Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Vilan 5
Drottningholm / Lovön
10 rok
303 kvm
Tomt 5.000 kvm
18.000.000 kr/bud
Stäng

Visningsanmälan

   

  Gård anno 1910 på Drottningholm med flera boningshus samt stall och hagar

  Ett mycket privat läge på Lovön nära slottet med stort boningshus från 1910 i två plan samt den före detta trädgårdsmästarbostaden på Drottningholm med två separata lägenheter. Ytterligare ett fristående hus med badrum och glasveranda. Friliggande stall i mycket gott skick med fyra boxar och sadelkammare. Arrende på huset samt möjlighet att överta arrende på intilliggande hagar.

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Ett mycket privat läge på Lovön nära Drottningholms slott med stort boningshus från 1910 i två plan samt den före detta trädgårdsmästarbostaden på Drottningholm med två separata lägenheter. Ytterligare ett fristående hus med badrum och inglasad veranda. Friliggande stall i mycket gott skick med fyra boxar och sadelkammare. Stor tomt på över 5000 kvm med arrende samt möjlighet att överta arrende på intilliggande hagar på 8500 kvm. Perfekt för den häst- och golfintresserade.

  Bostadshuset - Uppfört 1917
  180 kvm fördelade på två våningsplan med sällskapsrum och kök på entréplan samt sovrumsavdelning på övre plan. Fastigheten har ett uppkopplat larmsystem från Verisure.

  Entréplan
  Enhetligt terracotta klinker på hela våningsplanet. Pardörrar med glaspartier öppnas upp från hallen mot köket på ena sidan och mot sällskapsrummet på andra sidan. Gäst-wc med tapetserade väggar under trappan. Kök och matsal i öppen planlösning med öppen spis. Utgång till mysig stenlagd altan med matplats under vindruvsrankor. Stentrappor med plats för dekorativa blomkrukor ramar in uteplatsen. Fungerande vedspis, ugn med spisplattor från La Cornue. Diskmaskin, kyl och frys. Sällskapsrummet har platsbyggda bokhyllor i trä och plats för större soffgrupp. Burspråksfönster med breda fönsternischer och fönsterbrädor. 

  Övre plan
  Två väl tilltagna sovrum med tapetserade väggar och trägolv, varav det ena har en ståtlig kakelugn, dolda garderober med skjutdörrar samt en tillbyggd balkong och det andra har platsbyggda garderober och fransk balkong. På våningsplanet finns ett dressing room med garderober på båda sidor samt ett badrum med wc, dusch, bred kommod och badrumsskåp. Det finns gott om förvaringsutrymmen i kattvindarna.

  Gamla trädgårdsmästarbostaden - Uppförd ca 1920
  Äldre charmigt trähus bestående av större lägenhet med fyra rum och kök, en mindre lägenhet eller gästrum med badrum och bastu samt en verkstadsdel emellan. Förråd på baksidan av trädgårdsmästarbostaden.

  Hemtrevlig separat lägenhetsdel fördelad på fyra rum samt större badrum. Goda intäktsmöjligheter vid uthyrning eller ett bekvämt kontor för egenföretagaren eller som generationsboende. Vitlaserade furugolv med målade och tapetserade väggar. Entré genom inglasat uterum med plats för sittmöbler vid fönstren. Pardörrar in till lägenheten med två rymliga sällskapsrum samt en matsal med platsbyggda garderober, ett dolt minikök från Trinett med kokplattor, ho och kyl med frysfack samt ett städskåp. 

  Från matsalen nås det välbevarade gamla kontoret som kan fungera som ytterligare sovrum eller arbetsrum till lägenheten. Rummet har originalgolv i breda plank och tillhörde gårdens trädgårdsmästare under början av 1900-talet. Kontoret kan även stängas igen mot lägenheten och nås via separat entré från villans framsida. Stort badrum med golvvärme, svart och vitt klinkergolv och målad träpanel. Fönster ut mot trädgårdens baksida. Duschkabin och handduksvärmare från Pax. Handfat i äldre stil från Miller och wc bakom dörr. Två sällskapsrum i fil, det ena är öppet ut mot entrén med kakelugn och det andra med vackra fönster i tre väderstreck.

  Verkstad
  Betonggolv och stående träpanel på väggar. Verkstadsbänk och gott om plats till förvaring. 

  Gästrum / mindre lägenhet med pentry, badrum & bastu
  Sovrum med originalgolv i trä samt väggar klädda med stående träpanel. I rummet finns ett pentry med rostfri bänk och ho, kokplattor samt kyl med frysfack. Badrum med ljust klinkergolv, halvmåneformade fönster, dusch med kaklade väggar. Wc och tvättställ. Separat bastu med elaggregat och två sittbänkar. Lämplig för uthyrning. 

  Gästhus med orangeri - Uppfört ca 1940
  Två stora sällskapsrum med ekgolv, målade väggar och tak. Spröjsade fönster och pardörrar. Rum med en stor vedspis samt ett rum med en platsbyggd bardisk i trä. Huset har ett mindre badrum med dusch, wc och handfat. Guldfärgade kranar och detaljer. Klinkergolv och kaklade väggar. Från det ena sällskapsrummet nås det mysiga orangeriet med stengolv och glastak och väggar. En lugn oas för avkoppling och odling. 

  Stall
  Med närhet till de stora hagarna på gården finns ett stall i mycket fint skick med fyra boxar med snidade detaljer och automatisk utfodring. Stallbyggnaden har en sadelkammare, ett förråd, en tvättstuga samt ett rymligt badrum med klinkergolv. Stenlagt framför stallet-

  Tomt
  Marken arrenderas, se upplagd information på hemsidan. Grusad uppfart med fina lyktstolpar mot huvudhuset och den gamla trädgårdsmästarbostaden med flera parkeringsplatser. Carport intill huvudhuset. Trädgården har stora plana gräsytor och mysiga uteplatser. Äldre matkällare finns på tomtens bortre del. Stor tomt på över 5000 kvm. Intilliggande hagar på 8500 kvm, vars arrende kan överlåtas. Avgift bostadsarrende är 26 138 kr/kvartal. Avgift sidoarrende (hagar) är 6284 kr/år.

  Område
  Skogsmark omger fastigheten med sköna promenad- och ridvägar vid Kungliga Drottningholms golfklubb och parken runt Drottningholms slott. Serviceutbud med butiker och restauranger finns på både närliggande Ekerö samt i Bromma centrum som nås med bil och buss. På Kärsön ligger populära Brostugan som serverar fika och mat nästan alla årets dagar. Här kan man också hyra kajak eller spela minigolf. På Lovön bor man i en lugn och lantlig miljö nära stan och dess bekvämligheter. Med buss och tunnelbana tar det ca 40 min till centrala Stockholm. Med bil tar resan drygt 20 min.

   

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Vilan 5, 178 93 Drottningholm
  Område:
  Drottningholm / Lovön
  Kommun:
  Ekerö
  Antal rum:
  10 rok
  Antal sovrum:
  5 till 6
  Pris:
  18 000 000 kr/bud
  Ägandeform:
  Småhus - Tomträtt
  Fast.beteckning:
  Ekerö Drottningholm 1:1
  Byggnadstyp:
  2-planshus / 1-planshus i vinkel
  Byggnadsår:
  1917
  Uppvärmning:
  Värmepump luft/vatten + direkt el
  Besiktigad:
  2023, se protokoll
  Fönster:
  3-glas / 2-glas kopplade
  Eldstad:
  Öppen spis
  Fasad:
  Putsat / träpanel
  Tak:
  Tegel / plåt
  Stomme:
  Trä / tegel
  Bjälklag:
  Trä
  Grundläggning:
  Betongplatta / torpargrund / källare
  Grundmur:
  Natursten / betong
  Murstock:
  Tegel
  Plåtarbete:
  Koppar / galvad
  Ventilation:
  Självdrag
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/kommunalt avlopp
  Försäkring, fullvärde:
  Ja
  Storlek
  Boarea:
  303 kvm
  Gästhus:
  92 kvm
  Tomtarea:
  5 000 kvm
  Betesmark:
  8 500 kvm
  Stallbyggnad:
  100 kvm
  Kommentar:
  118 kvm av boarean avser trädgårdsmästarbostaden
  Driftskostnader
  Kommentar:
  Enligt säljarens uppgifter. Avgift arrende tillkommer 26138 kr/kvartal.
  Personer i hushåll:
  2
  Värme:
  3 875 kr/mån
  El:
  1 375 kr/mån
  Vatten/Avlopp:
  613 kr/mån
  Renhållning:
  221 kr/mån
  Försäkring:
  2 107 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  8 191 kr/mån
  Taxeringsvärde
  År:
  2022
  Taxeringskod:
  120
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Energiprestanda:
  152 kWh per kvm och år
  Energiklass:
  E
  Nuvarande elleverantör:
  Ellevio
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/45
   2/45
   3/45
   4/45
   5/45
   6/45
   7/45
   8/45

   Sälj med oss

    9/45
    10/45
    11/45
    12/45
    13/45
    14/45
    15/45
    16/45
    17/45

    Sälj med oss

     18/45
     19/45
     20/45

     Sälj med oss

      Stora lägenheten
      21/45
      22/45
      23/45
      24/45
      25/45
      26/45
      27/45
      28/45
      Lilla lägenheten
      29/45
      30/45
      31/45

      Sälj med oss

       32/45
       33/45
       Gästhuset
       34/45
       35/45
       36/45
       37/45
       Stallet
       38/45
       39/45
       40/45
       41/45
       42/45
       43/45
       44/45
       45/45

       Planritningar och kartor

       (1/6)

       (2/6)

       Entréplan (3/6)

       Övre plan (4/6)

       Trädgårdsmästarbostad (5/6)

       Gästhus (6/6)

       Planritningar och kartor

       Entréplan

       Övre plan

       Trädgårdsmästarbostad

       Gästhus

       Henrik Flinta

       Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ek | fil.kand.hum

       +46 (0) 739-82 80 13

       henrik.f@sothebysrealty.se

       Driven, fokuserad och påläst.

       Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat och får därmed ihop mina affärer på bästa möjliga sätt för både säljare och köpare.

       Sälj med oss

        Sälj med oss

         Sälj med oss

          Stora lägenheten
          Lilla lägenheten

          Sälj med oss

           Gästhuset
           Stallet

           Intresseanmälan