Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Vädurstigen 13B
Käppala/Lidingö
6 rok
210 + 111 kvm
Tomt 894 kvm
21.500.000 kr/bud
Stäng

Visningsanmälan

   

  Smakfullt renoverad villa på Lidingö med exklusiva materialval och havsutsikt

  Renoverad 60-talsvilla med påkostad interiör på ett av öns mest eftertraktade lägen med utsikt över vattnet både från huset och de härliga uteplatserna samt från tomten. Utmärkt planlösning med sociala ytor på entréplan och en avskild sovrumsavdelning en halvtrappa upp. I nedre plan finns möjlighet att skapa uthyrningsdel med separat ingång eller spaavdelning. Bergvärme, solceller, garage och bastu på tomten.

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Modern och bekväm villa med en totalarea på 321 kvm vid Höggarnsfjärden i lugna och familjevänliga Käppala. Villan har under de senaste åren genomgått stora renoveringar där huset bland annat har fått nydragen el, installation av solpaneler på taket, nya badrum, ett helt nytt platsbyggt kök från Stockholm Specialsnickerier samt nya vitvaror från Miele. Ny tvättstuga har byggts och inretts och flera rum har fått golvvärme som styrs via digitala paneler från Uponor  på alla plan. Hela souterrängvåningen har även den renoverats och fått ett nytt badrum. Det är förberett för att bygga ett kök. Våningen lämpar sig perfekt för uthyrning eller för tonåringen, då planet har en separat entré. På den plana trädgårdstomten om 894 kvm finns ett flertal härliga uteplatser, anlagda trädgårdsgångar och en utomhusbastu. Garage i anslutning till entrén samt plats för ett flertal bilar på uppfarten. 

  Nedre entréplan
  Enhetliga materialval som återkommer i flera av villans rum. Från hallen nås tvättstugan och teknikrummet. En trappa ner ligger en totalrenoverad souterrängvåning med egen entré. En halvtrappa upp från hallen ligger det sociala våningsplanet med kök, matsal och sällskapsrum. 

  Entré
  Väl tilltagen hall med ljust klinkergolv som följer med upp på väggarna i större plattor som går från golv till tak. Klädavhängning i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Idag används en del av rummet som kontorsdel. Gäst-wc klädd i samma enhetliga klinker som i hallen, vägghängd wc och vit kommod med belyst spegel. 

  Tvättstuga & teknikrum
  Klinker klädda golv och väggar. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Garderob med plats för städartiklar och linneförvaring samt matchande kommod med rostfri ho. Innanför ligger teknikrummet med bergvärmepump och solcellscentral. Ytterligare en rostfri ho. 

  Övre entréplan
  Våningsplanet har stora sociala ytor i sällskapsrum och matsal samt i köket. Det finns två utgångar, en mot upphöjd stenlagd altan på husets framsida och en mot trädgårdens baksida med stenlagd uteplats med havsutsikt. Våningsplanet är målat i lugna färger, golvet är klätt i ekparkett och den stenliknande klinkern är återkommande. Fönstren är utrustade med måttbeställda träpersienner. Ställbara spotlightsskenor ger mysig belysning. 

  Kök
  Platsbyggt kök från Stockholm Specialsnickerier med stor köksö med plats att sitta runt. Stora klinkerplattor på golv och väggar. Svarta bänkskivor i granit och nya påkostade vitvaror från Miele. Varmluftsugn, inbyggd diskmaskin samt kyl och frys. Två hoar från Nordic Tech varav en nedsänkt i köksön med inbyggd vattenfiltrerare i blandaren. Bred gasspis från SMEG med samt fläkt med Blue ozonfilter. Inbyggt skafferi och diskförvaring i överskåp. 

  Sällskapsrum & matsal
  Luftigt rum med plats för större soffgrupp och andra sittmöbler. Stora fönsterpartier och utgång till stenlagd altan. Breda fönsterbrädor i ljus marmor. Braskamin i vinkel som även kan ses från matsalen och köket.  

  Övre plan
  Genomgående vitmålade trägolv och målade väggar. Planet består av två sovrum samt ett master bedroom, ett arbetsrum samt ett större badrum och ytterligare en gäst-wc. 

  Sovrum
  Perfekt tonårsrum med vägghängt förvaringssystem för kläder. Utsikt över vattnet. 

  Sovrum 
  Mindre sovrum med utsikt mot framsidan. Platsbyggd skjutdörrsgarderob med spegelglas. 

  Master bedroom
  Rofyllt sovrum med ett stående fönsterparti med utgång till den härliga altanen som bjuder på utsikt över vattnet och de förbipasserande båtarna. Altanen har fått en ny markis. Fyra vita garderober. 

  Arbetsrum
  Rummet är placerat längst in på våningsplanet med glasväggar och dörrar som bidrar med ett bra ljusinsläpp. Från rummet kliver man rakt ut på den upphöjda altanen som vetter mot vattnet. Arbetsrummet har plats för två ordentliga arbetsytor. Rummet skulle även fungera bra som ett fjärde sovrum med avskärmande gardiner. 

  Badrum
  Rymligt badrum med både dusch och badkar samt wc och kommod. Stenliknande klinkerplattor av modell större på både golv och väggar samt infällda spotlights i tak. Dusch med ställbara glasväggar. Modernt badkar med tillhörande handdukstork samt en vit dubbelkommod med en stor överhängande touchspegel från INR. Blandare från Primy. 

  Wc
  Klinker på golv och väggar. Vägghängd wc samt mindre vit kommod. 

  Music- & art room
  Souterrängvåning med klinkergolv och väggar. Belyst trappa och ställbara spotlights på skena. Idag används våningsplanet som ett kreativt rum för skapande av konst och musik. Kan alternativt användas som hemmakontor, tonårsavdelning, biorum eller för uthyrning tack vare separat entré, badrum och är förberett för kök. Eller varför inte gym- och loungeavdelning med närhet till bastun ute i trädgården. Berg i dagen bakom dörr där temperaturen passar bra till förvaring för exemplevis vin. Badrummet har klinkerklädda väggar och golv. Dusch från Primy med regnfunktion bakom vägg, handdukstork från INR, vägghängd wc, bred vit kommod och rund spegel. På våningsplanet finns ett stort inbyggt kassaskåp. 

  Garage
  Uppvärmt garage med plats för två bilar. Klinkergolv och indraget vatten med spolplats. Gott om förvaringsutrymme i hyllor. 

  Tomt
  Anlagd trädgård med stenläggning runt huset och stenlagda gångar. Odlingsbäddar för växter på husets framsida. Tomten har fått ett nytt staket med putsade pelare och installerad belysning under hustakets kant. I trädgården växer rosenbuskar och plommonträd samt olika buskar. Ny bastutunna på framsidan med direktaccess till loungeavdelning och dusch. Under den större verandan finns ett torrt förvaringsutrymme för utemöbler och ved.

  Område
  Skolor och förskolor finns i området och det är ett kort promenadavstånd till Lidingöbanans station Käppala. Närhet till både Breviks centrum där butiker och restauranger finns samt Gåshaga där du kan ta skärgårdsbåtar och pendla in till Strömkajen. I Gåshaga finns också ett trevligt restaurangutbud och båtklubb. Fin sandstrand ligger 200 meter från tomten.

   

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Vädurstigen 13B, 181 63 Lidingö
  Område:
  Käppala/Lidingö
  Kommun:
  Lidingö
  Antal rum:
  6 rok
  Antal sovrum:
  3 till 4
  Pris:
  21 500 000 kr/bud
  Ägandeform:
  Småhus - Friköpt
  Fast.beteckning:
  LIDINGÖ 11:140
  Byggnadstyp:
  Friliggande hus med souterrängplan
  Byggnadsår:
  1964
  Byggnadsår kommentar:
  Totalrenoverat 2020
  Uppvärmning:
  Bergvärme/vattenburen golvvärme
  Besiktigad:
  2024, se protokoll
  Fönster:
  3-glas kopplade
  Eldstad:
  Öppen spis
  Tv- och internetutbud:
  Fiber
  Fasad:
  Putsat/trä
  Tak:
  Papptak
  Stomme:
  Trä/betong
  Bjälklag:
  Betong
  Grundläggning:
  Souterräng
  Grundmur:
  Betongstenhålsten/lecablock
  Murstock:
  Tegel
  Plåtarbete:
  Galvad plåt
  Ventilation:
  Mekanisk (endast frånluft)
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Radon:
  Uppmätt 2024
  Allmänt skick:
  Som nytt
  Försäkring, fullvärde:
  Ja
  Storlek
  Tomtarea:
  894 kvm
  Boarea:
  210 kvm
  Biarea:
  110.7 kvm
  Driftskostnader
  Värme:
  1 833 kr/mån
  El:
  639 kr/mån
  Vatten/Avlopp:
  208 kr/mån
  Sotning:
  42 kr/mån
  Renhållning:
  500 kr/mån
  Försäkring:
  1 000 kr/mån
  Gas:
  63 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  4 285 kr/mån
  Taxeringsvärde
  Totalt:
  9 360 000 kr
  Byggnad:
  3 160 000 kr
  Tomt:
  6 200 000 kr
  År:
  2021
  Taxeringskod:
  220
  Total fastighetsskatt/-avgift:
  9 525 kr
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Energiprestanda:
  83 kWh per kvm och år
  Energiklass:
  C
  Inteckningar
  Totalt:
  7 000 000 kr
  Pantbrev, antal:
  5
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/30
   2/30
   Övre entréplan
   3/30
   4/30
   5/30
   6/30
   7/30

   Sälj med oss

    8/30
    9/30
    10/30
    Övre plan
    11/30
    12/30
    13/30
    14/30
    15/30
    16/30
    17/30
    18/30
    19/30
    20/30
    Nedre entréplan
    21/30
    22/30
    23/30

    Sälj med oss

     24/30
     25/30
     Souterrängvåning
     26/30
     27/30
     28/30
     29/30
     30/30

     Planritningar och kartor

     Entréplan (1/4)

     Övre plan (2/4)

     (3/4)

     (4/4)

     Planritningar och kartor

     Entréplan

     Övre plan

     Henrik Flinta

     Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ek | fil.kand.hum

     +46 (0) 739-82 80 13

     henrik.f@sothebysrealty.se

     Driven, fokuserad och påläst.

     Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat och får därmed ihop mina affärer på bästa möjliga sätt för både säljare och köpare.

     Övre entréplan

     Sälj med oss

      Övre plan
      Nedre entréplan

      Sälj med oss

       Souterrängvåning

       Intresseanmälan