Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Folkungagatan 61
3 tr
Södermalm
3 rok
127 kvm
5.358 kr/mån
Pris på förfrågan

Vacker & ljus sekelskiftesvåning med två balkonger

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Välkommen till en helt fantastisk hörnvåning, belägen på tredje våningsplanet i en av Södermalms finaste tegelbyggnader från sekelskiftet. Med sin vackra arkitektur och bevarade detaljer ger detta hem en elegant och inbjudande atmosfär. Tidstypiska sekelskiftesdetaljer finns här såsom takhöjd, stuckatur, takrosett, bröstpanel & väggramar. 

När du kliver in i bostaden möts du av en inbjudande hall som öppnar upp till tre vackra rum. Här finns en platsbyggd bokhylla med praktisk arbetsyta, perfekt för den som behöver ett hemmakontor. Till höger om entrén finner man en rymlig balkong mot innergården och till vänster en smakfullt renoverad gäst-wc.  

Det större sovrummet är ljust tack vare fönstren och det fina burspråket. Längs med väggen finns gott om garderobsförvaring och via burspråket har du tillgång till en ytterligare balkong mot gatan. På den andra väggen finns specialritade bokhyllor i stål. 

De stora sällskapsytorna består av ett inbjudande vardagsrum och kök, som kan delas av genom skjutdörrar i original. Här finns gott om plats för trevligt umgänge och matlagning, med utsikt över både Folkungagatan och Östgötagatan. De stora fönstren i fil bidrar till ett fint ljus i de här ytorna, året om.   

Det arkitektritade köket går i sober färg och erbjuder bra förvaring samt stor kyl och frys på var sin sida.   

Badrummet i lägenheten är rymligt med badkar, dusch, tvättdel och två fönster som bidrar med trevligt ljus. Tvättmaskin och torktumlare finns i korridoren utanför badrummet, med tillhörande arbetsbänk, diskho samt extra förvaringsutrymmen.  

Det extra sovrummet som ligger mot innergården till, finner du vid änden av korridoren från hallen. Ett perfekt extra rum med plats för säng, skrivbord med mera och som kan nyttjas olika, beroende på livssituation.

Sammanfattningsvis är detta ett elegant hem som erbjuder en kombination av charm, ljus och rymd i en av Södermalms vackraste tegelbyggnader från sekelskiftet. Den här bostaden behöver upplevas på plats!


Föreningens fastighet består av 29 bostadsrättslägenheter samt 7 hyreslokaler och är belägen på adresserna Folkungagatan 61 och Östgötagatan 33. Det är en äkta förening som äger marken. Brf:en är en ung förening i ett gammalt hus, vilket återspeglas i lånebilden.

Fastigheten har köpts loss från tidigare ägare och föreningen har investerat i underhåll samt hyreslokalerna för att öka hyresintäkterna. Föreningens ekonomi är idag väldigt stabil och i god balans efter medvetet arbete från föreningens styrelse under flertalet år.

Idag amorterar föreningen 2% per år, man genererar positivt kassaflöde på årsbasis och intäkterna från lokalerna har under 2023 ökat med 70%. En outnyttjad vindsyta har beslutats under årsstämma att säljas till en befintlig medlem. Försäljningen genererar 2.8 MSEK i ytterligare intäkt, vilket föreningen kommer tillgodoräkna sig i helhet i slutet av 2023. Därtill kommer föreningen även att få ytterligare avgiftsintäkt från ytan.

Se årsredovisning för mer info och utförlig information om tidigare underhåll.

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Folkungagatan 61, 116 22 Stockholm
Område:
Södermalm
Kommun:
Stockholm
Antal rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnummer:
24
Våning:
3 tr
Avgift:
5 358 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Ingår ej i avgiften:
200 kr/mån obligatorisk avgift för balkong
Byggnadsår:
1912
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Två balkonger
Förråd:
Källarförråd
Hiss:
Ja
Storlek
Boarea:
127 kvm
Förening
Förening:
Droskhästen 8
Org.nr:
716409-9009
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Nettoskuldsättning:
2 083 962 kr
Kommentar:
Uträkning från Årsredovisning 2022.
Driftskostnader
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter.
El:
400 kr/mån
Försäkring:
300 kr/mån
Driftskostnader totalt:
700 kr/mån
Energi
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
91 kWh per kvm och år
Andelstal
Avgift:
4,86%
Brf:
4,86100%
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  1/29
  2/29
  3/29
  4/29
  5/29
  6/29
  7/29
  8/29
  9/29
  10/29
  11/29
  12/29
  13/29
  14/29

  Sälj med oss

   15/29
   16/29
   17/29
   18/29
   19/29
   20/29
   21/29
   22/29
   23/29
   24/29
   25/29
   26/29

   Sälj med oss

    27/29
    28/29
    29/29

    Planritningar och kartor

    Planritningar och kartor

    Ladda ned (PDF)

    Christopher Steen

    Registrerad fastighetsmäklare

    +46 (0) 739-82 80 28

    christopher.s@sothebysrealty.se

    Vägen till en lyckad försäljning.

    Det finns inte några genvägar till en lyckad försäljning. Det handlar bara om två saker: hårt arbete och ett exklusivt nätverk.

    Det praktiserar jag genom att vara tidig på jobbet och med vår unika rätt till Sotheby´s International Realty i Sverige.

    Sotheby’s är världens ledande fastighetsmäklare i premiumsegmentet med drygt 1000 kontor i över 80 länder, vilket gör att jag når en mycket utvald målgrupp i såväl Sverige som utomlands.

    I vårt stora nätverk har vi flera samarbetspartners. Vi arbetar tillsammans med bland annat HOOM, Porsche, SEB Private Banking, DI Weekend Exklusivt Boende och SvD Perfect Guide.

    Anders Elbe

    Registrerad fastighetsmäklare | Ek Mag | EMBA | Internationell kontaktperson

    +46 (0) 739-82 80 02

    anders.e@sothebysrealty.se

    Jag har arbetat som fastighetsmäklare i drygt 15 år och har mycket stor erfarenhet från hundratals förmedlade bostäder och många av Stockholms allra mest exklusiva hem. Ni kommer känna er trygga i arbetet och försäljningen skräddarsys för högsta möjliga försäljningspris. Fokus på service och kvalitet är mitt mål för att du ska känna dig nöjd med affären.

    Hårt arbete och många affärer har gett mig erfarenhet och skickligheten som krävs för att maximera priset och styra försäljningen till bästa resultat.  Har ett flertal rekordförsäljningar och ett oändligt antal rekommendationer och återkommande familjer. Med ett personligt kontaktnät är jag verksam internationellt med Sotheby’s globala nätverk.

    Sälj med oss

     Sälj med oss

      Intresseanmälan