Close icon
Klicka för att se karta Klicka för att se karta
Högfors 46
Västmanland
17 rok
570 + 10 kvm
Tomt 13.869 kvm
9.800.000 kr
Såld

Högfors Herrgård - bruksherrgård anno 1633 i Bergslagen

Vacker bergsmansgård – en riktig raritet - med idylliskt läge, Norbergsån rinner sakta förbi genom fastigheten. Allé leder upp till gården bestående av generös mangårdsbyggnad i två plan samt två flyglar, allt beläget i prunkande, parkliknande trädgård.

Strax utanför Norberg i Västmanland ligger denna vackra herrgård invid Högfors f.d. bruksområde, 16 mil från Stockholm. Ursprungligen byggd år 1633 av Jacob de la Gardie och Ebba Brahe med bevarad ägarlängd och rik på historik. Här höll kultureliten till när det begav sig.

Glömt inte att se filmen!

Lisa Jansdotter Svanlund

Registrerad fastighetsmäklare | Jur Kand | Gods & gårdar | Ansvarig Gotland

+46 (0) 739-82 80 06

lisa.j@sothebysrealty.se

Jag heter Lisa Jansdotter Svanlund och är jur.kand sam reg. Fastighetsmäklare sedan 2006. Jag är specialiserad på Gods&Gårdar samt på bostäder på Gotland där jag nu även bor sedan 2022.

Tidigare var jag får-bonde utanför Örebro och är idag mycket aktiv med mina jakthundar i skog och på fjäll. På fritiden skriver jag en däckare och är mycket intresserad av trädgård och odling. Jag är även fotograf!

Jag brinner för fastigheter och inredning – för livsstils-boende som har det lilla extra i charm och karaktär. Jag arbetar väldigt personligt med stort engagemang och energi nära mina kunder.

Kontakta oss