Close icon

Lyngvägen 13 Skallen, Haverdal

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Lyngvägen 13
Skallen, Haverdal
11 rok
175 kvm
Tomt 1.107 kvm
10.900.000 kr/bud

Arkitektritad pärla på Skallen, Haverdal

Nu finns möjlighet att lägga vantarna på en helt unik fastighet på attraktiva Skallen i Haverdal, Halmstad. Arkitekten Per Bornstein har skapat ett riktigt drömboende som med sina många sovplatser passar perfekt som generationsboende eller för den stora familjen med många gäster. Planlösningen är trevlig, materialen är smakfulla och noggrant utvalda och den röda tråden som genomsyrar hela huset är påtaglig. Ingenting här är lämnat åt slumpen. Trädgården ligger i perfekt söderläge med härlig pool och stort soldäck. Här finns även gästhus med fullt utrustat kök och badrum samt friggebod och förråd. Passar såväl för sommarboende som för åretruntboende.

Varmt välkomna till Lyngvägen 13!

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Arkitekten Per Bornstein, från Bornstein och Lyckefors, har skapat ett riktigt drömboende efter idén om ett tidlöst hus som skulle stämma med platsen, inbjuda till umgänge och åldras vackert med naturlig patina som ett medvetet inslag. 

Fastigheten, med sina många sovplatser, passar perfekt som generationsboende eller för den stora familjen med många gäster. Planlösningen är trevlig, materialen är smakfulla och noggrant utvalda och den röda tråden som genomsyrar hela bostaden är påtaglig. Ingenting här är lämnat åt slumpen.

Arkitekten har ritat in generöst med fönster och utgångar vilket ger ett fantastiskt ljusflöde och en känsla av att få in naturen i huset och kunna följa årstidernas växlingar. De vackra färgerna från trädgården blir som tavlor i rummen och havsutsikten från övre plan är magisk. Inslagen av sedumtak med blomsterängar gör att byggnaderna smälter in naturligt i omgivningen och den järnvitriolade furupanelen i tre olika bredder ger liv åt fasaden och åldras vackert med åren. Huskropparna knyts ihop av det stora trädäcket som ligger i soligt söderläge och för den som inte får nog av bad i havet finns en uppvärmd pool. På tomten finns även gästhus med fullt utrustat kök och badrum samt friggebod och förråd. Fastigheten ligger på lugn och barnvänlig återvändsgata och passar såväl för sommarboende som för åretruntboende.

2019 tilldelades arkitekten och fastighetsägarna Halmstad kommuns arkitekturpris och fastigheten har även figurerat med bildreportage i inredningsmagasin. 


HUVUDBYGGNAD
Denna byggnad består av tre lekfullt sammankopplade huskroppar i vinkel som öppnar sig mot sydväst och som badar i ljus från morgon till kväll. Här finns öppna ytor för umgänge och matlagning samt gott om sovplatser för familj och vänner. Samtliga innerväggar är klädda i plywood vilket inger en varm och skön känsla och i taken sitter porslinssocklar med dimbara lampor som skapar en mjuk och behaglig belysning i huset. Inredningsarkitekten Lotta Håkansson från Gem Studio har varit med under hela processen och ritat kök, badrum och sovhytter samt hjälpt till med många smarta idéer och funktionella lösningar.

Det platsbyggda köket är bra planerat med rejäla arbetsytor, gott om förvaringsutrymme och smarta funktionslösningar. Vitvarorna är av högsta kvalitet och väl utvalda med hänsyn till både estetik och funktion. Köksön inbjuder till kökshäng och bekvämligheter såsom extra köksvask och inbyggd vinkyl finns också. Från köket finns två utgångar, en till frukostplatsen med morgonsol och en ut till poolområdet. Vardagsrummet hänger ihop med köket och är en naturlig samlingsplats för hela familjen. Här ryms både matplats och soffgrupp och vid kyliga höstkvällar känns det mysigt att kunna kura ihop sig framför braskaminen med en god bok. Från vardagsrummet finns flera utgångar till trädgården och stora skjutpartier i glas öppnar upp mot terrassen. Innanför vardagsrummet ligger Master bedroom med plats för dubbelsäng, platsbyggda garderober och direkt utgång till pooldäcket. På andra sidan köket ligger ytterligare ett sällskapsrum. Från de stora fönstren har man härifrån utsikt över den vackra blodboken och det trevliga poolområdet. Badrummet ligger innanför entrén och är helkaklat med grönt Uptown klinker på golvet. Matchande WC och tvättställ från Globo. Tvättstugan ligger på andra sidan hallen och rymmer tvättmaskin, torktumlare och extra kyl/frys från Siemens. Golven på entréplan är i rå betong med golvvärme för bästa komfort. 

Samtliga rum på övre plan har full takhöjd upp till nock och på golvet ligger såpaskurat furugolv med golvvärme. Från allrummet på övervåningen kan man koppla av med utsikt över omgivningarna och havet och här finns också utgång till balkongen. På detta plan finns även fem sovhytter med stora öppningsbara takfönster, platsbyggda hyllösningar och smarta skjutdörrar. Här finns även WC med tvättställ.


GÄSTHUS
Denna byggnad om ca 25 kvm (attefallshus) är en miniatyr av huvudbyggnaden och är compact living i sin bästa form, fullt av smarta lösningar och platsbyggd inredning. Materialval och färger går hand i hand med stora huset och den generösa takhöjden gör att huset känns större än sin yta. Gästhuset rymmer både allrum med sovalkov, fullt utrustat kök samt ett helkaklat badrum med WC, tvättställ och dusch. Här finns egen terrass och trädgårdsdel samt tillgång till tvättmaskin i teknikrummet. Uppvärmt med vattenburen golvvärme (bergvärme). Passar utmärkt för uthyrning när det inte behövs till gäster. 

ÖVRIGA BYGGNADER
Vinterbonad friggebod om ca 10 kvm (2005) med framdraget vatten och avlopp. 
Förråd om ca 12 kvm som inrymmer poolreningsanläggningen. 


TRÄDGÅRD
Trädgård med varierande växtinslag och med flera sittplatser i olika sollägen. En majestätisk blodbok välkomnar vid uppfarten och utgör ett landmärke för fastigheten och med dess lövverk skapas en magisk atomsfär både inne och ute. Här finns ett stort trädäck med uppvärmd pool (8 x 4 m, djup 1,4 m) som används ända in på hösten (uppvärmd med bergvärme). Förslag på trädgårdsritning från trädgårdsarkitekterna på Gröna bladverk finns att ta del av för den som är intresserad och önskar fullfölja säljarens dröm. 


ÖVRIGT
Fiber 
Larm Verisure (Stora huset + Gästhuset)
Uppfart med plats för flera bilar
Nattbelysning i kök, badrum och trappa
Utomhusbelysning med skymnings- och gryningsrelä


OMRÅDE
Haverdal ligger i Halmstad kommun och är ett turistmål på sommaren. Haverdals och Vilshärads strand skapar tillsammans en tre kilometer lång sandstrand med fina höga sanddyner. Här kan du kombinera ett dopp i havet med vandring i Haverdals naturreservat. Naturreservatet sträcker sig längs hela stranden med härliga promenadstigar som leder dig genom en naturskön miljö med vackra vyer. De signifikanta krokiga tallarna slår nästan knut på sig själva. Området är även känt för sitt rika fågelliv. I norr ligger Skallen med härligt blankslipade klippor och en underbar utsikt över hela bukten ovanför Haverdal gästhamn och ända bort till Kullen i söder och Falkenberg i norr. Härifrån kan man också njuta av de mest magiska solnedgångarna. För golfintresserade finns det en uppsjö av banor att välja mellan. Haverdal golfbana ligger närmast. Haverdals segelsällskap ordnar seglarkurser för barn och vuxna under sommarmånaderna och fina padelbanor finns bla i Vilshärad. Smultronställen i Haverdal duggar det tätt av - Lynga lax, Börjes konditori, Margits kiosk och beachbar, pizzabussen för att nämna några. Och inte långt därifrån ligger även Solhaga stenugnsbageri, Slöinge kafferosteri, Sia glass, Gudmundsgården, Ugglarps grönt, Ricardos glass, Skrea matbruk, Vilshärads gårdsbutik och Wapnö gård. Särdals kvarn, Annies gård, Mjellby konstgård och Berte Qvarn är också värda ett besök. 

I Haverdal finns god kommunikation såsom bussar och cykelbanor. Livsmedelsbutiker, restauranger, skola, dagis och vårdcentral finns i närområdet och Halmstad centrum ligger runt 15 minuters bilfärd därifrån. Från Haverdal och Halmstad når man också via E6:an med enkelhet flertalet storstäder såsom Göteborg, Helsingborg och Malmö. Halmstad flygplats och tågstation finns för inrikesresor. Köpenhamn och Kastrups Internationella flygplats når man på under två timmar med bil eller tåg. 

 

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Lyngvägen 13, 305 71 Haverdal
Område:
Skallen, Haverdal
Kommun:
Halmstad
Antal rum:
11 rum och kök
Antal sovrum:
7
Pris:
10 900 000 kr/bud
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Fast.beteckning:
HAVERDAL 2:141
Byggnadstyp:
1,5 planshus
Byggnadsår:
2019
Uppvärmning:
Bergvärme
Fönster:
2-glas
Eldstad:
Braskamin
Tv- och internetutbud:
Fiber
Fasad:
Trä järnvitriol
Tak:
Sedumtak/Papptak
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Plåtarbete:
Rheinzink
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Storlek
Tomtarea:
1 107 kvm
Boarea:
150 kvm
Boarea:
25 kvm
Driftskostnader
Kommentar:
I posten "Värme" ingår även hushållsel.
13 349 kWh/år (2022)
Antal personer i hushållet: 2-12
Värme:
2 350 kr/mån
Vatten/Avlopp:
264 kr/mån
Samfällighet:
50 kr/mån
Renhållning:
372 kr/mån
Försäkring:
302 kr/mån
Driftskostnader totalt:
3 338 kr/mån
Taxeringsvärde
Totalt:
5 197 000 kr
Byggnad:
3 495 000 kr
Tomt:
1 702 000 kr
År:
2021
Taxeringskod:
220
Energi
Energistatus:
Utförd
Servitut
Typ:
Gemensamhetsanläggning HALMSTAD HAVERDAL GA:5
Inteckningar
Totalt:
7 351 000 kr
Pantbrev, antal:
7
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  1/29
  2/29
  3/29
  4/29
  5/29
  6/29
  7/29

  Sälj med oss

   8/29
   9/29

   Sälj med oss

    10/29
    11/29
    12/29
    13/29
    14/29
    15/29
    16/29
    17/29
    18/29
    19/29
    20/29
    21/29
    22/29
    23/29
    24/29

    Sälj med oss

     25/29
     26/29
     27/29
     28/29
     29/29

     Sälj med oss

      Planritningar och kartor

      Entréplan (1/5)

      Övre plan (2/5)

      Gästhus (3/5)

      (4/5)

      Tomtkarta (5/5)

      Planritningar och kartor

      Entréplan

      Övre plan

      Gästhus

      Tomtkarta

      Anja Kuylenstierna

      Registrerad fastighetsmäklare | Civilekonom

      +46 (0) 708-30 96 37

      anja.k@sothebysrealty.se

      Min största behållning är nöjda kunder. Jag siktar på att överträffa mig själv och mina säljares förväntningar. Jag jobbar hårt, målinriktat och strävar alltid efter att nå högsta slutpris och att få mina kunder att känna sig trygga. Jag jobbar med försäljningar längs med den skånska och halländska västkusten, jag har många års erfarenhet av dessa marknader.

      Jag kommer ursprungligen från Stockholm, men har sedan 2007 varit bosatt, tillsammans med min man och våra barn, på en gård strax utanför Halmstad. Delar av året spenderas också i familjens sommarhus i Torekov. På fritiden spelar jag gärna tennis, golf och paddel. Jag tycker även mycket om att resa och att umgås med familj och vänner.

      Sälj med oss

       Sälj med oss

        Sälj med oss

         Sälj med oss

          Intresseanmälan