Close icon
Stäng

Kungsholmsgatan 11, 5tr Kungsholmen

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Kungsholmsgatan 11, 5tr
5 av 7 tr
Kungsholmen
2 rok
42 kvm
3.422 kr/mån
Pris på förfrågan
Stäng

Visningsanmälan

   

  Högt upp med balkong och perfekt planlösning

  Denna tvåa har en riktigt idealisk planlösning. Inte för liten och inte för stor där köksdelen integrerats i vardagsrumsdelen vid en renovering för några år sedan. Lägenheten har nu en perfekt modern och social planlösning. Dessutom ett plus med stor balkong både för dig som gillar att sitta ute varma sommarkvällar eller gillar att odla lite växter för en hemtrevlig känsla.

  Köket är fullutrustat med integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Spishällen är från SMEG. Ugnen är från Siemens (kombinationsugn inkl. micro). Här finns dessutom en vinkyl.

  Hela lägenheten har inlagt jämtländskt kalkstensgolv som har en tidlös känsla. Badrummet med WC, tvättställ och dusch har plastmatta fram till dess att stambytet sker då alla boende i denna del av föreningen beräknas få nya badrum under 2022.

  Kabel-TV från ComHem och Bredband med 700/1000 Mb från Ownit debiteras 51 kr på månadsavin. Även elen debiteras på avin. Gemensam upphandling ger mkt låga elkostnader.

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Denna tvåa har en riktigt idealisk planlösning. Inte för liten och inte för stor där köksdelen integrerats i vardagsrumsdelen vid en renovering för några år sedan. Lägenheten har nu en perfekt modern och social planlösning. Dessutom ett plus med stor balkong både för dig som gillar att sitta ute varma sommarkvällar eller gillar att odla lite växter för en hemtrevlig känsla.

  Köket är fullutrustat med integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Spishällen är från SMEG. Ugnen är från Siemens  (kombinationsugn inkl. micro). Här finns dessutom en vinkyl.

  Hela lägenheten har inlagt jämtländskt kalkstensgolv som har en tidlös känsla. Badrummet med WC, tvättställ och dusch har plastmatta fram till dess att stambytet sker då alla boende i denna del av föreningen beräknas få nya badrum under 2022. Badrummen kommer då att kaklas se mer info om föreningens ombyggnadsplaner på kungsklippan.se

  Sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng. Förvaring i rymliga garderober.

  Kabel-TV från ComHem och Bredband med 700/1000 Mb från Ownit debiteras 51 kr på månadsavin. Även elen debiteras på månadsavin. Gemensam upphandling ger mkt låga elkostnader.

  I entréplanet finns ingång till mycket bra förråd.

  På taket finns en gemensam takterrass med magisk utsikt.

  Mycket populära bostadsrättsföreningen Kungsklippan är en oas mitt i storstadsmyllret. Brf Kungsklippan är en Stockholms största föreningar Föreningen karaktäriseras av låg belåning, välskötta fastigheter samt gedigen underhållsplan. Som ett led i detta kommer föreningen att kostnadsfritt stamrenovera och bygga nya badrum, som en förmån för samtliga medlemmar. Som medlem har du även tillgång till en härlig takterrass med utsikt över storstadens höjder. Inom kort kommer denna port att stambytas och efter det går vi ut med en öppen visning.

  Otroligt bekvämt läge. Perfekta kommunikationer med T-bana Rådhuset strax utanför porten. Hiss finns från Kungsklippan ner till T-bana/Rådhuset. Dessutom ett flertal busslinjer som trafikerar närområdet. Bara ca 5 minuters promenad till Centralstationen och Arlanda express.

  Förening accordion-plus accordion-minus

  FÖRENING

  Med direkt närhet till city, på Kungsholmens östra sida vid Klara sjö, ligger Brf Kungsklippan.

  Brf Kungsklippan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar och omfattar 12 fastigheter där det upplåts 1031 bostadsrätter och 47 hyreslokaler. Föreningen bildades 1934. Fastigheterna byggdes mellan 1934 och 1938 med HSB som byggherre och Sven Wallander som arkitekt. Föreningen erbjuder moderna faciliteter och trevliga gemensamma utrymmen såsom en gästlägenhet och tre gästrum, fyra tvättstugor, sopnedkast, grovsoprum och återvinningsrum, cykel- och barnvagnsrum, parkerings- och garageplatser samt festlokal, gårdar och fem takterrasser där man kan njuta av en otrolig utsikt. En mycket välskött förening med egen expedition och fastighetsskötare. Föreningen äger marken. Byggnadens totalyta är ca 44 227 kvm, varav ca 40 482 kvm lägenhetsyta och ca 3 745 kvm lokalyta. De flesta lägenheterna är på 1-2 rum, men det finns också större lägenheter.

  TV & INTERNET
  Kabel-TV från ComHem. Föreningen har gruppanslutning till bredbandsuppkoppling 700/1000 Mb/s (Ownit) och kostnaden, f.n. 51 kr/månad, debiteras tillsammans med avgiften.

  PARKERING
  Det finns 2 garageplatser samt 12 parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 2500 SEK/månad och Garage kostar 4000 SEK/månad. Platserna är upptagna men det finns ett kösystem. Stockholms Stads boendeparkering är möjligt i på stadens gator.

  RENOVERING&UNDERHÅLL
  Sammanfattning större underhåll/renoveringar
  Ombyggnad lokal Friskolan på Pipersgatan 2019-2020
  Stambyte Pipersgatan 16-18 Stambyte Pipersgatan 16-18 samt Utbyte av undercentral och grindar/skalskydd 2020
  Markarbeten Kungsbrostrand 2018-2019
  Obligatorisk ventilationskontroll 2017-2018
  Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
  Alla fastigheter fasadrenoverades 2008-2013.
  Trapphus och entréer målades 2008.
  Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
  Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
  Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
  Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
  De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
  Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
  Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
  Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet

  Planerat:
  Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig till 2024.

  Badrummen kommer att renoveras i sin helhet, medan köksinredningen förhoppningsvis till största delen kan behållas. Man beräknar att det kommer att ta ca 13 veckor per lägenhet. Medlemmarna bor kvar under renoveringen, föreningen kommer att tillhandahålla tillfälliga duschar och WC i gemensamma utrymmen. Då projektet kommer pågå över flera år så har föreningen en utarbetad tidsplan. Preliminärt ska Kungsholmsgatan 11:s badrumsrenoveringar ske under våren 2022.

  Beträffande finansieringen är inga beslut tagna, men föreningen kommer behöva ta upp nya lån samt genom ökade intäkter ackumulera eget kapital för finansieringen. Projektets långa utsträckning i tid och osäkerhet om framtida ränteläge och kostnadsutveckling i byggbranschen, gör att vi inte i nuläget kan säga hur stor del av projektet som kommer att finansieras med lån.

  Underhållspolicy
  Exteriört är husen grönklassade, d.v.s. det är mycket svårt att få bygglov för exteriöra förändringar. Föreningen har som policy att renovering och förändring av exteriör och gemensamma ytor (portuppgångar, trapphus, gårdar mm.) ska utföras i ursprunglig stil ("funkis") och med material av hög kvalitet. Medlemmarna uppmanas av styrelsen att alltid ta kontakt med fastighetsförvaltningen innan han/hon påbörjar renovering av lägenheten.

  EKONOMI
  Elförbrukningen läses av en gång per kvartal och debiteras på avgiften. Medlemmarna kan själva se sin förbrukning via hemsidan. Detta blir billigare än att ha eget abbonnemang.

  ÖVRIGT
  Medlem ska alltid ta kontakt med fastighetsförvaltningen (Fastighetsägarna Service AB) innan man påbörjar renovering av lägenheten. Det finns kölistor för att hyra förråd, kajakplats, parkeringsplats och garage. Att ställa sig i någon kö kostar 250 SEK för varje kölista (engångskostnad). Kontakta Expeditionen om du är intresserad. Telefon: 08-650 27 12, e-post: expedition@kungsklippan.se Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

  MEDLEMSKAP
  Föreningen tillåter inte juridisk person
  Delat ägande ok. Minsta andel 25 %, enligt stadgarna.
  Medlemskapsavgift 1190 kr och pantsättingsavgift 476 kr per pant.

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Kungsholmsgatan 11, 5tr, 112 25 Stockholm
  Område:
  Kungsholmen
  Kommun:
  Stockholm
  Antal rum:
  2 rum och kök
  Antal sovrum:
  1
  Lägenhetsnummer:
  951
  Våning:
  5 av 7
  Avgift:
  3 422 kr/mån
  Ingår i avgiften:
  Inkl. vatten, värme och kabel-TV (grundutbud). Bredband ingår mot en obligatorisk avgift på 51 kr/mån. Föreningen har gemensamt upphandlat hushållsel
  Byggnadstyp:
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår:
  1936
  Uppvärmning:
  Fjärrvärme
  Balkong:
  Balkong
  Förråd:
  Förråd på entréplanet
  Hiss:
  Ja
  Tv- och internetutbud:
  Kabel TV från ComHem. Bredband via Ownit
  Pantsättningsavgift:
  476 kr/pantbrev
  Överlåtelseavgift:
  1190 kr
  Överlåtelseavgift, betalas av:
  Köparen
  Storlek
  Boarea:
  42 kvm
  Förening
  Förening:
  BRF Kungsklippan i Stockholm
  Org.nr:
  702001-2253
  Ägandeform:
  Lägenhet - Bostadsrätt
  Driftskostnader
  Kommentar:
  Bredbandet är obligatorisk kostnad om 51 kr per månad.
  Personer i hushåll:
  1
  El:
  70 kr/mån
  Försäkring:
  96 kr/mån
  Övrigt:
  51 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  217 kr/mån
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Energiprestanda:
  150
  Registrerad:
  2020-08-05
  Energideklarationsadress:
  Kungsholmsgatan 11
  Andelstal
  Brf:
  0,0010500%
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/18
   2/18
   3/18
   4/18
   5/18
   6/18
   7/18
   8/18
   9/18

   Sälj med oss

    10/18
    11/18
    12/18
    13/18
    14/18
    15/18
    Ska stambytas inom kort
    16/18
    17/18
    18/18

    Staffan Hempel

    Registrerad fastighetsmäklare | Ekonomie mag.

    +46 (0) 730-40 01 00

    staffan.h@sothebysrealty.se

    Med stort fokus på service och kvalitet är mitt mål att se till att inget lämnas åt slumpen för att du ska känna dig riktigt nöjd med affären. Erfarenheten och skickligheten som krävs i denna typ av affärer får man bara genom hårt arbete samt att genomföra otroligt många affärer. Engagemang och leverans är mina honnörsord.

    Med en bakgrund i byggbranschen och nu drygt 15 år som fastighetsmäklare har jag ett flertal rekordförsäljningar. De senaste åren har jag förmedlat några av innerstans dyrast våningar samt premiumvillor i Stockholms närförorter. Att göra affärer är min passion, jag ger mig aldrig i svåra situationer eller tuffa förhandlingar. Det gäller att komma till avslut.

    Planritningar och kartor

    Planskiss

    Planritningar och kartor

    Planskiss

    Sälj med oss

     Ska stambytas inom kort

     Intresseanmälan