Close icon

Stora Tveta 3 Flen

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Stora Tveta 3
Flen
13 rok
400 + 40 kvm
15.900.000 kr/bud
Visning: Söndag 30/1 Visningsanmälan:
Stäng

Visningsanmälan

   

  Nationalromantiskt paradis

  Nyrenoverad gård med mycket stora möjligheter. Flera bostadshus på över 400 kvm totalt. Stor ladugård med fem boxar. Maskinhall, vagnslider, stall, härbren, snickeri och växthus. Solceller för egen produktion.

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Högt belägen gård med anor från 1200-talet med utsikt över ängar, odlingsmark och hagar. Gården är en riktig idyll på landet med stor potential för olika slags verksamheter och intressen. Odling, djurskötsel, ridning, ateljéverksamhet, bilar, båtar samt fin jakt på 65 ha egen mark. Totalt 19 ha åkermark, varav 8 ha inhägnade hagar. Huvudbyggnad med stora ytor, vackra originaldetaljer såsom spröjsade fönster, vedspis, kakelugnar, takbjälkar och vackra golv. Nyrenoverade badrum varav ett med bastu. Fastigheten har två fristående flyglar, en stor nybyggd maskinhall, som delvis är inredd som kontor/konferenslokal. På gården finns även två rymliga orangerier, en ladugård i tre plan med både hästboxar och fårstall, grishus, hönshus med hönsgård samt nybyggda härbren. Intill huvudbyggnadens uteplats brer en stor anlagd damm ut sig, på vintern nyttjas den för skridskoåkning och på sommaren för bevattning. Fastigheten har 192 installerade solceller som producerar ca 45 000 kWh årligen som genererar intäkter. Nuvarande ägare har gjort större renoveringar av fastigheten både i huvudbyggnaden och i gårdens övriga byggnader samt uppfört nya. Gården har ett positivt driftsnetto tack vare jordbruksstöd på 53 748 SEK och överskott frånegen elproduktion de senaste sex månaderna på 5 777 SEK. Med bil tar det ca 20 min till Flen och under 30 min till både Nyköping och Katrineholm. Från gården till Stockholm är det ca 1 h och 40 minuters körtid. Matbutik samt förskola finns i Bettna samt Vrena Lanthandel som ligger ca 15 min bort. Restaurang och postombud i Bettna. Större affärer och annan service i Flen ca 20 minuter bort, där också grundskola och gymnasium finns. Buss 1 km bort mot både Katrineholm, Nyköping och Flen.

  Huvudbyggnad
  Hus i söderläge byggt i timmer i två plan med genomgående äldre trägolv av breda plank. Vitmålat trätak, pardörrar, synliga takbjälkar, spröjsade fönsterpartier med vackra elementskydd. Google home uppkoppling i hela huset. Värms upp med bergvärme samt vattenburen golvvärme. Bredband med egen internetuppkoppling från Comhem / Tele2 för smidigt hemarbete med upp till 1000 Mbit/s.

  Entreéplan
  Två entréer varav en med större hall och en med farstukvist med utsikt över ängarna. Rymligt kök med matplats, bibliotek, sällskapsrum med utgång till altan samt wc.

  Hall med matplats
  Stor ljus hall utbyggd med klinkergolv samt vattenburen golvvärme. Stora spröjsade fönsterpartier i tre väderstreck. Förvaring i platsbyggda garderober klädda i pärlspont samt ytterligare avhängningsmöjligheter. Matplats med närhet till köket. Pardörrar i original med spröjsade fönster leder in till köket.

  Kök med matplats
  Stort rymligt kök i lantlig stil med matplats i anslutning. Tapetserade väggar delvis klädda i träpanel. Golv i breda furuplank. Vedspis i köket samt öppen spis i matsalen. Platsbyggt kök med bänkskivor i marmor. Skafferi bakom dörr samt förvaring i hyllor. Integrerad kyl och diskmaskin samt glaskeramikhäll.

  Bibliotek
  Mysigt bibliotek med tapetserade väggar och målat trägolv. Pampig kakelugn från mitten av 1800-talet. Platsbyggda bokhyllor och plats för större soffgrupp.

  Sällskapsrum
  Tapetserade väggar med slipat och såpskurat furugolv av stora plank. Stora fönster med utsikt i tre väderstreck. Plats för större matbord i ena delen och soffgrupp i andra. Två kakelugnar varav en ny vid soffgruppen. Utgång genom spröjsade pardörrar från matplatsen till trälagd altan med eftermiddags- och kvällssol med utsikt mot hagar och den anlagda dammen.

  WC
  Golv i Kolmårdsmarmor och vita helkaklade väggar. Vägghängd wc samt tvättställ från Burlington.

  Hall med kapprum & farstukvist
  Tapetserade väggar och breda golvplank. Spröjsade pardörrar leder ut till farstukvist med trappa ner till gårdsplan med en pampig ek och ask.

  Övre plan
  Stort sällskapsrum med gråmålat originalgolv och vitlaserade väggar. Plats för soffgrupp invid stort fönsterparti med söderläge och fin utsikt. Flera sovrum samt ett stort nyrenoverat badrum.

  Sovrum 1
  Vitlaserade och delvis tapetserade väggar samt furugolv i original. Plats för dubbelsäng. Öppen spis. Förvaring i garderober med lådor.

  Sovrum 2
  Vitlaserade väggar och originalgolv i furu. Plats för dubbelsäng. Linneförråd bakom dörr.

  Arbetsrum / Gästrum
  Delvis tapetserade väggar och vitlaserad panel. Snedtak med fönster.

  Vind
  Tilläggsisolerad vind med ekofiber.

  Badrum med bastu
  Vitkaklade väggar och golv i Kolmårdsmarmor med golvvärme. Infällda spotlights i tak och PAX-fläkt. Badkar, separat dusch bakom glasväggar, handdukstork, wc, kommod med spegelskåp ovan. Nybyggd bastu i lärkträ med inbyggd belysning i ryggstöd. Elaggregat.

  Östra flygeln
  Flygeln är ett bostadshus i timmer uppdelat på två plan på tot ca 100 kvm bruksarea. Bergvärme indragen. Entréplan med nylagt trägolv i breda plank och timrade väggar. Nyrenoverat kök med kyl, induktionsspis med fläkt samt mikro. Köksö med inbyggd tvättmaskin. Sällskapsrum med öppen spis i öppen planlösning med köket. Helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, mindre kommod och ny wc. Övre plan med originalgolv i furu. Två tapetserade sovrum, ett gästrum samt en mindre sovkammare. Förvaringsutrymme i kattvind. På flygelns baksida finns ett teknikrum (rum för bergvärme och äldre fungerande uppvärmning med ved). I separat rum finns frys.

  Västra flygeln
  Timmerhus med golv, väggar och tak i trä. Uppvärmt med el. Nedre plan inrymmer allrum och förrådsutrymme. Övre plan med snedtak har öppen yta som idag fungerar som ateljé och arbetsplats. Möjlighet att göra om till boa. Garage med separat ingång från gårdsplanen. 

  Maskinhall
  Rymlig nyuppförd byggnad på 216 kvm med dubbelport på ca 4*5. Ytterväggar i trä, isolerade innerväggar av plåtfack, takbjälkar i trä samt betonggolv. Nyinstallerad luftvärmepump. Verkstadsdel med arbetsbänkar, mini-gym, pingis- och biljardbord. Inre delen används idag som konferensyta/kontor med egen internetuppkoppling från Telenor på 300 Mbits/s. El och vatten indraget. Maskinhallen har stor potential för förvaring av exempelvis maskiner / bilar / båtar etc.

  Orangerier & odlingsbäddar
  Två eluppvärmda orangerier på tot 44 kvm med jordfelsbrytare intill huvudbyggnadens baksida. Bevattning sker med installerad pump från den intilliggande dammen sommartid. Intill ligger två rymliga odlingsbäddar på 20 kvm/styck klädda i betongelement.

  Ladugård
  Stor byggnad på ca 366 kvm med fem hästboxar samt fårstall för ca 30 får inredd med nya höboxar. Uppvärmd vattenho samt uppvärmt inkommande vatten. Andra planet fungerar som stort förvaringsutrymme med bland annat höskulle samt teknikutrymme för fastighetens solceller. Det tredje planet används för spannmålshantering.

  Härbren
  Två nyuppförda eluppvärmda härbren med trägolv.  Båda härbren har loft med gott om plats.

  Övriga byggnader
  Matkällare med indragen el. Grishus med nylagt tak, hönshus med hönsgård samt två mindre hus varav ett eluppvärmt. Vagnslider med nytt tak och nya skjutdörrar. Eluppvärmt snickeri. Förrådsbyggnad på ca 50 kvm. Nybyggd lekstuga på 6 kvm i samma stil som övriga byggnader.Tre vindskydd för djuren i hagarna. Utsiktstorn med terrass för fikastunder intill huvudbyggnaden.

   

   

   

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Stora Tveta 3, 642 97 Bettna
  Område:
  Flen
  Kommun:
  Flen
  Antal rum:
  13 rok
  Antal sovrum:
  6 till 7
  Pris:
  15 900 000 kr/bud
  Ägandeform:
  Gård - Friköpt
  Fast.beteckning:
  STORA TVETA 1:3
  Byggnadstyp:
  1,5 planshus
  Byggnadsår:
  1909
  Byggnadsår kommentar:
  tillbyggt 90-talet
  Uppvärming:
  Bergvärme
  Besiktigad:
  2021 Besiktningsföretaget
  Fönster:
  2-glas
  Eldstad:
  Kakelugn / öppen spis
  Tv- och internetutbud:
  Fiber indraget
  Fasad:
  Trä
  Tak:
  Plåt / tegel
  Stomme:
  Trä
  Bjälklag:
  Trä
  Grundläggning:
  Torpargrund
  Grundmur:
  Natursten
  Murstock:
  Murad puts
  Ventilation:
  Självdrag
  Vatten och avlopp:
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
  Huvudsakligt väderstreck:
  S
  Taxeringsvärde åkermark:
  864 000
  Taxeringsvärde betesmark:
  46 000
  Taxeringsvärde skogsmark:
  4 573 000
  Taxeringsvärde skogsimpediment:
  5 000
  Taxeringsvärde ekonomibyggnad:
  1 221 000
  Försäkring, fullvärde:
  Ja
  Storlek
  Tomtarea:
  645 403 kvm
  Övrig mark:
  2 Ha
  Betesmark:
  2 Ha
  Åkermark:
  17 Ha
  Skogsimpediment:
  2 Ha
  Skogsmark:
  42 Ha
  Boarea:
  260 kvm
  Biarea:
  40 kvm
  Boarea:
  140 kvm
  Driftskostnader
  Kommentar:
  Enligt säljarens uppgifter. Övrigt avser abonnemang fiber (valfritt) Överskott av elproduktion.
  Personer i hushåll:
  2
  Vatten/Avlopp:
  104 kr/mån
  Renhållning:
  214 kr/mån
  Försäkring:
  616 kr/mån
  Övrigt:
  38 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  972 kr/mån
  Taxeringsvärde
  Totalt:
  9 638 000 kr
  Byggnad:
  3 680 000 kr
  Tomt:
  5 958 000 kr
  År:
  2020
  Kod:
  120
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Registrerad:
  2021-12-17
  Nuvarande elleverantör:
  Vattenfall
  Servitut
  Typ:
  Samfällighet OPPUNDA HÄRADSALLMÄNNING S:2, Avtalsservitut, Ledningsratt starkström, Avtalsservitut kraftledning mm,
  Inteckningar
  Totalt:
  8 000 000 kr
  Pantbrev, antal:
  17
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/63
   2/63
   3/63
   4/63
   5/63
   6/63
   Huvudbyggnad
   7/63
   8/63
   9/63
   10/63
   11/63
   12/63

   Sälj med oss

    13/63
    14/63
    15/63
    16/63
    17/63
    18/63

    Sälj med oss

     19/63
     20/63
     21/63
     Övre plan
     22/63
     23/63
     24/63
     25/63
     26/63
     27/63
     28/63
     29/63
     Orangerier
     30/63
     31/63
     32/63
     Östra flygeln
     33/63
     34/63
     35/63
     36/63
     37/63

     Sälj med oss

      38/63
      39/63
      40/63
      41/63
      Västra flygeln
      42/63
      43/63
      44/63
      45/63
      Maskinhall
      46/63
      47/63
      48/63
      Ladugård
      49/63
      50/63
      51/63
      Snickeri
      52/63
      Härbren
      53/63
      54/63
      55/63
      Grishus
      56/63
      Hönshus
      57/63
      Vagnslider
      58/63
      59/63
      60/63
      61/63
      62/63
      63/63

      Henrik Flinta

      Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ekonomi

      +46 (0) 739-82 80 13

      henrik.f@sothebysrealty.se

      Driven, fokuserad och påläst

      Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat samt prioriterar rak och tydlig kommunikation.

      Planritningar och kartor

      Entréplan (1/3)

      Övre plan (2/3)

      (3/3)

      Planritningar och kartor

      Entréplan

      Övre plan

      Huvudbyggnad

      Sälj med oss

       Sälj med oss

        Övre plan
        Orangerier
        Östra flygeln

        Sälj med oss

         Västra flygeln
         Maskinhall
         Ladugård
         Snickeri
         Härbren
         Grishus
         Hönshus
         Vagnslider

         Intresseanmälan