Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Vretlundsgatan 6
Eskilstuna / centralt
12 rok
387 + 162 kvm
Tomt 1.691 kvm
Stäng

Visningsanmälan

   
  Budgivning pågår

  Ståtlig Patriciervilla på 550 kvm centralt i Eskilstuna

  Uppförd 1938 efter ritning av stadsarkitekt Frej Klemming. Tre plan på totalt 550 kvm samt inredningsbar vind. Varsamt renoverad de senaste åren med alla originaldetaljer bevarade. Stora sällskapsytor, terrasser, flera eldstäder och altaner för socialt umgänge. En del kan nyttjas som separat lägenhet. En villa som måste upplevas!

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Ståtlig patriciervilla uppförd i slutet av 30-talet på 550 kvm med alla tidstypiska originaldetaljer bevarade. Villan är varsamt renoverad under överinseende av arkitekt de senaste åren med genomtänkta design- och materialval. Dessa återkommer och ger rummen en enhetlig känsla med naturmaterial och jordnära färger. Villan har hela fyra eldstäder varav en på altanen utomhus. I villan finns en separat nyrenoverad lägenhet med egen ingång som kan nyttjas för uthyrning eller som generationsboende. Vind med rundade fönster som är möjlig att inreda. På källarplanet finns större garage med plats för två bilar med direktaccess in till källarplanet. Huset har nya ytterdörrar och slagportar till garaget i ek från Ekstrand. Ytterdörren är i original. Larmade fönster och entréer med direktuppkopplat larm från Verisure. Det är jordad nydragen el i hela huset och bredband är indraget. Villan värms upp med fjärrvärme via vattenburet system.

  Entréplan
  Våningsplanet har originalgolv i ek med fris som ger mjuka övergångar mellan rummen. Stort och luftigt kök med hög standard, matsal i anslutning som ligger i fil med sällskapsrummet och biblioteket. Upphöjd altan nås från matsalen och sällskapsrummet där en av husets eldstäder står. Rummen är utsmyckade med stuckaturer och andra originaldetaljer som bevarats väl såsom de gamla interntelefonerna med fingerskiva som är utplacerade i husets olika delar samt snickerierna i kapprummet.

  Entré & gäst-wc
  Hall med tidsenlig förstuga som öppnar upp till kapprummet med kalkstensgolv och rundat fönster. Klädförvaring i originalhylla i trä med klädstång och upphängningskrokar undertill samt i garderob bakom dörr. Även den stora spegeln i kapprummet är i original. Gäst-wc som är nyrenoverad med hexagonkaklade väggar i grön marmor. Hallen och husets bostadsplan binds samman med ett anslående trapphus med rymd. Originaltrappa i kalksten upp till entréplanet som därefter fortsätter upp i trä med handräcken i smidesjärn. Trapphuset är utsmyckat med ett stort spröjsat originalfönster och dekorativa lampetter. 

  Kök & matplats
  Kök från Claesson med släta luckor i ek med jalusi som döljer förvaring av köksmaskiner samt köksö på hjul i samma utförande. Köksbänkar i grön marmor. Rostfria vitvaror från Miele med bred induktionshäll, varmluftsugn och extra stor kombinerad kyl och frys. Fläktkåpa från Fjäråskupan och vinkyl från Samsung. Matplats intill köket med utsikt över trädgården. Från matplatsen leder serveringsgång med torrskafferi, städskåp och ytterligare förvaring in till matsalen. 

  Matsal
  Målade väggar i grönt och lackad ekparkett. Plats för stort matbord och andra möbler. Breda fönsterbänkar i kalksten och stuckatur i tak. Utgång genom pardörrar till altan som sträcker sig längst med matsalen och sällskapsrummet. Altanen har en platsbyggd eldstad och plast för sittgrupper och solsängar. Trappa ner från altanen leder ner till stenlagd uteplats i trädgården. 

  Sällskapsrum 
  Öppning med infällda skjutdörrar skapar sammanhang mellan matsalen och sällskapsrummet. Målade väggar i rostrött och parkettgolv i ek. Rummet har stuckatur i tak och dubbla pardörrar ut till altanen. Plats för soffgrupp. Ingång till bibliotek i fil. Glasdörrar i original ut till trapphus och hall.

  Bibliotek / kontor
  Pardörrar öppnas upp från sällskapsrummet. Fiskbensparkett i ek och gråa målade väggar. Vacker eldstad och fönsterparti med breda fönsterbänkar i kalksten och en stor originalbokhylla som sträcker sig längst rummets långsida med inbyggd sekretär och dekorativ intarsia över dörröppningen. 

  Övre plan
  Nylackade originalgolv i ek och furu och målade väggar på hela våningsplanet. På våningsplanet finns fyra rymliga sovrum, ett sällskapsrum med utgång till stor balkong, en gäst-wc och två badrum. 

  Master suite
  Stort sovrum med grönmålade väggar och grågrön heltäckningsmatta med underliggande trägolv. Fristående vägg bakom säng med dold garderobsdel. Helkaklat badrum i Carraramarmor med golvvärme. Dusch med regnduschfunktion bakom glasvägg, wc, kommod från Ballingslöv med mycket plats för förvaring och stor spegel. 

  Sällskapsrum
  Ekparkett och målade gröna väggar. Plats för soffgrupp invid eldstad. Utgång genom pardörrar till stor balkong. 

  Gäst-wc
  Klinkergolv och halvkaklade väggar i Carraramarmor. Spegel och mindre tvättställ. 

  Badrum
  Fint bevarat badrum med inbyggt badkar. Grönt originalkakel och marmorgolv. Handdukstork, brett handfat och spegelskåp. 

  Två sovrum 
  Båda rummen har nylackade furugolv och målade väggar. Platsbyggda garderober och i ett av rummen finns handfat och walk-in-closet.

  Sovrum och kontorsdel 
  Avskild sovrumsdel med kontorsdel i anslutning med nylackade golv. Denna del av huset är en före detta pigkammare med entré både från trapphuset och från separat trappa upp från köket på entréplan. Fransk balkong, två inbyggda walk-in-closets bakom dörrar. Trappa upp till vind. 

  Lägenhet
  Nyrenoverad lägenhet med genomgående ljus ekparkett och målade väggar. Allrum med nyrenoverat kök med köksluckor i ek och bänkskiva i Carraramarmor som följer med upp på väggen. Ljust och fräscht helkaklat badrum i Carraramarmor. Separat entré. Möjligt att skapa access från köket. 

  Källarplan & garage
  Väldisponerat källarplan med dubbelgarage, hobbyrum med öppen spis, vinkällare, badrum och tvättstuga, torkrum med platsbyggda vikbänkar, bastu med elaggregat, matkällare, flertalet förråd samt teknikrum. 

  Vind
  Råvind med furugolv, massiva takbjälkar och rundade fönster. Inredningsbar vind. 

  Trädgård
  Stor trädgårdstomt med gräsytor. Stenlagd altan som nås från entréplanets altan med plats för utemöbler och grill. Uteplatsen är inramad av en stenlagd mur som ger både vind- och insynsskydd. Stenlagd uppfart upp mot garaget med plats för två bilar. Trappa i stenblock leder upp till huvudentrén och vidare upp mot den separata lägenheten med egen ingång från stenlagd uteplats. I trädgården finns flertalet träd och buskar, en damm, dekorativa lyktstolpar samt en flaggstång. Klätterväxter i form av murgröna och pipranka ger lummig och nästan exotisk inramning av hus och trädgård.

  Område
  Fastigheten är belägen centralt i Eskilstuna med kort gångavstånd till motionsspår och utegym i Kronskogen, butiker, restauranger och service. I närheten finns flertalet både kommunala och fristående förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor. I staden ligger också Mälardalens Universitet. Det är enkelt att arbetspendla till Stockholm från adressen. Till Eskilstuna Centralstation är det ca 12 min promenadväg och därifrån tar tågresan ca 1h. Med bil tar resan ca 1h och 20 min. 

   

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Vretlundsgatan 6, 632 27 Eskilstuna
  Område:
  Eskilstuna / centralt
  Kommun:
  Eskilstuna
  Antal rum:
  12 rok
  Antal sovrum:
  4 till 5
  Ägandeform:
  Småhus - Friköpt
  Fast.beteckning:
  FONOGRAFEN 17
  Byggnadstyp:
  Tvåplanshus med källare
  Byggnadsår:
  1938
  Byggnadsår kommentar:
  Renoverat 2019-2022
  Uppvärmning:
  Fjärrvärme till vattenburet system
  Besiktigad:
  2023, se protokoll
  Fönster:
  2-glas kopplade / isolerglas
  Eldstad:
  Öppen spis (4 st)
  Tv- och internetutbud:
  Fiber Comhem
  Fasad:
  Tegel
  Tak:
  Tegelpannor och valsad takplåt
  Stomme:
  Betong/tegel samt trästomme
  Grundläggning:
  Källare
  Grundmur:
  Betongsten / betong
  Plåtarbete:
  Koppar samt galvad plåt
  Ventilation:
  Självdrag
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Radon:
  Uppmätt, se protokoll
  Allmänt skick:
  Gott
  Försäkring, fullvärde:
  Ja
  Storlek
  Tomtarea:
  1 691 kvm
  Boarea:
  387 kvm
  Biarea:
  162 kvm
  Driftskostnader
  Kommentar:
  Uppgifter från säljaren. Intäkter tack vare uthyrning 60000 SEK/år.
  Personer i hushåll:
  4
  Värme:
  5 912 kr/mån
  El:
  1 971 kr/mån
  Vatten/Avlopp:
  417 kr/mån
  Renhållning:
  208 kr/mån
  Försäkring:
  1 483 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  9 991 kr/mån
  Taxeringsvärde
  Totalt:
  4 724 000 kr
  Byggnad:
  3 504 000 kr
  Tomt:
  1 220 000 kr
  År:
  2021
  Taxeringskod:
  220
  Total fastighetsskatt/-avgift:
  9 287 kr
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Nuvarande elleverantör:
  Eskilstuna Energi och Miljö
  Inteckningar
  Totalt:
  3 150 000 kr
  Pantbrev, antal:
  1
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/110
   2/110
   3/110
   4/110
   5/110
   6/110

   Sälj med oss

    7/110
    8/110
    9/110
    10/110

    Sälj med oss

     Entréplan
     11/110
     12/110

     Sälj med oss

      13/110
      14/110

      Sälj med oss

       15/110
       16/110
       17/110
       18/110
       19/110
       20/110
       21/110
       22/110

       Sälj med oss

        23/110
        24/110
        25/110
        26/110
        27/110
        28/110
        29/110
        30/110
        31/110
        32/110
        33/110

        Sälj med oss

         34/110
         35/110

         Sälj med oss

          36/110
          37/110
          38/110

          Sälj med oss

           39/110
           40/110
           41/110
           42/110
           43/110
           44/110

           Sälj med oss

            45/110
            46/110
            47/110
            48/110
            49/110
            50/110

            Sälj med oss

             51/110
             52/110

             Sälj med oss

              53/110
              54/110
              55/110
              56/110
              57/110

              Sälj med oss

               58/110
               59/110
               60/110
               61/110
               62/110
               63/110
               64/110
               65/110

               Sälj med oss

                66/110
                67/110
                Övre plan
                68/110
                69/110
                70/110
                71/110
                72/110

                Sälj med oss

                 73/110
                 74/110

                 Sälj med oss

                  75/110
                  76/110
                  77/110
                  78/110
                  79/110
                  80/110
                  81/110

                  Sälj med oss

                   82/110
                   83/110
                   84/110
                   85/110

                   Sälj med oss

                    86/110
                    87/110
                    88/110
                    89/110
                    90/110
                    91/110

                    Sälj med oss

                     92/110
                     93/110

                     Sälj med oss

                      94/110
                      Sovrum och kontorsdel
                      95/110
                      96/110
                      97/110
                      Nedre plan
                      98/110
                      99/110
                      100/110

                      Sälj med oss

                       101/110
                       102/110
                       103/110
                       104/110
                       105/110
                       Separat lägenhet
                       106/110
                       107/110
                       108/110
                       109/110
                       110/110

                       Planritningar och kartor

                       Entréplan (1/4)

                       Övre plan (2/4)

                       Nedre plan (3/4)

                       (4/4)

                       Planritningar och kartor

                       Entréplan

                       Övre plan

                       Nedre plan

                       Henrik Flinta

                       Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ek | fil.kand.hum

                       +46 (0) 739-82 80 13

                       henrik.f@sothebysrealty.se

                       Driven, fokuserad och påläst.

                       Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat och får därmed ihop mina affärer på bästa möjliga sätt för både säljare och köpare.

                       Sälj med oss

                        Sälj med oss

                         Entréplan

                         Sälj med oss

                          Sälj med oss

                           Sälj med oss

                            Sälj med oss

                             Sälj med oss

                              Sälj med oss

                               Sälj med oss

                                Sälj med oss

                                 Sälj med oss

                                  Sälj med oss

                                   Sälj med oss

                                    Övre plan

                                    Sälj med oss

                                     Sälj med oss

                                      Sälj med oss

                                       Sälj med oss

                                        Sälj med oss

                                         Sälj med oss

                                          Sovrum och kontorsdel
                                          Nedre plan

                                          Sälj med oss

                                           Separat lägenhet

                                           Intresseanmälan