Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Hamnplanen 4
Torekov centralt
5 rok
88 + 5 kvm
Tomt 305 kvm
14.000.000 kr/bud
Stäng

Visningsanmälan

   

  Gulligt drömhus i Torekov

  Nu finns möjlighet att förvärva denna unika och charmiga lilla pärla som ligger i Torekovs hamn - ett stenkast från morgonbryggan, torget och alla trevliga restauranger. Härifrån har man en underbar utsikt över hav och hamn och möjligheten att få njuta av fantastiska solnedgångar i horisonten. Fastigheten erbjuder den mest charmiga lilla sagoträdgård man kan tänka sig med ett utsökt urval av växter, blommor och stenläggningar. Huvudbyggnaden är daterad till 1909, men är troligtvis äldre än så. Huset är totalrenoverat och ombyggt 1995 samt därefter löpande underhållet av Harmarks bygg. Planritningen är smart med platsbyggda och fiffiga lösningar och materialvalen är smakfulla och tidsenliga där man bevarat och återställt vackra detaljer såsom synliga takbjälkar, planktak och väggpanel. På fastigheten finns även ett gästhus från 1939 med sovrum och badrum, allt i samma stil som boningshuset.

  Varmt välkomna till Hamnplanen 4!

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Nu finns möjlighet att förvärva denna unika och charmiga lilla pärla som ligger i Torekovs hamn - ett stenkast från morgonbryggan, torget och alla trevliga caféer och restauranger. Härifrån har man en underbar utsikt över hav och hamn och möjlighet att få njuta av fantastiska solnedgångar i horisonten. Ingångarna till fastigheten nås via den lilla kullerstensgatan Frennegatan eller via hamnplan och väl innanför grindarna möts man av den mest charmiga lilla sagoträdgård man kan tänka sig. Trädgården, som ligger i soligt söderläge, är uppdelad i två delar och kantas av ett utsökt urval av växter, blommor och vackra stenläggningar. Huvudbyggnaden är daterad till 1909, men är troligtvis äldre än så. Huset är totalrenoverat och ombyggt 1995 samt därefter löpande underhållet av Harmarks bygg. Planritningen är smart med platsbyggda och fiffiga lösningar och materialvalen är smakfulla och tidsenliga där man bevarat och återställt vackra detaljer såsom synliga takbjälkar, planktak och väggpanel. På fastigheten finns även ett gästhus från 1939 med sovrum och badrum, allt i samma stil som boningshuset. 

  Varmt välkommen till Hamnplanen 4! 


  BONINGSHUSET
  Väl inne i huset möts man av en hall med separat kapprum och platsbyggda skåp för förvaring. På golvet ligger kalksten och väggarna är klädda i pärlspont. Mitt emot entrén ligger badrummet som är helkaklat med kalksten på golvet och som rymmer WC, dusch och tvättställ. Till vänster om badrummet kommer man in i det arkitektritade och fullt utrustade köket som går i vinkel mot matplatsen. Här varvas öppna hyllor med skåp med vackra träluckor, detaljer i järnsmide och bänkskivor i sten och ek. På golvet ligger kalksten. I anslutning till köket ligger matrummet och här har säljarna haft middagar för upp till 10 sittande gäster. På golvet ligger vackert trägolv med breda plankor och på väggarna sitter bröstpanel. Bredvid matrummet finns en liten punschveranda som passar perfekt för den som vill sitta och njuta av båtarna i hamnen och överblicka vad som händer ute på hamnplan. På andra sidan om verandan ligger vardagsrummet som rymmer både soffgrupp och arbetshörna. I mitten av rummet finns en vacker öppen spis. På golvet ligger trägolv och på väggarna sitter bröstpanel. Fönster åt tre håll ger fint ljusinsläpp i rummet. Trappan leder upp till den lilla hallen på övre plan med platsbyggda skåp för bästa förvaring. På varje sida om hallen ligger sovrummen, båda med vardera två sängplatser och vackra halvmåneformade fönster ut mot hamnen och trädgården. Klädkammare och tvättställ i det ena av sovrummen. Målat brädgolv på golven på övre plan. 

  GÄSTHUSET
  Gästhuset är uppfört 1939 och byggt i samma stil som huvudbyggnaden. Det rymmer ett sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggda garderober samt ett rymligt helkaklat badrum med WC, dubbla tvättställ, dusch och linneskåp. I källaren finns tvättstuga, förråd och pannrum. 

   
  TRÄDGÅRD
  Den prunkande och insynsskyddade trädgården är som en liten oas mitt i byn. Trädgården, som ligger i soligt söderläge, är uppdelad i två delar och kantas av ett utsökt urval av växter och blommor som avlöser varandra allt eftersom säsongen skiftar. Här finns bland annat murgröna, buxbom, vildvin, klematis, päronträd, äppelträd, prästkragar, rosor, hortensior och perenner. I mitten av gräsmattan står en vacker gammal ek som vittnar om fastighetens ursprung och historia. Det porlande vattnet från den lilla anlagda vattenrännan ger ytterligare liv åt trädgården och bidrar till den härliga stämningen. 
  Trevlig uteplats i lä och under tak som skyddar mot regn och när solen är för stark. Infravärme finns också för svala sommarkvällar.


  ÖVRIGT
  Larm 
  Egen brunn (för bevattning)
  Besiktning av fastigheten är utförd

   
  TOREKOV
  Torekov är ett gammalt fiskeläge som är beläget på västra kusten av Bjärehalvön. Byn är en välbesökt sommarort och är idyllisk med sina kullerstensgator och pittoreska Skånelängor. Samlingspunkten är den gamla ruinen vid torget där det ligger flertalet populära restauranger. Från den lilla hamnen går Väderöbåten dagligen ut till Hallands Väderö och på fiskhuset får du dagsfärsk fisk varje dag. I byn finns flertalet badplatser och runtomkring går cykelvägar och promenadstigar i olika naturreservat. På heden kan man njuta av både härliga promenader och av den mest fantastiska utsikten över Kullabygden och Hallands Väderö. Golfbanor finns det gott om runtomkring Torekov och givetvis finns det både tennisbanor och paddelbanor. Båstad centrum, med tågstation, sin välkända tennis och med all service som kan tänkas behövas, nås på drygt en kvart. Flygplats för inrikesflyg finns i Ängelholm och nås på en knapp halvtimme och Köpenhamns internationella flygplats ligger en och en halv timme bort.  

  Utförda renoveringar

  1995 - Huset totalrenoverades och byggdes om till dess nuvarande tappning
  2005 - Målning interiört
  2005 - Nya snickerier (såsom platsbyggda garderober, sängnischer, linneskåp, mm)
  2005 - Installerat nytt tvättställ i ena sovrummet
  2005 - 2022 - Fasaden, fönster och dörrar har målats om flertalet gånger 
  2005 - 2022 - Övrigt löpande underhåll av fastigheten 

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Hamnplanen 4, 269 77 Torekov
  Område:
  Torekov centralt
  Kommun:
  Båstad
  Antal rum:
  5 rum och kök
  Antal sovrum:
  3
  Pris:
  14 000 000 kr/bud
  Ägandeform:
  Småhus - Friköpt
  Fast.beteckning:
  HAMNEN 5
  Byggnadstyp:
  1,5 planshus
  Byggnadsår:
  1909, 1939
  Uppvärmning:
  Direktverkande el med golvvärme
  Fönster:
  2-glas
  Eldstad:
  Öppen spis
  Fasad:
  Puts
  Tak:
  Tegelpannor
  Stomme:
  Sten
  Bjälklag:
  Trä
  Grundläggning:
  Betongplatta
  Plåtarbete:
  Koppar
  Ventilation:
  Självdrag
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Försäkring, fullvärde:
  Ja
  Storlek
  Tomtarea:
  305 kvm
  Boarea:
  72 kvm
  Boarea:
  16 kvm
  Biarea:
  5 kvm
  Driftskostnader
  Kommentar:
  I posten "värme" ingår även hushållsel
  Årsförbrukning: 7467 kWh/år
  Antal personer i hushållet: 2-6
  Värme:
  1 875 kr/mån
  Vatten/Avlopp:
  571 kr/mån
  Renhållning:
  195 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  2 641 kr/mån
  Taxeringsvärde
  Totalt:
  9 475 000 kr
  Byggnad:
  1 675 000 kr
  Tomt:
  7 800 000 kr
  År:
  2021
  Taxeringskod:
  220
  Total fastighetsskatt/-avgift:
  9 287 kr
  Energi
  Energistatus:
  Behövs ej
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/45
   2/45
   3/45
   4/45
   5/45
   6/45

   Sälj med oss

    7/45
    8/45
    9/45
    10/45
    11/45
    12/45
    13/45
    14/45
    15/45
    16/45
    17/45
    18/45
    19/45

    Sälj med oss

     20/45
     21/45
     22/45
     23/45
     24/45
     25/45
     26/45
     27/45
     28/45
     29/45
     30/45
     31/45
     32/45
     33/45
     34/45
     35/45
     36/45
     37/45

     Sälj med oss

      38/45
      39/45

      Sälj med oss

       40/45
       41/45
       42/45
       43/45
       44/45
       45/45

       Sälj med oss

        Planritningar och kartor

        Entréplan (1/4)

        Övre plan (2/4)

        Gästhus (3/4)

        (4/4)

        Planritningar och kartor

        Entréplan

        Övre plan

        Gästhus

        Anja Kuylenstierna

        Registrerad fastighetsmäklare | Civilekonom

        +46 (0) 708-30 96 37

        anja.k@sothebysrealty.se

        Min största behållning är nöjda kunder. Jag siktar på att överträffa mig själv och mina säljares förväntningar. Jag jobbar hårt, målinriktat och strävar alltid efter att nå högsta slutpris och att få mina kunder att känna sig trygga. Jag jobbar med försäljningar längs med den skånska och halländska västkusten, jag har många års erfarenhet av dessa marknader.

        Jag kommer ursprungligen från Stockholm, men har sedan 2007 varit bosatt, tillsammans med min man och våra barn, på en gård strax utanför Halmstad. Delar av året spenderas också i familjens sommarhus i Torekov. På fritiden spelar jag gärna tennis, golf och paddel. Jag tycker även mycket om att resa och att umgås med familj och vänner.

        Sälj med oss

         Sälj med oss

          Sälj med oss

           Sälj med oss

            Sälj med oss

             Intresseanmälan