Close icon
Stäng

Byavägen 21 Rammsjöstrand Båstad

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Byavägen 21
Rammsjöstrand Båstad
Tomt 12.000 kvm
Stäng

Visningsanmälan

   

  Eftertraktat markområde i Rammsjöstrand

  Välkommen till pittoreska Rammsjöstrand strax söder om Torekov. Här finns nu möjlighet att lämna anbud på blivande tomter för småhus och lägenheter, ett av de sista markområden mellan hav, naturreservat och åkrar som ännu ej bebyggts.

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Välkommen till pittoreska Rammsjöstrand strax söder om Torekov.  Här finns nu möjlighet att lämna anbud på blivande tomter för småhus och lägenheter, ett av de sista markområden mellan hav, naturreservat och åkrar som ännu ej bebyggts.

  Rammsjöstrand är en söt liten by med egen hamn och hamnkiosk, här går det att bada både från badbryggor och från en badflotte. Bjärehalvön och Båstad är en av de absolut hetaste semesterorterna i Sverige idag som efterfrågas av en kapitalstark kundkrets och prisnivån är hög, läget på de aktuella tomterna i Rammsjöstrand strax söder om Torekov är mycket eftertraktat. Bebyggelsen avgränsas naturligt av naturreservat och åkrar vilket gör att den genuina miljön kommer att bevaras. Båstad kommun har nu givit positivt Planbesked till ändring av Detaljplan för Ramsjö 55:12. Planbeskedet innefattar 6 tomter för småhus om totalt ca 6000 kvm och en fastighet om ca 6000 kvm med en lada som kan inredas med 2 till 12 lägenheter. Redan idag finns ett preliminärt bygglov att bygga två lägenheter i ladan.

  Arbetet med Detaljplanen kommer att starta vid årsskiftet.

  Ansökan om avstyckning är inskickad och processen beräknas ta ca 10 månader.

  Möjlighet finns fortfarande för köparen att kunna vara med och påverka detaljplanen och därmed ställa frågan till Båstad kommun i samband med detaljplanearbetet om möjlighet finns till ytterligare tomter för småhus alt. fler tomter fast mindre.

  Möjligheten att förvärva enbart ladan samt tomterna separat föreligger också.

  Runt om fastigheten finns åkermark 7 hektar (se skiss) för den som ev. skulle vilja bedriva verksamhet i form av hästar eller odling. Vid intresse kan detta diskuteras.

  Kort historik

  Stefans Lantbruk är en släktgård i nio generationer sedan enskiftet 1825. Under en lång period sjökaptensgård under kvinnostyre. Gården är starkt präglad av Anna och Stefan Carlsson, verksamma 1930-1989. Därav namnet Stefans Lantbruk. Därefter drevs gården av syskonen Christina Andersson och Mårten Carlsson under ledning av Christinas make Thorsten Andersson. Under denna period specialiserades gården mot mjölkproduktion.

  2010 tog nuvarande ägarna, Anna och Maurits Carlsson över och ställde om till ekologisk drift. Gården var under denna perioden en av Sveriges bästa ekologiska mjölkgårdar, då både kor, personal och ägare prisades.

  Nuläge

  Ägarna önskar nu finna en lämplig användning för området och är i detta måna om att behålla områdets karaktär. Många av ekonomibyggnaderna är uttjänta och uppfattningen är att mangårdsbyggnaden och den stora ladugården är det som är värt att bevara.

  Nuvarande ägare får ofta förfrågningar om de har tomtmark att sälja. Intresset har tilltagit de senaste åren och det avser både fritidsboende och permanentboende. Bara under de senaste åren har flera nya permanentboende tillkommit i byn. Rammsjöstrand har tydliga gränser genom naturreservatet, och markområdet är bland de sista som fortfarande är obebyggt om man bortser ifrån åkermark.

   

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Byavägen 21, 269 95 Båstad
  Område:
  Rammsjöstrand Båstad
  Kommun:
  Båstad
  Ägandeform:
  Tomt - Friköpt
  Fast.beteckning:
  del av RAMMSJÖ 55:12, (55:12(2) och 55:12(8) under avstyckning)
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Storlek
  Tomtarea:
  12 000 kvm
  Kommentar:
  Ca 12000 kvm under avstyckning från Båstad Rammsjö 55:12. 6000 kvm styckas av till 6 villatomter om vardera ca 1000 kvm och 6000 kvm kring ladan som beräknas få inredas med 2 - 12 lägenheter.
  Taxeringsvärde
  Taxeringskod:
  120
  Kommentar:
  Taxeringsvärde ej fastställt.
  Energi
  Energistatus:
  Behövs ej
  Inteckningar
  Totalt:
  26 100 000 kr
  Pantbrev, antal:
  4
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/24
   2/24
   3/24
   4/24
   5/24
   6/24
   7/24
   8/24
   9/24
   10/24
   11/24
   12/24
   13/24
   14/24
   15/24
   16/24
   17/24
   18/24
   19/24
   20/24
   21/24
   22/24
   23/24
   24/24

   Planritningar och kartor

   (1/2)

   (2/2)

   Planritningar och kartor

   Helena Karnsund

   Registrerad fastighetsmäklare | Civilekonom

   +46 (0) 739-82 80 87

   helena.k@sothebysrealty.se

   Jag har listats som en av de tio bäst säljande mäklarna i Sverige och har förmedlat profilhem i 20 år. Jag skapar förtroende genom att vara tillgänglig, lyhörd, engagerad och målinriktad. Försäljningen skräddarsys med fokus på service och kvalitet för högsta försäljningspris. Jag har flera rekordförsäljningar, många rekommendationer och återkommande familjer.

   Jag arbetar i premiumsegmentet på Bjärehalvön i Skåne och i Stockholm. Jag har en civilekonomexamen från Lunds Universitet (inriktning marknadsföring) och många års erfarenhet inom Direct Marketing, samt meriterande kunskaper i psykologi och konst. Jag har tillbringat alla mina somrar på Bjärehalvön och bor nu permanent i Torekov , efter 30 år på Lidingö.

   Intresseanmälan