Close icon

Enköping Ytter-Gånsta 14

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Enköping Ytter-Gånsta 14
12 rok
700 kvm
Tomt 62 200 kvm
39.000.000 kr/bud
Stäng

Visningsanmälan

     

    Lyxig hästgård med Champagne lounge

    Påkostade stallbyggnader med totalt tio boxar, paddock, ridhus, vagnsslider, garage, hinderförråd, välskött mark, rymliga hagar på 5 ha samt mindre grusade hagar och uppställningsplatser. Upplyst ridspår runt egendomen. Flertalet ekonomibyggnader samt ytterligare ett större boningshus samt flera gästhus. Totalt 2250 kvm Atemp.

    Beskrivning accordion-plus accordion-minus

    Säljande beskrivning

    Fantastisk hästgård som omges av lyx och smarta lösningar i vacker omgivning nära Enköping. Total markareal på 12,5 ha. Huvudbyggnad på 352 kvm boarea med Champagne lounge och generösa sociala ytor för stora sällskap samt en flygel med boarea på 150 kvm. Hela 1000 kvm anlagd utemiljö i form av en gjuten terrass i betong med plats för flera loungegrupper, uppvärmd pool på 8*4 meter med bergvärme, anlagd sandstrand och uppbyggd trall-terrass i komposit som är insprängd i berget med bubbelbad. Utedusch och förberett för utekök.

    Påkostade stallbyggnader med totalt tio boxar, paddock, ridhus, vagnsslider, garage, hinderförråd, välskött mark, rymliga hagar på 5 ha samt mindre grusade hagar och uppställningsplatser. Upplyst ridspår runt egendomen. Flertalet ekonomibyggnader samt ytterligare ett större boningshus samt flera gästhus. Totalt 2250 kvm Atemp.

    På gården finns 3 ha sommarbete och 2 ha övriga hagar. Möjlighet att arrendera ytterligare 10 ha vall. Enhetligt obundet fiber IP Only. Hög säkerhet med kameraövervakning och rörelsesensorer. Bergvärme och centralkyla och FTX-ventilation. Två separata fastigheter som idag nyttjas som en fastighet och säljs ihop. Gård 2 har ytterligare 5,5 ha mark, varav 2 ha betesmark.

    Gård 1

    Hela gården har hög säkerhet i form av bland annat elstyrd entrégrind och aktiv kameraövervakning med 24 kameror som är modulerat in i TV-systemet samt kopplat till larmcentral. Övervakningssystem med radar med en automatisk PTZ kamera med 200 meter nattsyn för att upptäcka föremål som närmar sig och inbyggd zoom 50 gånger som följer föremål. Utöver detta finns ytterligare 16 smarta Arlo-kameror för övervakning av boxar, hästar, ridhus, vagnssliden och gårdsmiljö. Alla dörrar har kodlås, samtliga dörrar och fönster har Verisure-larm installerat. Alla kameror, rök-och brandsensorer är kopplade till larmcentral. Gården har ett reservkraftverk på 80 kWh för full drift vid strömavbrott. Gård 1 består av ett stort boningshus, separat flygel för boende, stall och gäststuga.

    Huvudbyggnad

    Ett mycket påkostat bostadshus med boa på 352 kvm som blev färdigställt 2016. Byggnaden har putsade ytter- och innerväggar.  Det finns bergvärme och centralkyla från berget. FTX-ventilation. Generös takhöjd på 280 cm med akustiktak. Alla rum har infällda spot lights. 

    Entré, kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning på totalt 120 kvm. Köket har stor bardisk, dubbla ugnar, uppkopplad kyl med LED-display, värmelåda för tallrikar samt rostfria vitvaror från Samsung. Det är förberett för öppen spis. Stora fönsterpartier mot altan som ger bra ljusinsläpp med skjutdörrar i glas. Champagne loungen är inglasad med en stor Champagne- och vinkällare på 24 kvm som är kyld till tolv grader. Integrerat kök med specialdiskmaskin för glas och det finns kylt vatten i  en loungemöbel. Stort bord i oljad furu i loungen med plats för sexton personer att sitta vid middagar och bjudningar. Intilliggande yoga-studio som också kan användas som sovrum eller gästrum.

    Entré med rymlig klädkammare och återvinningsrum. I byggnadens högra del finns ett sovrum och ett arbetsrum med helkaklat badrum i anslutning. I den vänstra delen ligger ett tänkt biografrum med ljudisolerade väggar som idag används som bibliotek. Vidare ett sovrum med AC och walk-in-closet med badrum en suite med bubbelbad. Master bedroom med klädkammare samt utgång till altan, badrum, en suite med dusch och sminkbord. I denna del av huset finns groventré ut mot stallet med ho och förvaring. 

    Flygel 1

    Gårdens högra flygel är ett fullt utrustat bostadshus på 200 kvm med putsade ytter- och innerväggar samt golvvärme. Flygen består av fyra rum och kök samt har ett dubbelgarage med elportar. Två sovrum med heltäckningsmattor, en målarateljé samt stort ljust kök med stora arbetsytor och ismaskin. Ateljén, köket och vardagsrummet har ett fint och lättskött slipat betonggolv. Badrum som är helkaklat med golvvärme. I flygeln finns också en tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en verktygsbänk. Det finns ett teknikrum med bergvärme på 600 meters djup, frikyla och varmvattenberedare som försörjer samtliga hus kring huvudbyggnaden.

    Flygel 2 / stall

    Den vänstra flygeln är ett stall med fem stora boxar, alla boxar har separata öppningsbara fönster. Stallet inrymmer också foderkammare, sadelkammare, spolspilta och uppställningsplats. Övervåning med höloft. Stallet inrymmer WC, tvättrum med industriell tvättmaskin och installerad avfuktare. Stallet har ett ljudlöst fläktsystem och dammsugarrobot, aerotempererad uppvärmning. Utanför finns två uteboxar om 14 kvm vardera samt tre sjukrutor och en nedsänkt container. Till gården hör också en dränerad paddock med fibersand och LED-belysning, 20*60 meter med automatisk bevattning samt tre ha sommarbete med  sommarvatten och två ha övriga hagar. 

    Gästhus 

    Gästhus med mycket hög standard på 30 kvm med egen infart och parkering. Skjutdörrar i glas leder in i huset. Golvet är av vitlaserad furu och har målade väggar. Huset har ett fullt utrustat kök, badrum som är helkaklat med dusch och tvättmaskin. Det finns ett sovrum som också alternativt kan användas som förvaringsrum samt ett sovloft med två bäddar.

    Gård 2 Huvudbyggnad

    Stor trädäckad altan på 100 kvm som löper runt hela huset som är byggt 2021. Originalhus från 1800-talet.  Boarea på 120 kvm. Fiber indraget och spridningsnät med WIFI till gästhus, garage samt ridhus. Vattenburen golvvärme i hela huset. Fullutrustat kök med ugn och  kombinerad ugn/micro. Vardagsrum och matplats i öppen planlösning. Utgång till altan. Sällskapsrum eller möjligt sovrum i söder med parkettgolv och målade väggar. Frånluftsvärmepump och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

     På andra våningen ligger två sovrum alternativt allrum med heltäckningsmatta. Sovrum med skjutdörrsgarderob. Badrum med badkar, kommod, högskåp, handdukstork. Mindre sovkammare/förråd.

    Gård 2 har tre grusade hagar och vagnslider som också fungerar som carport med två parkeringar samt förråd för maskiner. Ytterligare carport med fyra parkeringsplatser och verktygshall. Skogshagar på 3,5 ha samt vall på 3000 kvm med gräs. Finns möjlighet att arrendera ytterliga mark på 10 ha.  

    Gästhus ca 50 kvm boarea nybyggt 2021. Parkettgolv och altan i söderläge. Luftvärmepump och element. Kök, vardagsrum och matplats i öppen planlösning. Badrum med dusch och tvättmaskin.

    Garage på 90 kvm med elport byggt 2020 samt ett uppvärmt garage/hinderförråd på 25 kvm med elport.

    Ridhus

    Ridhuset är på drygt 1000 kvm och är fullt isolerat och uppvärmt. En ridmanege på 20*40 meter med steglös dimbar LED belysning. Underlag av fibersand. Stall med 3 boxar, spolspilta, sadelkammare, WC och teknikrum.

    Rid lounge 100 kvm på övervåning på ena kortsidan med glasad vägg mot ridmanege. Fullt utrustat och möblerat med biljardbord, kök, WC, sovrum. Högtalarsystem med aktiva mikrofoner i hela manegen samt mobilförstärkning med mottagare. Separat vatten i ridhuset och gård 2 med reningsanläggning med egen brunn och avlopp. Byggår 2020. Sargar i regelvirke och ljuddämpande tak.

    Möjlig eventarena/utställningshall/padelcenter. Borrad brunn samt trekammarbrunn för avlopp. Hela gården är dränerad. Fullständig maskinpark möjlig att köpa till. Goda möjligheter till intäkter.

     

     

    Fakta accordion-plus accordion-minus

    Adress:
    Enköping Ytter-Gånsta 14, 745 97 Enköping
    Kommun:
    Enköping
    Antal rum:
    12 rok
    Antal sovrum:
    6 till 7
    Boarea:
    700 kvm
    Tomtarea:
    62 200 kvm
    Pris:
    39 000 000 kr/bud
    Ägandeform:
    Gård - Friköpt
    Fast.beteckning:
    GÅNSTA 3:14
    Byggnadstyp:
    Enplanshus
    Byggnadsår:
    2016
    Byggnadsår kommentar:
    tillbyggt/ombyggt 2018
    Uppvärming:
    Bergvärme
    Besiktigad:
    2021 Besiktningsgruppen
    Fönster:
    3-glas
    Tv- och internetutbud:
    Fiber indraget obundet
    Fasad:
    Puts
    Tak:
    Plåt
    Stomme:
    Betong
    Bjälklag:
    Trä
    Grundläggning:
    Betongplatta på mark
    Ventilation:
    Mekanisk till- och frånluft (FTX)
    Vatten och avlopp:
    Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
    Radon:
    Radonmätning utförd
    Huvudsakligt väderstreck:
    S
    Allmänt skick:
    Som nytt
    Taxeringsvärde åkermark:
    274 000
    Taxeringsvärde skogsmark:
    196 000
    Pantbrev, antal:
    2
    Försäkring, fullvärde:
    Ja
    Åkermark:
    3 Ha
    Skogsmark:
    3 Ha
    Driftskostnader
    Kommentar:
    Enligt säljarens uppgifter. Uppgifterna är för gård 1. Larmkostnad tillkommer.
    Personer i hushåll:
    5
    Värme:
    4 168 kr/mån
    El:
    2 083 kr/mån
    Vatten/Avlopp:
    3 183 kr/mån
    Renhållning:
    420 kr/mån
    Försäkring:
    1 500 kr/mån
    Driftskostnader totalt:
    11 354 kr/mån
    Taxeringsvärde
    Totalt:
    7 613 000 kr
    Byggnad:
    6 400 000 kr
    Tomt:
    1 213 000 kr
    År:
    2020
    Kod:
    120
    Energi
    Energistatus:
    Utförd
    Servitut
    Typ:
    Ledningsratt vatten och avlopp, Ledningsratt starkström, Ledningsratt vatten och avlopp, Avtalsservitut avloppsledning,
    Inteckningar
    Totalt:
    4 990 000 kr
    Intresseanmälan
    Stäng

    Intresseanmälan

       
      1/76
      2/76
      3/76
      4/76
      5/76
      6/76
      7/76
      8/76
      9/76
      10/76
      11/76
      12/76
      13/76
      14/76
      15/76
      16/76
      17/76
      Gård 1 huvudbyggnad
      18/76
      19/76
      20/76
      21/76
      22/76
      23/76
      24/76
      25/76
      26/76
      27/76
      28/76
      29/76
      30/76
      31/76
      Flygel 1
      32/76
      33/76
      34/76
      35/76
      36/76
      37/76
      38/76
      39/76
      Stallet / flygel 2
      40/76
      41/76
      42/76
      43/76
      44/76
      45/76
      46/76
      47/76
      48/76
      49/76
      50/76
      51/76
      52/76
      53/76
      54/76
      55/76
      56/76
      57/76
      Gästhus
      58/76
      59/76
      60/76
      Gård 2 exteriört
      61/76
      62/76
      Ridslinga
      63/76
      64/76
      65/76
      66/76
      Ridhus
      67/76
      68/76
      69/76
      70/76
      71/76
      Vagnsslide / carport
      72/76
      Garage 1
      73/76
      Garage 2
      74/76
      75/76
      76/76

      Henrik Flinta

      Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ekonomi

      +46 (0) 739-82 80 13

      henrik.f@sothebysrealty.se

      Driven, fokuserad och påläst

      Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat samt prioriterar rak och tydlig kommunikation.

      Planritningar och kartor

      (1/6)

      (2/6)

      (3/6)

      (4/6)

      (5/6)

      (6/6)

      Planritningar och kartor

      Gård 1 huvudbyggnad
      Flygel 1
      Stallet / flygel 2
      Gästhus
      Gård 2 exteriört
      Ridslinga
      Ridhus
      Vagnsslide / carport
      Garage 1
      Garage 2

      Intresseanmälan