Close icon
Klicka för att se karta Klicka för att se karta
Laboratoriegatan 26
Örgryte - Jakobsdal
6 rok
141 + 77 kvm
Tomt 398,1 kvm
Såld

Charmigt hus i Örgryte från 1923

Lagom till Jubileumsutställningen 1923 stod "Lillgården" redo för inflyttning. Ett otroligt charmigt hus, ett av de första som uppfördes i hela området. Från början byggdes huset för två familjer, men byggdes så småningom om till ett enfamiljshus. Huset har åldrats med behag och har förutom de många ursprungliga detaljerna, fått nya tidstypiska detaljer av återbrukat material som kakelugn och gjutjärnskamin. Den vackra ytterdörren har t.ex. suttit i kiosken på Järntorget och matsalsfönstren kommer från Skövde regemente. Huset har spröjsade fönster med handblåst glas, vackra trägolv och en takhöjd på hela 280 cm i entréplanet. År 2006 gjordes en utbyggnad i två plan som idag hyser matsal och gästrum/TV-rum. I huset finns 3-4 sovrum och på entréplanet fina, ljusa sociala ytor. Gott om parkeringsplatser finns, både i garage och carport. Fiber finns indraget. Lummig trädgård med härlig uteplats i syrenbersån och ett friliggande gästhus som även skulle kunna hysa verksamhet.

Magnus Helin

Registrerad fastighetsmäklare

+46 (0) 739-82 80 39

magnus.h@sothebysrealty.se

Jag är en göteborgare som växt upp i ett villaområde i Örgryte, dit jag efter några år i innerstaden flyttat tillbaka. Jag tog min mäklarexamen 2007 och har sedan 2011 arbetat på Skeppsholmen Sotheby’s. Jag har efter hundratals genomförda affärer en gedigen erfarenhet och kunskap och har genom åren legat bakom många prisrekord, både i och utanför Göteborg.

 En stor del av mitt mäklande har varit inriktat på Örgryte med hänsyn till min stora kännedom om stadsdelen, men jag känner mig numera lika hemma i och har även uppdrag över hela Göteborg. I mitt arbete försöker jag hålla mig anträffbar dag som kväll, vardag som helg och sätter en ära i att oberoende av tidpunkt hålla mig tillgänglig för mina kunder.

Kontakta oss