Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Vasavägen 15A
Lidingö
10 rok
295 kvm
Tomt 1.018 kvm
Pris på förfrågan

Det bästa av två epoker. Skönheten från förr och samtidens förfining.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Nybyggd villa som är inflyttningsklar inom kort. Strax bortanför Lidingö centrum, på det som vi kan kalla nedre Vasavägen, tillskapas nu ett nytt landmärke i form av 3villorna. Villornas särskiljande elegans, tilltagna volymer och omisskänneliga släktskap kommer göra ett imponerande avtryck. 3 ”syskon” sprungna ur dåtiden men som hyllar samtiden.

 

På en bortglömd tomt, som stått obebyggd i över hundra år, har Imola getts möjligheten att tolka, hylla och förgylla stadsbilden i ett av de äldsta kvarteren på Lidingö. 

Pjäser som dessa giganter är svåra att beskriva i bara ord och med hjälp av lite bilder. Det är näst intill omöjligt att ge dem rättvisa i en trycksak som denna. Man behöver komma nära och kliva in för att förstå. Förstå dimensionerna. Uppleva den generösa takhöjden. Mötas av ljuset från de vackra fönsterpartierna. Känna själen från de svunna tidernas ideal men ändå mötas av den bekvämlighet som en samtida disposition bjuder. 

Att få bygga ”gammalt” hus drygt hundra år senare har sina uppenbara fördelar. Dels är det en skön känsla att veta att allt är just nytt. Även om det inte syns. Det brukar också betyda att man, i åtskilliga år framöver, kan sova lugnt och slippa oroa sig för överraskningar som det äldre huset alltid brukar bjuda på.

Men den kanske största fördelen är att man kan planera huset för hur vi lever våra liv idag. Förr gömdes köket bortom serveringsgången. Toaletter var så små att man knappt kunde vända sig. Det var prång lite överallt. 

Dåtidens begränsningar, när man byggde, gjorde det också ofta nödvändigt att dela in huset i onödigt många rum för att det inte skulle rasa ihop. Här möts du av det bästa av två epoker. Skönheten från förr och samtidens förfining. 

Specialritade kök, vitvaror från Gaggenau, bänkskivor i natursten, trägolv från Timberwise, grundpaket med spotlights, generösa fönsterpartier från Velfac, kranar från Dornbracht, porslin från Antonio Lupi och en standard utöver det vanliga. Lägg sedan till tysta betongbjälklag, skön golvvärme, FTX-ventilation med värmeåtervinning, gedigna väggar som man kan spika i, rejäla dörrar, specialritade garderober, kommoder och trappor samt allt annat som gör ditt boende komplett så vore det väl konstigt om inte 3villorna blir ett begrepp... 

I samma sekund som du stiger över tröskeln till någon av 3villorna kommer ambitionen vara tydlig. Proportionerna, materialen och detaljerna kommer alla tala sitt tydliga språk. Tillsammans bildar de en helhet som förför. 

Entréplanet är planerat för social samvaro. De två övre har en mer privat karaktär.

När du kommer in i hallen som övergår i den inre hallen, där gästtoalett och trappan till de övre planen återfinns, får du direkt en härlig överblick av entréplanets disposition. Rakt fram bjuds en siktlinje genom hela husets längd. 

Tittar man till höger så skvallrar den strama spaljén om det som kanske är just det här huset hjärta, det generösa köket med sina dubbla öar och den mysiga matplatsen med platsbyggd soffa i burspråket. Fortsätter man rakt fram i passagen så har man på vänster sida tvättstuga och teknikrum, med groventré, samt en väl tilltagen garderobsvägg på motsatt sida. Till vardags viker man nog oftast av till höger. Det brukar vara till köket man har flest ärenden. Vid fest är det kanske rakt fram till det stora sällskapsrummet som lockar. Mellan ”frukosthörnan” och sällskapsrummet har det på andra sidan köket givits plats för en generös matsal för de lite festligare tillställningarna. Mellan sällskapsrummet och matsalen finner du den specialritade eldstaden som förutom att bjuda på stämning också erbjuder förvaring, samtidigt som den delar av och skapar en arkitektonisk rumslighet.

Denna centralt belägna fastighet, direkt invid stadens kärna, är i sann mening unik. Den har stått obebyggd ända sedan den planerades för bostadsändamål för drygt 100 år sedan. Nu ska tomten äntligen förädlas med tre nationalromantiskt inspirerade ”grosshandlarvillor” av hög klass. Tomten som utgörs av en sluttning mot sydväst bjuder in kvällssolen på ett mycket behagfullt vis. Placering av byggnaderna är noga studerad med utgångspunkt från just ljusförhållanden samt med hänsyn tagen till önskad samspelande avskildhet. Det kuperade landskapet, med dess höjdskillnader, bidrar också till att förstärka respektive hus karaktär och den privata svär det medför.

 

Arkitekternas ord

"I hjärtat av det som utgör Lidingö villastad har vi fått äran att rita tre eleganta ”grosshandlarvillor”. Eller, tre samtida tolkningar därav. Där arkitekturen fått låna sina drag från nationalromantikens strama elegans. Utan att för den sakens skull reduceras till pastischer. Här, kring nedre Vasavägen och kringliggande kvarter, hittar man nämligen några av de praktfullaste villorna Lidingö har att visa upp. En anledning nog att gå fram varsamt. Här blev det därför självklart att man behövde väva samman svunna tiders ideal med samtiden för att landa i en helhet som kunde förmå höja sig  över det gängse och på det viset hylla villastadens historia."

 

Garantier

Innan inflyttning sker så har husen redan genomgått en noggrann kontrollbesiktning samt en slutbesiktning av en opartisk besiktningsman för att säkerställa att ditt nya hem uppfyller de regler och krav som gäller för nyproduktion och att arbetet har utförts som det ska.

Från godkänd slutbesiktning har du sex månader på dig att kontakta Imola angående fel och brister som du anser inte upptäckts under slutbesiktningen. Och fel som inträffar efter att du flyttat in kan du reklamera under två år från datumet för slutbesiktningen. Efter garantitiden på två år har löpt ut, inträder i stället en ansvarstid där vi är ansvariga för fel som uppkommer till följd av vårt arbete under förutsättning att felet är väsentligt och att felet har orsakats av vårdslöshet. Ansvarstiden gäller i upp till 10 år från datumet för slutbesiktningen.


Om Imola

Imola köper, utvecklar och säljer fastigheter i attraktiva lägen. Deras projekt utgörs i huvudsak av nyproducerade bostadsområden. Gemensamt för samtliga projekt är en samtida arkitektur och ett utförande som särskiljer sig. Deras ambition är och har alltid varit att leva upp till epitet, byggmästare. De lämnar inget åt slumpen. Slutför alltid det de påbörjat samt sätter en stolthet i att leva upp till och helst överträffa högt ställda förväntningar.

Sedan 1996 har de bedrivit byggverksamhet och från 2001 har de utvecklat bostäder i egen regi där de uppfört närmare 600 bostäder till idag.


Tillträde i mars/april 2024.

 

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Vasavägen 15A, 181 42 Lidingö
Område:
Lidingö
Kommun:
Lidingö
Antal rum:
10 rum och kök
Ägandeform:
Tomt - Friköpt
Fast.beteckning:
SIGYN 22
Byggnadsår:
2024
Uppvärmning:
Markvärmepump, vattenburen golvvärme
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Ventilation:
FTX
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten och avlopp
Storlek
Tomtarea:
1 018 kvm
Boarea:
295 kvm
Driftskostnader
Kommentar:
Schablonberäknad
Värme:
3 063 kr/mån
Renhållning:
417 kr/mån
Försäkring:
625 kr/mån
Driftskostnader totalt:
4 105 kr/mån
Taxeringsvärde
Totalt:
5 360 000 kr
Tomt:
5 360 000 kr
År:
2022
Taxeringskod:
210
Energi
Energistatus:
Ej utförd
Servitut
Typ:
Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ SIGYN GA:1, Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ SIGYN GA:2, Officialservitut vattenledning, Officialservitut avlopp, Officialservitut avlopp, Officialservitut vattenledning
Inteckningar
Totalt:
32 000 000 kr
Pantbrev, antal:
2
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  1/13
  2/13
  Rendering
  3/13
  Rendering
  4/13
  Rendering
  5/13
  Rendering
  6/13
  Rendering
  7/13
  Rendering
  8/13
  Rendering
  9/13
  Rendering
  10/13
  Rendering
  11/13
  Rendering
  12/13
  13/13

  Planritningar och kartor

  (1/5)

  (2/5)

  (3/5)

  (4/5)

  (5/5)

  Ladda ned (PDF)

  Planritningar och kartor

  Ladda ned (PDF)

  Anders Elbe

  Registrerad fastighetsmäklare | Ek Mag | EMBA | Internationell kontaktperson

  +46 (0) 739-82 80 02

  anders.e@sothebysrealty.se

  Jag har arbetat som fastighetsmäklare i drygt 15 år och har mycket stor erfarenhet från hundratals förmedlade bostäder och många av Stockholms allra mest exklusiva hem. Ni kommer känna er trygga i arbetet och försäljningen skräddarsys för högsta möjliga försäljningspris. Fokus på service och kvalitet är mitt mål för att du ska känna dig nöjd med affären.

  Hårt arbete och många affärer har gett mig erfarenhet och skickligheten som krävs för att maximera priset och styra försäljningen till bästa resultat.  Har ett flertal rekordförsäljningar och ett oändligt antal rekommendationer och återkommande familjer. Med ett personligt kontaktnät är jag verksam internationellt med Sotheby’s globala nätverk.

  Christopher Steen

  Registrerad fastighetsmäklare

  +46 (0) 739-82 80 28

  christopher.s@sothebysrealty.se

  Vägen till en lyckad försäljning.

  Det finns inte några genvägar till en lyckad försäljning. Det handlar bara om två saker: hårt arbete och ett exklusivt nätverk.

  Det praktiserar jag genom att vara tidig på jobbet och med vår unika rätt till Sotheby´s International Realty i Sverige.

  Sotheby’s är världens ledande fastighetsmäklare i premiumsegmentet med drygt 1000 kontor i över 80 länder, vilket gör att jag når en mycket utvald målgrupp i såväl Sverige som utomlands.

  I vårt stora nätverk har vi flera samarbetspartners. Vi arbetar tillsammans med bland annat HOOM, Porsche, SEB Private Banking, DI Weekend Exklusivt Boende och SvD Perfect Guide.

  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering
  Rendering

  Intresseanmälan