Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Prästbergavägen 41
Lomma
10 rok
299 + 277 kvm
Tomt 5.072 kvm
Pris på begäran
Stäng

Visningsanmälan

   

  Magnifik villa med pool och parkliknande tomt

  I attraktiva Lomma längs med Öresundskusten finns här möjlighet till ett mycket representativt hus med fantastisk trädgård. Det charmiga huset är ursprungligen från slutet av 1800-talet med bevarade detaljer. Fastigheten har tidigare fungerat som både disponent- och församlingshem samt prästgård. Huset erbjuder fantastiska ytor och många rum, perfekt för den större familjen eller som generationsboende. Mycket inbjudande trädgård med härlig växtlighet, öppna gräsytor, poolområde, orangeri och en damm, perfekt för stora tillställningar. Fastigheten erbjuder även fina utvecklingsmöjligheter, t ex kan det separata uthuset/garaget konverteras till gästhus, kontor eller atelje.

  Lomma rankas som en av Sveriges bästa kommuner att bo i med en härlig blandning av strandbad, småbåtshamn, service och restaurangliv, charmiga bostadskvarter, aktivt fritidsliv samt erkänt bra skolor. Strategiskt läge mycket nära Lund och Malmö samt bekvämt pendlingsavstånd till Helsingborg och Köpenhamn.

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Beskrivning

  ALLMÄNT
  Fastigheten ligger i ett naturskönt område kring Lomma kyrka och kan visa på en spännande historia som sträcker sig ända till 1880-talet. Huset har bl a fungerat som disponentbostad åt det tidigare tegelbruket, som prästgård för kommunen och som församlingshem. Fastigheten omfattas av viss kulturklassning vilket innebär att fastigheten är av kulturhistoriskt värde och exteriören får bl a ej förvanskas. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2004 och lät då genomföra en mycket omfattande renovering. Ägarna har därefter löpande underhållit och utvecklat fastigheten. Byggnaden ger ett mycket praktfullt intryck med sin storlek, den sobert vitputsade fasaden och de många tidstypiska detaljerna. Invändigt finner man fina attribut som generös takhöjd, stora rum i fil, höga fönsterpartier med djupa nischer, vacker eldstad och stora väggpartier perfekt för konstsamlingen.


  ENTRÈ FASTIGHET
  Genom en sidoinfart invid Lomma Brukspark ligger den privata entrén till fastigheten. Här möts man av putsade murar och svarta smidesgrindar. Den större smidesgrinden öppnar upp för bilar och de privata parkeringsmöjligheterna, gästparkeringar finns direkt utanför entrén. Villan ligger en bit in på tomten och välkomnar en hem genom vacker trappa i skiffer och svart pardörr.


  BOSTADSBESKRIVNING
  ENTRÈPLAN
  Ett mycket välplanerat våningsplan med representativa rum och i delvist i öppen planlösning för ett härligt ljusflöde. Här varvas vackra skiffer- och parkettgolv med ljusa väggar. Alla rum erbjuder ett flertal fönster.
  Rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter och ingång till gäst-wc.
  Tre sällskapsrum i fil, perfekt för sociala sammankomster och middagsbjudningar. Det mittersta rummet är mycket rymligt och ligger i öppen planlösning mot köket. Rummet stoltserar med murad öppen spis och utgång till den platsbyggda altanen.
  Ett stilrent och välplanerat kök med stora fönsterpartier, gott om förvaringsmöjligheter i skåp och skafferi samt plats för matgrupp. Praktiskt med köksö för ytterligare arbetsyta och sittplatser. Köksinredning med släta vita luckor som står i fin kontrast till gedigen arbetsbänk i sten och maskinpark i rostfritt.
  Ytterligare ett rum som passar både som gästrum och kontor.


  ÖVRE PLAN
  Det övre våningsplanet är mycket rymligt med möblerbara ytor och hela sex sovrum. Master bedroom erbjuder privat walk-in closet/alkov samt wc.
  Vackert helkaklat badrum med fri utsikt mot poolområdet genom stort fönsterparti. Golv och väggar i naturligt vitt som står i skön kontrast till duschen i röd mosaik. Kommod med skiva och integrerade dubbelhandfat i corian. Därtill wc och ett rymligt inbyggt badkar.
  På planet finner man fina och praktiska attribut som inbyggda garderober, dubbla altandörrar, avgränsande glaspartier/-dörrar, balkong, fransk balkong och takfönster. Vackert ljusinsläpp genom de många fönsterpartierna.


  KÄLLARPLAN
  Mycket rymligt källarplan med entré både från trädgård och trappa invid köket. Här finns mycket generösa förvaringsutrymmen, möblerbar hall, allrum, pannrum samt verkstad. Därtill finns tvättstuga med dubbla maskiner och tvättställ, separat wc och ett större våtrum med bastu och dusch.


  GARAGE/UTHUS MED UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
  Till fastigheten hör ett uthus med loft som idag rymmer två separata garage, varav det ena är uppvärmt och har framdraget vatten. Vid uthuset finns även parkeringsplatser under tak. Bygganden har en yta på bottenplan om 85 kvm och en loftyta om 40 kvm. Här finns möjligheter att bygga om och anpassa efter eget behov, t ex kombinerat garage och kontor, gästhus, ateljé, möjligheterna är nästan obegränsade. Säljaren har tagit fram arkitektritade bygglovshandlingar för gästhusändamål.


  TOMT MED POOL  ORANGERI
  Mycket inbjudande trädgård med parkliknande karaktär om dryga 5.000 kvm. Tomten är storslagen med öppna gräsytor och härlig växtlighet som i kombination med putsade murar och höga häckar skapar ett privat och insynsskyddat boende. Här finner man bl a stort poolområde, orangeri, pergola, fiskdamm och egen krydd-/grönsaksgård. Generös pool om 10x4 m med skjutbart pooltak och tillhörande duschutrymme. Med utgång från vardagsrummet nås den platsbyggda och vackert inramade sittgruppen.


  LÄGE
  Fastigheten ligger avskilt och privat till i område Lilla Lomma. Här bor man naturnära och med Höje å som granne, men endast knappa 5 minuter till centrum, hamnen och badstränderna. Området erbjuder vackra promenadstråk längs med skog och vatten och i direkt närhet ligger vackra Lomma kyrka och förskolan Montessori. Därtill är det mycket nära till aktiviteter som Öresunds Golfklubb och Lomma Ridklubb. Lokaliseringen är även ett utmärkt pendlarläge med snabb access till motorvägar som tar en vidare till Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg.

   

  LOMMA KOMMUN
  Lomma kommun ligger i västra Skåne intill Öresundskusten och har ett invånarantal om ca 25.000 personer. Kommunen utgörs av tätorterna Lomma, Bjärred och Flädie. Här bor man nära havet med stor marina och vackra stränder, semesterkänslan finns här i princip året om. Lomma erbjuder en härlig blandning av lantlig miljö, strandbad, småbåtshamn, bred service och restaurangliv samt charmiga bostads- och villakvarter. Här finner man även ett mycket aktivt fritidsliv, här finns allt från fotboll, tennis, padel, gymnastisk, segling, kampsporter, golf, ridskolor till Sveriges största klubb för vindsurfing.
  Kommunen rankas som en av Sveriges mest attraktiva platser att leva i och får mycket höga betyg i de flesta kategorier som t ex utbildning, bostadsmarknad, sociala förhållanden, hälsa, kommunal ekonomi och klimatanpassning. Kommunen är expansiv med nya moderna bostadskvarter och ett växande näringsliv.
  Lomma ligger strategiskt med närhet till Lund och Malmö samt bekvämt pendlingsavstånd till Helsingborg och Köpenhamn med Kastrup. Från nyöppnade Lomma station går Pågatågen med endast 8 min restid till Malmö C och knappa 45 minuter till Kastrup. Därtill är bussförbindelserna goda och det är nära till de större motorvägarna.

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Prästbergavägen 41, 234 35 Lomma
  Område:
  Lomma
  Kommun:
  Lomma
  Antal rum:
  10 rum och kök
  Antal sovrum:
  6 till 7
  Ägandeform:
  Småhus - Friköpt
  Fast.beteckning:
  LOMMA 22:10
  Byggnadstyp:
  Tvåplanshus med källare
  Byggnadsår kommentar:
  Nybyggnadsår 2004, enl Skatteverket. Slutet av 1800-talet
  Uppvärmning:
  Jordvärme. Vattenburen golvvärme och radiatorer.
  Fönster:
  2-glas, kopplade
  Eldstad:
  Öppen spis
  Tv- och internetutbud:
  Fiber
  Fasad:
  Puts
  Tak:
  Plåt
  Stomme:
  Tegel
  Bjälklag:
  Trä/betong
  Grundläggning:
  Källare och delvis krypgrund
  Ventilation:
  Självdrag
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Kommentar:
  Av uppmätt biarea är ca 125 kvm förlegat till förråd-/garagebyggnad. Taxeringinformation anger bostadsarea 270 kvm och biutrymmesarea 140 kvm.
  Storlek
  Boarea:
  299 kvm
  Biarea:
  277 kvm
  Tomtarea:
  5 072 kvm
  Kommentar:
  Av uppmätt biarea är ca 125 kvm förlegat till förråd-/garagebyggnad. Taxeringinformation anger bostadsarea 270 kvm och biutrymmesarea 140 kvm.
  Driftskostnader
  Kommentar:
  I posten Värme ingår även kostnaderna för hushållsel.
  Driftkostnad enligt ägarens uppgift, den kan variera och är beroende av familjestorlek, förbrukningsmönster, väderlek och aktuella tariffer. Försäkringskostnad tillkommer.
  Personer i hushåll:
  5
  Värme:
  8 333 kr/mån
  Vatten/Avlopp:
  1 000 kr/mån
  Renhållning:
  200 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  9 533 kr/mån
  Taxeringsvärde
  Totalt:
  6 370 000 kr
  Byggnad:
  4 378 000 kr
  Tomt:
  1 992 000 kr
  År:
  2021
  Taxeringskod:
  220
  Total fastighetsskatt/-avgift:
  8 874 kr
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Energiprestanda:
  163 kWh per kvm och år
  Energiklass:
  F
  Registrerad:
  2022-02-08
  Inteckningar
  Totalt:
  5 258 000 kr
  Pantbrev, antal:
  1
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/46
   2/46
   3/46
   4/46
   5/46
   6/46
   7/46
   8/46
   9/46
   10/46
   11/46
   12/46
   13/46
   14/46
   15/46
   16/46
   17/46
   18/46
   19/46
   20/46
   21/46
   22/46
   23/46
   24/46
   25/46
   26/46
   27/46
   28/46
   29/46
   30/46
   31/46
   32/46
   33/46
   34/46
   35/46
   36/46
   37/46
   38/46
   39/46
   40/46
   41/46
   42/46
   43/46
   44/46
   45/46
   46/46

   Planritningar och kartor

   Planritningar och kartor

   Ladda ned (PDF)

   Mikael Ortolanis

   Reg fastighetsmäklare | Transaktionsrådgivare | Civilingenjör | Kontorsansvarig Malmö

   +46 (0) 736-15 02 20

   mikael.o@sothebysrealty.se

   Mikael har arbetat inom fastighetsbranschen och som fastighetsmäklare i närmare 20 år. Han har en lång bakgrund inom high-end-segmentet och nyproduktion samt erfarenhet från internationellt mäkleri i Marbella, Spanien.

   Mikael har även arbetat som kommersiell transaktionsrådgivare för ett av Sveriges största rådgivningsbolag. Han har genomfört många rekordförsäljningar och representerat några av marknadens mest exklusiva bostäder och nyproduktioner.

   Som mäklare är Mikael mycket sälj- och resultatorienterad och drivs av nöjda kunder. Han är engagerad och proaktiv och levererar en mycket pålitlig tjänst med fokus på att slutföra affären.

   Mikael har en civilingenjörsexamen från KTH i Stockholm där han studerade Bygg-och fastighetsekonomi. Mikael är ursprungligen från Stockholm men bor idag med fru och två döttrar i vackra Lomma i sydvästra Skåne.

   Skeppsholmen Sotheby´s erbjuder marknadens starkaste marknadsföringspaket, både digitalt och i tryckt media, samt ett mycket brett nationellt och globalt nätverk. Oavsett om ni som kund önskar en publik eller diskret försäljning så erbjuder vi de bästa förutsättningarna för en lyckad affär. 

   Välkommen att kontakta mig!

   Intresseanmälan