Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Hamnen Stora Dyrön
Dyrön
Tomt 141 kvm
8.500.000 kr/bud

Dyrön i södra hamnen

Fastighet med drömläge i södra hamnen på Dyrön.
Fastigheten består av en härlig lägenhet med stor balkong och med magisk utsikt över havet, samt utrymmen för verksamheter.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Säljande beskrivning

Unik möjlighet som inte kommer ofta! Nu finns chansen att köpa denna fina fastighet med en stor balkong, som ligger i direkt anslutning till sydhamnen på Dyrön med hänförande utsikt över havet.

Detta är en fantastisk fastighet med ett oslagbart läge. Här har man en makalös vy över havet, som är lika vacker året runt. Den härliga lägenheten ligger två meter från vattnet, i övre plan med en bedårande utsikt. Här finns två rejäla sovrum och en öppen planlösning med kök och vardagsrum som har tak upp till nock samt stora fönster som blickar ut mot hav och klippor. Det finns två utgångar till en stor balkong där du under sommarmånaderna sitter mitt i händelsernas centrum med direkt närhet till gästhamnen. Den stora balkongen når man från både vardagsrum och sovrummet. Här rymmer man enkelt matbord samt loungemöbel.

Under de perioder man själv inte vill nyttja lägenheten hyr man med enkelhet ut den.

På fastigheten, som är en mindre kommersiell fastighet, finns idag tre verksamheter. Linas Brygga en caféverksamhet med uteservering, uthyrning av lägenheten, samt en sjötapp med försäljning av diesel och gasol.

Efter närmare diskussion med säljaren kan verksamheterna komma att ingå vid försäljning. I så fall görs affären som en bolagspaketering. Mer information om verksamheterna kan fås genom mäklaren.

Fastigheten, är i mycket gott skick. Byggnaden är uppförd 2012 på 141 kvm friköpt tomtmark.

Till Dyrön tar du dig enkelt med Västtrafiks linje 361.  Färjan MS Hakefjord tar dig säkert över Hakefjorden. Med utgång från Rönnäng lägger de till på Dyrön, Åstol samt Tjörnekalv. Det finns även möjlighet at ta dig till Dyrön med Gunnars Båtturer, linje 326 som avgår från Rökans färjeläge nära Marstrand.

Dyrön är en levande ö på såväl sommar som vinter, här finns ett lugn som är lockande för många, de karga bohuslänska klippformationerna ihop med frodig grönska är en svårslagen kombination.

Färjan från Rönnäng trafikerar frekvent och här är många som bor året om. Båtlivet är centralt för de flesta Dyröbor och om somrarna lever ön upp lite extra när både Nord- och Sydhamnen fylls av båtentusiaster. Intill färjeläget i Nordhamnen finns en mysig restaurang, Trålverket, där man gärna äter en god middag med fin utsikt över hamninloppet. På denna levande skärgårdsö finns det minst sagt mycket att erbjuda – natursköna vandringsleder runt ön, härlig bastu, salta bad, två hamnar, restaurang Trålverket, Guld och silversmed, minigolf, ICA-butik och mufflonfår som går fritt på ön. Med sin båt tar man sig lätt i närområdet till Åstol , Marstrand , Klädesholmen, Pater Noster och många andra vackra öar och platser. För den konstintresserade anordnas utställningar med lokala konstnärer regelbundet i Galleri Bockeberget. För den aktive finns tennis-, och fotbollsplan, boulebana och Gunnarhallen, en mindre idrottshall med tillhörande gym. Mitt på ön finns även en lekplats för de minsta. Välkommen att boka personlig visning av fastigheten, i sydhamnen på pittoreska ön Dyrön.

 

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Hamnen Stora Dyrön, 471 43 Dyrön
Område:
Dyrön
Kommun:
Tjörn
Pris:
8 500 000 kr/bud
Ägandeform:
Kommersiell fastighet - Friköpt
Fast.beteckning:
STORA DYRÖN 1:450
Byggnadstyp:
Fastighet med verksamhet och lägenhet
Byggnadsår:
2012
Uppvärmning:
Värmepump
Fönster:
3-glas
Tv- och internetutbud:
Telia
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Ventilation:
Värmeåtervinning
Vatten och avlopp:
Kommunalt V/A
Allmänt skick:
Som nytt
Storlek
Tomtarea:
141 kvm
Driftskostnader
Värme:
2 417 kr/mån
Vatten/Avlopp:
1 250 kr/mån
Samfällighet:
104 kr/mån
Driftskostnader totalt:
3 771 kr/mån
Taxeringsvärde
Totalt:
233 000 kr
Byggnad:
221 000 kr
Tomt:
12 000 kr
År:
2019
Taxeringskod:
433
Total fastighetsskatt/-avgift:
1 165 kr
Energi
Energistatus:
Behövs ej
Servitut
Typ:
Gemensamhetsanläggning TJÖRN STORA DYRÖN GA:2, Officialservitut tillträde, Officialservitut väg
Inteckningar
Totalt:
4 200 000 kr
Pantbrev, antal:
3
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  1/28
  2/28
  3/28
  4/28
  5/28
  6/28
  7/28
  8/28
  9/28
  10/28
  11/28
  12/28
  13/28
  14/28
  15/28
  16/28
  17/28

  Sälj med oss

   18/28
   19/28
   20/28
   21/28
   22/28
   23/28
   24/28
   25/28
   26/28
   27/28
   28/28

   Planritningar och kartor

   (1/3)

   (2/3)

   (3/3)

   Planritningar och kartor

   Sven-Åke Samuelsson

   Registrerad fastighetsmäklare

   +46 (0) 705-28 20 00

   sven-ake.s@sothebysrealty.se

   Från båtar till fastigheter! Jag har haft nöjet att vara med från början med Pelle Pettersson och dom stora grabbarna, sålt Maxi båtar! Det var inte långt mellan båtar och fastigheter, det var naturligt för mig att bli mäklare. Jag har lång erfarenhet av mäkleriet på Västkusten. Håller fokus på det som är viktigt, marknadsföring, kunskap och engagemang.

    Jag har drivit eget fastighetsmäkleri i många år, haft 4 anställda och när Sotheby´s ringde och frågade ’’Skall du inte flytta över till oss?’’ då tvekade jag inte en sekund. Med bästa marknadsföringen och dom muskler som finns i Skeppsholmen Sotheby´s Realty kan ingen mäta sig med.

   Sälj med oss

    Intresseanmälan