Close icon
Stäng

Mellangatan 11 Gamla Lerberget - Kullahalvön

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Mellangatan 11
Gamla Lerberget - Kullahalvön
7 rok
218 kvm
Tomt 891 kvm
14.900.000 kr/bud

Stilrent och rymligt med högsta kvalitet ett stenkast från havet

I Gamla Lerberget, med närhet till både naturen, havet och staden, finner ni denna påkostade och moderna bostad i absolut toppskick. Med ett läge på tredje raden längs med Kullahalvöns kuststräcka bjuds ni här på en vacker vy över Danmarks kustlinje, Öresund och vidare ut mot öppet hav i norr. Det stilfulla huset, vilket genomgick en omfattande om- och tillbyggnation 2018, bjuder på en total yta på 218 kvm fördelat på 7 rum och kök varav 5 sovrum. Här finns även ett läckert poolområde med anslutande bastu och gott om ytor för socialt umgänge, både inomhus och utomhus. Huset håller genomgående hög klass med kvalitativa materialval, en stilfull finish och en privat inramning som gör huset som gjort för att trivas i.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Stilrent och rymligt med högsta kvalitet ett stenkast från havet

I Gamla Lerberget, med närhet till både naturen, havet och staden, finner ni denna påkostade och moderna bostad i absolut toppskick. Med ett läge på tredje raden längs med Kullahalvöns kuststräcka bjuds ni här på en vacker vy över Danmarks kustlinje, Öresund och vidare ut mot öppet hav i norr. Det stilfulla huset, vilket genomgick en omfattande om- och tillbyggnation 2018, bjuder på en total yta på 218 kvm fördelat på 7 rum och kök varav 5 sovrum. Här finns även ett läckert poolområde med anslutande bastu och gott om ytor för socialt umgänge, både inomhus och utomhus. Huset håller genomgående hög klass med kvalitativa materialval, en stilfull finish och en privat inramning som gör huset som gjort för att trivas i.

Unik villa med genomtänkta lösningar

Huvudbyggnaden nås både från Mellangatan och från Lerbergets Byaväg. Mot Mellangatan finns en mindre gräsmatta och en altan i anslutning till entrén som leder er direkt in i det rymliga vardagsrummet. Här finns även en grind bredvid huset som leder er till baksidan och poolområdet.

Från Lerbergets Byaväg når ni de två bilplatser som finns på baksidan av huset. Härifrån leds ni via en stengång förbi den större gräsmattan. Denna gräsmatta kan med fördel utnyttjas för ytterligare byggnation på tomten i form av både Attefallshus, Friggebod och skärmtak som tillsammans skapar tillräckligt med yta för att husera släkt och vänner, för att hyra till sommargäster eller för eget bruk som exempelvis ateljé eller kontor. Ritningar finns framtagna på olika spännande lösningar för detta. Här finns även ett mindre förråd.

Och genom en grind i ett staket möts ni upp av det läckra poolområdet med både stenlagda uteplatser och trädäck runt själva poolen, som mäter 3x10 meter och värms upp av den väl tilltagna luftvärmepump som även värmer upp huset. Här finns även en utedusch och 3 separata ingångar antingen till badrum med bastu, en generös hall eller direkt in till köket.

Hallen erbjuder gott om platsbyggd förvaring och en anslutande gästtoalett. Till höger finns en korridor till sovrumsavdelningen belagd med en modern sisalmatta och utrustad med takfönster för extra ljusinsläpp. I början av korridoren finner ni till vänster en rymlig tvättstuga med praktisk förvaring och upphängningslösningar samt ett anslutande teknikrum med värmeväxlare, varmvattenberedare, fiber och elcentral. Till höger om korridoren finner ni ett helkaklat badrum med ljusa, stilrena färger utrustat med dubbla handfat, dubbla duschar och en bastu för upp till 8 personer med stora glaspartier mot poolen och uteplatsen vilka ni också når direkt från badrummet.

Längre fram öppnar korridoren upp sig i ett allrum i anslutning till sovrummen. Totalt fyra sovrum finns i denna del där tre av dem har egen utgång till poolområdet, platsbyggda bokhyllor och inbyggda garderober. Det fjärde sovrummet som är placerat längs ner i korridoren är något större och används idag som ett gästrum.

Till vänster om entréhallen finner ni ett stort, öppet rum som inrymmer både vardagsrum, kök och matplats. Här finns ett snyggt ekparkettgolv med fiskbensmönster som skapar en snygg kontrast mot de vita väggarna och svarta fönsterpartierna. En öppen spis bidrar med lite extra hemtrevnadskänsla och matsalsdelen erbjuder stora öppningsbara glaspartier mot poolområdet. Köket är platsbyggt av högsta kvalitet med exklusiva vitvaror och marmorbänkskivor. En generös köksö erbjuder praktisk förvaring och en given plats för frukosthäng. Förbi köket finns ett mindre vinrum med en läcker glasdörr som låter er presentera era bästa inköp för era gäster samtidigt som det intill köksön finns en lucka ned till en mindre matkällare för ytterligare matförvaring eller vinkällare. Från köket finner ni även trappan upp till övervåningen.

En trappa upp finner ni en stilren heltäckningsmatta i det som vi kallar för husets Master Bedroom. Takfönster och en generös kupa mot havet erbjuder en trevlig utsikt över Öresund och det Danska fastlandet. Platsbyggd förvaring är snyggt infälld i den högra stödbensväggen. Förbi sovrummet finns ett anslutande badrum med både dusch och badkar varifrån ni ser havet från ett strategiskt placerat takfönster. Detta utrymme är helkaklat med ljus carraramarmor. Och förbi badrummet finns en rymlig klädkammare med tvättmaskin, skåp och bänkskiva.

Trädgården består av tre delar. Framsidan, med en mindre gräsmatta och altan som nås från vardagsrummet och från Mellangatan med bara hundra meter ner till havet och drygt 150 m till den charmiga småbåtshamnen. Poolområdet, som är inhägnat av huskroppar, murar och staket och skapar en privat oas att njuta av både bad och middagar på den väl tilltagna uteplatsen. Och baksidan, med en större gräsmatta, biluppställningsplats för 2 bilar mot Lerbergets Byaväg och goda utvecklingsmöjligheter för både mer bostadsyta och en lummigare trädgård.

Sammantaget ett helt unikt boende av högsta kvalitet med allt som kan tänkas önskas.

Strategiskt läge på Kullahalvön med närhet till det mesta

Fastigheten är belägen i ett lugnt område i Gamla Lerberget med närhet till allt som Kullahalvön har att erbjuda. Längs med kusten finner ni charmiga samhällen med mysiga restauranger, vidsträckta strandängar, en vacker natur och flertalet mindre småbåtshamnar. Härifrån når ni med enkelhet populära Mölle och Kullaberg samtidigt som ni har mindre än 10 minuter med cykel in till Höganäs centrum och all den service som ni kan tänkas behöva. Det går också alldeles utmärkt att ta en utflykt till Krapperups Slott, med dess konstutställningar och vackra slottspark, eller till Arilds pittoreska samhälle. På cirka en halvtimme respektive ca 20 minuter når ni även Ängelholm eller Helsingborg vilka båda har utmärkta förbindelser tack vare E6:an, en lokal flygplats och goda pendlingsmöjligheter både söderut mot Kastrup och norrut mot Göteborg och Stockholm. För den golfintresserade kan också nämnas att nordvästra Skåne är världens näst mest golfbanetäta område med 40 golfbanor inom 40 minuter från närliggande Ängelholm där Höganäs Golfklubb ligger endast 2 kilometer från fastigheten.

Varmt välkomna till en plats att trivas på!

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Mellangatan 11, 263 52 Lerberget
Område:
Gamla Lerberget - Kullahalvön
Kommun:
Höganäs
Antal rum:
7 rum och kök
Antal sovrum:
5
Pris:
14 900 000 kr/bud
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Fast.beteckning:
LERBERGET 10:7
Byggnadstyp:
1,5 planshus
Byggnadsår:
1892
Byggnadsår kommentar:
Total till- och ombyggnation 2018
Uppvärmning:
Luft-/vattenvärmepump --> vattenburen golvvärme. Radiatorer på ovanvåning, elgolvvärme i badrum.
Besiktigad:
Överlåtelsebesiktning utförd av säljaren. Dolda fel-försäkring är beställd.
Fönster:
Tvåglas
Eldstad:
Öppen spis
Tv- och internetutbud:
Fiber
Fasad:
Puts
Tak:
Listtak/papp
Stomme:
Sten/trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Murstock:
Modulskorsten
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten & avlopp
Huvudsakligt väderstreck:
SV
Allmänt skick:
Som nytt
Storlek
Tomtarea:
891 kvm
Boarea:
218 kvm
Förråd:
ca 12 kvm
Terrass:
ca 120 kvm
Altan:
ca 14 kvm
Driftskostnader
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter. Kostnaden för el innefattar även kostnaden för uppvärmning. Kostnaden för Vatten/Avlopp innefattar även kostnaden för renhållning. I denna kostnad ingår uppfyllnad av pool.
El:
3 083 kr/mån
Vatten/Avlopp:
1 167 kr/mån
Sotning:
25 kr/mån
Försäkring:
800 kr/mån
Driftskostnader totalt:
5 075 kr/mån
Taxeringsvärde
Totalt:
5 660 000 kr
Byggnad:
4 220 000 kr
Tomt:
1 440 000 kr
År:
2019
Kod:
220
Energi
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
98
Energiklass:
D
Registrerad:
2021-09-08
Nuvarande elleverantör:
Dalakraft
Inteckningar
Totalt:
4 600 000 kr
Pantbrev, antal:
3

Dokument & länkar accordion-plus accordion-minus

Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  1/35
  2/35
  3/35
  4/35
  5/35
  6/35
  7/35
  8/35
  9/35
  10/35
  11/35
  12/35
  13/35
  14/35
  15/35
  16/35
  17/35
  18/35
  19/35
  20/35
  21/35
  22/35
  23/35
  24/35
  25/35
  26/35
  27/35
  28/35
  29/35
  30/35
  31/35
  32/35
  33/35
  34/35
  35/35

  Joakim Vestergren

  Registrerad fastighetsmäklare | Kontorsansvarig Båstad och Helsingborg

  +46 (0) 739-82 80 15

  joakim.v@sothebysrealty.se

  Jag har jobbat inom företaget sedan 2012 och är uppvuxen i Nordvästra Skåne vilket innebär en god lokalkännedom inom det marknadsområde som jag täcker upp. Jag tar mig an alla typer av objekt så som tomter, bostadsrätter, fritidshus, villor, kommersiella fastigheter och gårdar från Helsingborg i söder till Falkenberg i norr.

  Jag har en examen i fastighetsvetenskap vilket ger en bred förståelse inom byggnadsteknik, förvaltning och utveckling. Jag jobbar aktivt för att göra så goda affärer som möjligt och behandlar mina kunder med professionalism, lyhördhet och vänlighet. För att ni ska känna er trygga med att låta mig hjälpa er med kanske den största affären i era liv.

  Planritningar och kartor

  (1/4)

  (2/4)

  (3/4)

  (4/4)

  (0/4)

  Planritningar och kartor

  Intresseanmälan