Close icon

Ållonö slott Vikbolandet

Klicka för att se karta Klicka för att se karta
Ållonö slott
Vikbolandet
15 rok
1164 + 259 kvm
Såld

Ållonö Slott i barockstil vid Bråvikens strand

Likt en rosa bakelse i vitt och rosa finner man Ållonö Slott underskönt beläget i sin park om 14 ha, omgärdat av vidsträckta ängar och åkrar med utsikt över Bråvikens vatten i norr. Lugnt avskilt läge strax utanför Norrköping med Ållonö säteri som närmaste granne intill fastigheten. På slottet har tidigare familjer som t ex Griphuvud, Oxenstierna och Hamilton m fl. bott. Slottet har anor från 1500-talet men uppfördes ca 1670-75 av Gustaf Kurck efter ritningar av N. Tessin d.ä. Slottet brann 1719, byggdes senare upp igen, och renoverades till nuvarande utseende 1905. Slottet står idag i två våningar med hel inredd källare. Nuvarande ägare har låtit genomföra en omfattande, kostsam renovering av samtliga installationer, exteriör och interiör. Byggnaden är fylld av historiska detaljer med originaltapeter, golv och innerdörrar mm, nytt stilrent kök från Clive Christian. Till slottet hör två flyglar och den f.d Kuskbostaden innehållande inredd bostad, trebilsgarage, stallänga samt generösa

Lisa Jansdotter Svanlund

Registrerad fastighetsmäklare | Jur Kand

+46 (0) 739-82 80 16

lisa.j@sothebysrealty.se

Jag heter Lisa Jansdotter Svanlund och är reg. fastighetsmäklare sedan 2006. Under några år var jag specialiserad på Gods&Gårdar men nu säljer jag gärna alla sorters objekt. I grunden är jag utbildad Jur.kand vid Stockholms universitet. Jag bor med min man i Vattentornet i Vaxholm. På fritiden jobbar jag med min räddningshund och skriver på en deckare.

Tidigare var jag får-bonde då vi ägde en gård i Örebro. Jag brinner för fastigheter och inredning – för livsstils-boenden som har det lilla extra i charm och karaktär. Jag är trädgårdskunnig, gillar odling av grönsaker och blommor – och är även fotograf!  

Kontakta oss