Close icon

Klara Västra kyrkogata 17, 16 tr Norrmalm

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Klara Västra kyrkogata 17, 16 tr
Norrmalm
16 tr
3 rok
113 kvm
8.673 kr/mån
23.000.000 kr/bud
Budgivning pågår

Välkommen till Continental Apartments.

Ett internationellt livsstilsboende med makalös utsikt över Stockholm. Med gym, hotellservice och garage saknas inget. Det här är ett boende där service alltid är nära till hands.

Juridisk person godkänns.
Fri uthyrning tillåten.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Välkommen till ett internationellt livsstilsboende med makalös utsikt över Stockholm. Hotellservice, gym och garage. Juridiska personer får köpa. Fri uthyrning tillåten.

Boendet har inbyggt KNX-system för styrning av belysning, klimat och solavskärmning. Fönstren är från golv till tak och golvvärme. Integrerade högtalare. 

Kök:
Gaggenau ugn, kyl och frys samt induktionshäll
Kvänum köksluckor behandlade med teknik som gör att inte det blir avtryck
Diskho från Franke Kubus med inbyggd avfallskvarn
Diskmaskin från Fishey & Paykel
Eldstad

Badrum:
Klätt i Cararramarmor
Tvättpelare Miele
Vola blandare

Det här är ett boende där hotellets service alltid är nära till hands. Beställ upp frukost, lunch eller middag, eller ta en drink på hotellets takbar. Hotellet har den egna restaurangen The Market och självklart har du alltid nära till några av Stockholms bästa krogar. Praktiska saker som att parkera bilen, städning, tvätt etc. kan hotellet stå för – och givetvis har du tillgång till gymmet. Planerar du en större tillställning finns flera lokaler. 

Stockholm Continental är ritat av danska arkitektbyrån 3XN med Kim Herforth Nielsen i spetsen. Interiörerna i lägenheterna har utformats av Andreas Martin-Löf.

Möjlighet till garageplatser i Continentalgaraget (Mäster Samuelsgatan 71).

 

Brf Orgelpipan 12 är en oäkta förening som utgörs av en tredimensionell fastighet belägen på taket av hotell Scandic Continental Vasagatan med 18 st bostadslägenheter för permanentboende. Bostäderna är belägna i fastighetens fyra översta våningsplan och färdigställdes 2016. De underliggande ytorna i bygganden inrymmer hotell, kontor, butiker och tågstation.

Kabel-tv, bredband och IP-telefoni via fiber (Ownit). Föreningen har ett gruppabonnemang med en obligatorisk kostnad om 195 kr/mån för respektive bostad.

Föreningen debiterar en överlåtelseavgift om 1.138 kr (engångsbelopp) och en pantsättningsavgift om 455 kr/pant.
Föreningen godkänner juridisk person som köpare och uthyrning. Ägare behöver ej mantalsskriva sig på adressen.


Övrigt:
-Föreningen är skuldfri.
-Inga planerade avgiftshöjningar.
-Tomträtten omförhandlas 2025.

Arkitekt

Andreas Martin-Löf är arkitekten som 2014 fick Stora formpriset av tidningen Residence, ett prestigefyllt pris som delas ut till ledande designers, arkitekter och kreativa människor som har bidragit till att göra livet bättre och vackrare. 2013 vann han tävlingen om att få formge de 19 toppmoderna lägenheterna Continental Apartments.

– Det är såklart fantastiskt roligt att vinna ett sånt här spännande uppdrag, säger Andreas, speciellt som det var i konkurrens med några av de mest kända svenska arkitekterna.

– Jag tror att en anledning till att vi vann detta är att vi har förståelse både för huset och inredningen, vi kan både bygg och inredning helt enkelt, och har mångårig erfarenhet av just denna typ av projekt.

– En annan sak som också är rolig är att i stort sett samtliga av de tankar kring inredningen som vi föreslagit ser ut att bli verklighet. Vi skapar 19 lägenheter med de bästa materialen, den bästa utrustningen och helt skräddarsydda lösningar. För mig handlar det här om att få till en lågmäld men välbyggd arkitektonisk komposition. Vackra linjer, marmor som är skuren rätt och fogar som ligger snyggt är avgörande i ett projekt på denna nivå, säger Andreas.

– Lägenheterna är olika sinsemellan med planlösningar och utsikter som fångar olika delar av Stockholm; Tegnérlunden, Stadshuset, Klara kyrka, Saltsjön och Riddarfjärden. Vissa av lägenheterna har fantastiska uteplatser och takträdgårdar varifrån man kan njuta av utsikten. I hjärtat av projektet finns också en gemensam takträdgård som alla boende kan utnyttja.

– Det här är ett modernt hus med bland annat inbyggt KNX-system för styrning av belysning, klimat och solavskärmning som standard. Fönstren är genomgående från golv till tak utan synliga radiatorer, eftersom alla lägenheter har golvvärme.

Det finns inte heller några synliga kanaler för ventilation som förfular, utan det mesta är ingjutet i bjälklagen.

– Det är ett stort förtroende vi fått att göra ett sådant här projekt. Vi planerar hur människor ska bo och det gäller att få till allt rätt. Slutresultatet brukar till skillnad från andra inredningsprojekt, som butiker och kontor, bli kvar under en väldigt lång tid. Därför handlar det för mig om att skapa kvalitet och inte falla för alltför tillfälliga inredningstrender.

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Klara Västra kyrkogata 17, 16 tr, 111 21 Stockholm
Område:
Norrmalm
Kommun:
Stockholm
Antal rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnummer:
16:5
Våning:
16
Avgift:
8 673 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Ingår ej i avgiften:
Bredband 156 kr/mån & kyla 524 kr/mån
Pris:
23 000 000 kr/bud
Byggnadsår:
2015
Uppvärming:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Hiss kommentar:
Hiss finns
Tv- och internetutbud:
Ownit
Storlek
Boarea:
113 kvm
Förening
Förening:
Orgelpipan 12
Org.nr:
769628-4251
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Driftskostnader
Kommentar:
Schablonberäknad
El:
500 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Driftskostnader totalt:
750 kr/mån
Energi
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
139
Energiklass:
E
Andelstal
Avgift:
5.56961%
Brf:
0.0556960%
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  1/27
  2/27
  3/27
  4/27
  5/27

  Sälj med oss

   6/27
   7/27
   8/27
   9/27
   10/27
   11/27
   12/27
   13/27
   14/27
   15/27
   16/27
   17/27
   18/27
   Entré
   19/27
   Entré
   20/27
   Rooftop bar
   21/27
   Gemensam takterrass
   22/27
   23/27
   Utsikt
   24/27
   Bastu i fastigheten
   25/27
   Gym i fastigheten
   26/27
   Continental
   27/27

   Anders Elbe

   Registrerad fastighetsmäklare | Ekonomie mag | Internationell kontaktperson

   +46 (0) 739-82 80 02

   anders.e@sothebysrealty.se

   Jag har arbetat som fastighetsmäklare i drygt 15 år och har mycket stor erfarenhet från hundratals förmedlade bostäder och många av Stockholms allra mest exklusiva hem. Ni kommer känna er trygga i arbetet och försäljningen skräddarsys för högsta möjliga försäljningspris. Fokus på service och kvalitet är mitt mål för att du ska känna dig nöjd med affären.

   Hårt arbete och många affärer har gett mig erfarenhet och skickligheten som krävs för att maximera priset och styra försäljningen till bästa resultat.  Har ett flertal rekordförsäljningar och ett oändligt antal rekommendationer och återkommande familjer. Med ett personligt kontaktnät är jag verksam internationellt med Sotheby’s globala nätverk.

   Christopher Steen

   Registrerad fastighetsmäklare

   +46 (0) 739-82 80 28

   christopher.s@sothebysrealty.se

   Jag har sedan barnsben varit i fastighetsbranschen och är uppväxt med fastighetsmäklaryrket inom familjen. När jag själv började som mäklare valde jag att fokusera på det allra bästa – att förmedla spektakulära hem. Jag ser en livslång relation med varje klient. De beskriver mig som affärsmässig och seriös med förmågan att skräddarsy ett upplägg.

   Genom Sotheby’s breda kontaktnät har jag möjlighet att sätta ihop säljare och köpare från hela världen. En viktig aspekt i försäljningen är den marknadsföring vi kan erbjuda. Skeppsholmen Sotheby’s är beredda att investera i ert hem för att få så bra utdelning som möjligt. Privat så har jag en stor passion för matlagning, viner och resmål.

   Planritningar och kartor

   Planritningar och kartor

   Ladda ned (PDF)

   Sälj med oss

    Entré
    Entré
    Rooftop bar
    Gemensam takterrass
    Utsikt
    Bastu i fastigheten
    Gym i fastigheten
    Continental

    Intresseanmälan