Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Sturegatan 58
Östermalm

Sturegatan 58

Vid en stilla park i hjärtat av Stockholms vackraste 1800-talskvarter har ett begränsat antal våningar skapats, med förstklassig villakänsla och stadens utbud runt hörnet. Som ett mindre palats. Så betraktades byggnaden i fem våningar på Sturegatan 58 – vid Stureparken på Östermalm, i kvarteren som kallas Villastaden – som stod klar 1886. Inspirationen hämtades från Milano, Berlin och Paris. På uppdrag av CA Fastigheter har nu Whyte Lilja Arkitekter och Lomar Arkitekter återställt prakten genom att ta fasta på byggnadens ursprungliga kvaliteter, med ambitionen att skapa samtida boenden med internationell inspiration och höjd. Resultatet: tjugoen spatiösa villavåningar, två penthouses som blickar ut över stadens tak, och två unika townhouses med privat trädgård.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Vänligen gör en intresseanmälan på no58@sothebysrealty.se för information om möjlighet till visning av bygget.

I de rymliga villavåningarna balanseras det storslaget historiska – stuckaturer, snickerier och väl tilltagna takhöjder – med ädla material och en modern arkitektur. Villavåningarna präglas av ett fåtal stora rum med skräddarsydda lösningar där mötet mellan modern arkitektur, komfort och svunna tiders elegans lägger grunden för en hög livskvalitet. Vardagsrummen har utsikt mot Stureparkens grönska eller gårdens lugn. Alla rum har golv av massiv stavparkett. Det är högt i tak, krönt med sirliga takrosetter. Bröstpanel och takrosetter ger rummen en stilmässigt distinkt karaktär. Köken präglas av generösa ytor och ett kontrastrikt utförande. Det sena 1800-talets ornamentala, historiska ram fylls med ett ultramodernt high end-innehåll.

I många av våningarna avdelas kök och vardagsrum med spröjsade glaspartier som skapar en definierad rumslighet samtidigt som den anslående kontakten med Stureparken och de rymliga balkongerna förstärks. De flesta våningar har en-suite badrum med fristående exklusiva badkar och en separat dusch. Inne på gården bildar fyra anlagda trädgårdar om 55 – 115 kvm dolda oaser som knyter an till Stureparkens uppväxta grönska. Trädgårdarna har ritats av landskapsarkitekten Jesper Örtenblad och hör till gathusets nedersta villavåningar och townhousen.

Från penthousevåningarna släpps utsikten fri. Blicken sveper över ateljévåningar och taklandskap ända bort mot Hötorgsskraporna, Globen, Stadshuset och Olympiastadion.

I jämförelse med villavåningarna har penthousen en mer renodlat modern karaktär. Golvens breda, långa tiljor av ekträ går i en nötbrun ton. Även de träfanerade kökssnickerierna och de exklusiva massiva innerdörrarna har en varm mörk färgton. Köksöarna fungerar som vackra rumsavdelande pjäser mellan vardagsrum och kök och är utrustade med platsbyggda eldstäder synliga från tre håll. Våningarnas mest spektakulära inslag är de stora takterrasserna med plats för både matgrupper och loungemöblemang. Därifrån kan blicken panorera över stadens brokiga taklandskap och ikoniska byggnader. Stockholms vackraste vyer och landmärken är vardagens fond.

Den egna trädgården förlänger townhouset med ett grönt privat uterum – ett unikt inslag i Stockholms gårdsbilder.

På innergården, dolda innanför varsin smidesgrind, väntar två townhouses med varsin privat trädgård. Det är en unik tillgång mitt i stadens solida sten bebyggelse som medför en säreget stillsam och intim atmosfär. Varje townhouse består av två rymliga plan som uppfyller alla krav på ett modernt villaboende. Trädgårdarna är planerade med hänsyn till platsens läge och karaktär. De ramas in av Bohusgranit och avdelas med formklippta idegranshäckar och smidesspaljéer med vitblommande klematis. Det är vackert och grönt året runt och ger en påtagligt privat och avskild känsla.

 

Tillträde under våren 2018.

 

Programerbart KNX-system med touchkontroll. 
Vinkällare med eget förråd.
Fiber.
Porttelefon med bild.
Gemensamt mötesrum och tvättsutga.
Möjlighet att köpa till garageplats.
Juridisk person kan förvärva.

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Sturegatan 58, 114 36 Stockholm
Område:
Östermalm
Kommun:
Stockholm
Förening
Förening:
Brf No. 58 Sturegatan
Org.nr:
769629-4664
Ägandeform:
Nyproduktionsprojekt - Bostadsrätt
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  Sturegatan_58_3660_6220637 (1)
  1/17
  2/17
  3/17
  4/17
  5/17
  6/17
  7/17
  8/17
  9/17
  10/17
  11/17
  12/17
  13/17
  14/17
  15/17
  16/17
  17/17

  Anders Elbe

  Registrerad fastighetsmäklare | Ek Mag | EMBA | Internationell kontaktperson

  +46 (0) 739-82 80 02

  anders.e@sothebysrealty.se

  Jag har arbetat som fastighetsmäklare i drygt 15 år och har mycket stor erfarenhet från hundratals förmedlade bostäder och många av Stockholms allra mest exklusiva hem. Ni kommer känna er trygga i arbetet och försäljningen skräddarsys för högsta möjliga försäljningspris. Fokus på service och kvalitet är mitt mål för att du ska känna dig nöjd med affären.

  Hårt arbete och många affärer har gett mig erfarenhet och skickligheten som krävs för att maximera priset och styra försäljningen till bästa resultat.  Har ett flertal rekordförsäljningar och ett oändligt antal rekommendationer och återkommande familjer. Med ett personligt kontaktnät är jag verksam internationellt med Sotheby’s globala nätverk.

  Christopher Steen

  Registrerad fastighetsmäklare

  +46 (0) 739-82 80 28

  christopher.s@sothebysrealty.se

  Vägen till en lyckad försäljning.

  Det finns inte några genvägar till en lyckad försäljning. Det handlar bara om två saker: hårt arbete och ett exklusivt nätverk.

  Det praktiserar jag genom att vara tidig på jobbet och med vår unika rätt till Sotheby´s International Realty i Sverige.

  Sotheby’s är världens ledande fastighetsmäklare i premiumsegmentet med drygt 1000 kontor i över 80 länder, vilket gör att jag når en mycket utvald målgrupp i såväl Sverige som utomlands.

  I vårt stora nätverk har vi flera samarbetspartners. Vi arbetar tillsammans med bland annat SEB Private Banking, DI Weekend Exklusivt Boende och SvD Perfect Guide.

  Sturegatan_58_3660_6220637 (1)

  Intresseanmälan