Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Vretlundsgatan 6
Eskilstuna / centralt
12 rok
387 + 162 kvm
Tomt 1.691 kvm
8.975.000 kr/bud
Stäng

Visningsanmälan

   
  Budgivning pågår

  Ståtlig Patriciervilla på 550 kvm centralt i Eskilstuna

  Uppförd 1938 efter ritning av stadsarkitekt Frej Klemming. Tre plan på totalt 550 kvm samt inredningsbar vind. Varsamt renoverad de senaste åren med alla originaldetaljer bevarade. Stora sällskapsytor, terrasser, flera eldstäder och altaner för socialt umgänge. En del kan nyttjas som separat lägenhet. En villa som måste upplevas!

  Beskrivning accordion-plus accordion-minus

  Ståtlig patriciervilla uppförd i slutet av 30-talet på 550 kvm med alla tidstypiska originaldetaljer bevarade. Villan är varsamt renoverad under överinseende av arkitekt de senaste åren med genomtänkta design- och materialval. Dessa återkommer och ger rummen en enhetlig känsla med naturmaterial och jordnära färger. Villan har hela fyra eldstäder varav en på altanen utomhus. I villan finns en separat nyrenoverad lägenhet med egen ingång som kan nyttjas för uthyrning eller som generationsboende. Vind med rundade fönster som är möjlig att inreda. På källarplanet finns större garage med plats för två bilar med direktaccess in till källarplanet. Huset har nya ytterdörrar och slagportar till garaget i ek från Ekstrand. Ytterdörren är i original. Larmade fönster och entréer med direktuppkopplat larm från Verisure. Det är jordad nydragen el i hela huset och bredband är indraget. Villan värms upp med fjärrvärme via vattenburet system.

  Entréplan
  Våningsplanet har originalgolv i ek med fris som ger mjuka övergångar mellan rummen. Stort och luftigt kök med hög standard, matsal i anslutning som ligger i fil med sällskapsrummet och biblioteket. Upphöjd altan nås från matsalen och sällskapsrummet där en av husets eldstäder står. Rummen är utsmyckade med stuckaturer och andra originaldetaljer som bevarats väl såsom de gamla interntelefonerna med fingerskiva som är utplacerade i husets olika delar samt snickerierna i kapprummet.

  Entré & gäst-wc
  Hall med tidsenlig förstuga som öppnar upp till kapprummet med kalkstensgolv och rundat fönster. Klädförvaring i originalhylla i trä med klädstång och upphängningskrokar undertill samt i garderob bakom dörr. Även den stora spegeln i kapprummet är i original. Gäst-wc som är nyrenoverad med hexagonkaklade väggar i grön marmor. Hallen och husets bostadsplan binds samman med ett anslående trapphus med rymd. Originaltrappa i kalksten upp till entréplanet som därefter fortsätter upp i trä med handräcken i smidesjärn. Trapphuset är utsmyckat med ett stort spröjsat originalfönster och dekorativa lampetter. 

  Kök & matplats
  Kök från Claesson med släta luckor i ek med jalusi som döljer förvaring av köksmaskiner samt köksö på hjul i samma utförande. Köksbänkar i grön marmor. Rostfria vitvaror från Miele med bred induktionshäll, varmluftsugn och extra stor kombinerad kyl och frys. Fläktkåpa från Fjäråskupan och vinkyl från Samsung. Matplats intill köket med utsikt över trädgården. Från matplatsen leder serveringsgång med torrskafferi, städskåp och ytterligare förvaring in till matsalen. 

  Matsal
  Målade väggar i grönt och lackad ekparkett. Plats för stort matbord och andra möbler. Breda fönsterbänkar i kalksten och stuckatur i tak. Utgång genom pardörrar till altan som sträcker sig längst med matsalen och sällskapsrummet. Altanen har en platsbyggd eldstad och plast för sittgrupper och solsängar. Trappa ner från altanen leder ner till stenlagd uteplats i trädgården. 

  Sällskapsrum 
  Öppning med infällda skjutdörrar skapar sammanhang mellan matsalen och sällskapsrummet. Målade väggar i rostrött och parkettgolv i ek. Rummet har stuckatur i tak och dubbla pardörrar ut till altanen. Plats för soffgrupp. Ingång till bibliotek i fil. Glasdörrar i original ut till trapphus och hall.

  Bibliotek / kontor
  Pardörrar öppnas upp från sällskapsrummet. Fiskbensparkett i ek och gråa målade väggar. Vacker eldstad och fönsterparti med breda fönsterbänkar i kalksten och en stor originalbokhylla som sträcker sig längst rummets långsida med inbyggd sekretär och dekorativ intarsia över dörröppningen. 

  Övre plan
  Nylackade originalgolv i ek och furu och målade väggar på hela våningsplanet. På våningsplanet finns fyra rymliga sovrum, ett sällskapsrum med utgång till stor balkong, en gäst-wc och två badrum. 

  Master suite
  Stort sovrum med grönmålade väggar och grågrön heltäckningsmatta med underliggande trägolv. Fristående vägg bakom säng med dold garderobsdel. Helkaklat badrum i Carraramarmor med golvvärme. Dusch med regnduschfunktion bakom glasvägg, wc, kommod från Ballingslöv med mycket plats för förvaring och stor spegel. 

  Sällskapsrum
  Ekparkett och målade gröna väggar. Plats för soffgrupp invid eldstad. Utgång genom pardörrar till stor balkong. 

  Gäst-wc
  Klinkergolv och halvkaklade väggar i Carraramarmor. Spegel och mindre tvättställ. 

  Badrum
  Fint bevarat badrum med inbyggt badkar. Grönt originalkakel och marmorgolv. Handdukstork, brett handfat och spegelskåp. 

  Två sovrum 
  Båda rummen har nylackade furugolv och målade väggar. Platsbyggda garderober och i ett av rummen finns handfat och walk-in-closet.

  Sovrum och kontorsdel 
  Avskild sovrumsdel med kontorsdel i anslutning med nylackade golv. Denna del av huset är en före detta pigkammare med entré både från trapphuset och från separat trappa upp från köket på entréplan. Fransk balkong, två inbyggda walk-in-closets bakom dörrar. Trappa upp till vind. 

  Lägenhet
  Nyrenoverad lägenhet med genomgående ljus ekparkett och målade väggar. Allrum med nyrenoverat kök med köksluckor i ek och bänkskiva i Carraramarmor som följer med upp på väggen. Ljust och fräscht helkaklat badrum i Carraramarmor. Separat entré. Möjligt att skapa access från köket. 

  Källarplan & garage
  Väldisponerat källarplan med dubbelgarage, hobbyrum med öppen spis, vinkällare, badrum och tvättstuga, torkrum med platsbyggda vikbänkar, bastu med elaggregat, matkällare, flertalet förråd samt teknikrum. 

  Vind
  Råvind med furugolv, massiva takbjälkar och rundade fönster. Inredningsbar vind. 

  Trädgård
  Stor trädgårdstomt med gräsytor. Stenlagd altan som nås från entréplanets altan med plats för utemöbler och grill. Uteplatsen är inramad av en stenlagd mur som ger både vind- och insynsskydd. Stenlagd uppfart upp mot garaget med plats för två bilar. Trappa i stenblock leder upp till huvudentrén och vidare upp mot den separata lägenheten med egen ingång från stenlagd uteplats. I trädgården finns flertalet träd och buskar, en damm, dekorativa lyktstolpar samt en flaggstång. Klätterväxter i form av murgröna och pipranka ger lummig och nästan exotisk inramning av hus och trädgård.

  Område
  Fastigheten är belägen centralt i Eskilstuna med kort gångavstånd till motionsspår och utegym i Kronskogen, butiker, restauranger och service. I närheten finns flertalet både kommunala och fristående förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor. I staden ligger också Mälardalens Universitet. Det är enkelt att arbetspendla till Stockholm från adressen. Till Eskilstuna Centralstation är det ca 12 min promenadväg och därifrån tar tågresan ca 1h. Med bil tar resan ca 1h och 20 min. 

   

  Fakta accordion-plus accordion-minus

  Adress:
  Vretlundsgatan 6, 632 27 Eskilstuna
  Område:
  Eskilstuna / centralt
  Kommun:
  Eskilstuna
  Antal rum:
  12 rok
  Antal sovrum:
  4 till 5
  Pris:
  8 975 000 kr/bud
  Ägandeform:
  Småhus - Friköpt
  Fast.beteckning:
  FONOGRAFEN 17
  Byggnadstyp:
  Tvåplanshus med källare
  Byggnadsår:
  1938
  Byggnadsår kommentar:
  Renoverat 2019-2022
  Uppvärmning:
  Fjärrvärme till vattenburet system
  Besiktigad:
  2023, se protokoll
  Fönster:
  2-glas kopplade / isolerglas
  Eldstad:
  Öppen spis (4 st)
  Tv- och internetutbud:
  Fiber Comhem
  Fasad:
  Tegel
  Tak:
  Tegelpannor och valsad takplåt
  Stomme:
  Betong/tegel samt trästomme
  Grundläggning:
  Källare
  Grundmur:
  Betongsten / betong
  Plåtarbete:
  Koppar samt galvad plåt
  Ventilation:
  Självdrag
  Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Radon:
  Uppmätt, se protokoll
  Allmänt skick:
  Gott
  Försäkring, fullvärde:
  Ja
  Storlek
  Tomtarea:
  1 691 kvm
  Boarea:
  387 kvm
  Biarea:
  162 kvm
  Driftskostnader
  Kommentar:
  Uppgifter från säljaren. Intäkter tack vare uthyrning 60000 SEK/år.
  Personer i hushåll:
  4
  Värme:
  5 912 kr/mån
  El:
  1 971 kr/mån
  Vatten/Avlopp:
  417 kr/mån
  Renhållning:
  208 kr/mån
  Försäkring:
  1 483 kr/mån
  Driftskostnader totalt:
  9 991 kr/mån
  Taxeringsvärde
  Totalt:
  4 724 000 kr
  Byggnad:
  3 504 000 kr
  Tomt:
  1 220 000 kr
  År:
  2021
  Taxeringskod:
  220
  Total fastighetsskatt/-avgift:
  9 287 kr
  Energi
  Energistatus:
  Utförd
  Nuvarande elleverantör:
  Eskilstuna Energi och Miljö
  Inteckningar
  Totalt:
  3 150 000 kr
  Pantbrev, antal:
  1
  Intresseanmälan
  Stäng

  Intresseanmälan

    
   1/112
   2/112
   3/112
   4/112

   Sälj med oss

    5/112
    6/112
    7/112
    8/112

    Sälj med oss

     Entréplan
     9/112
     10/112

     Sälj med oss

      11/112
      12/112

      Sälj med oss

       13/112
       14/112
       15/112
       16/112
       17/112
       18/112
       19/112

       Sälj med oss

        20/112
        21/112
        22/112
        23/112
        24/112
        25/112
        26/112
        27/112
        28/112
        29/112
        30/112

        Sälj med oss

         31/112
         32/112

         Sälj med oss

          33/112
          34/112
          35/112

          Sälj med oss

           36/112
           37/112
           38/112
           39/112
           40/112
           41/112

           Sälj med oss

            42/112
            43/112
            44/112
            45/112
            46/112

            Sälj med oss

             47/112
             48/112

             Sälj med oss

              49/112
              50/112
              51/112
              52/112
              53/112

              Sälj med oss

               54/112
               55/112
               56/112
               57/112
               58/112
               59/112
               60/112
               61/112

               Sälj med oss

                62/112
                63/112
                Övre plan
                64/112
                65/112
                66/112
                67/112
                68/112
                69/112
                70/112

                Sälj med oss

                 71/112
                 72/112

                 Sälj med oss

                  73/112
                  74/112
                  75/112
                  76/112
                  77/112
                  78/112
                  79/112

                  Sälj med oss

                   80/112
                   81/112
                   82/112
                   83/112

                   Sälj med oss

                    84/112
                    85/112
                    86/112
                    87/112
                    88/112
                    89/112

                    Sälj med oss

                     90/112
                     91/112

                     Sälj med oss

                      92/112
                      Sovrum och kontorsdel
                      93/112
                      94/112
                      95/112
                      Nedre plan
                      96/112
                      97/112
                      98/112

                      Sälj med oss

                       99/112
                       100/112
                       101/112
                       102/112
                       103/112
                       104/112
                       105/112
                       Separat lägenhet
                       106/112
                       107/112
                       108/112
                       109/112
                       110/112
                       111/112
                       112/112

                       Planritningar och kartor

                       Entréplan (1/4)

                       Övre plan (2/4)

                       Nedre plan (3/4)

                       (4/4)

                       Planritningar och kartor

                       Entréplan

                       Övre plan

                       Nedre plan

                       Henrik Flinta

                       Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ek | fil.kand.hum

                       +46 (0) 739-82 80 13

                       henrik.f@sothebysrealty.se

                       Driven, fokuserad och påläst.

                       Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat och får därmed ihop mina affärer på bästa möjliga sätt för både säljare och köpare.

                       Sälj med oss

                        Sälj med oss

                         Entréplan

                         Sälj med oss

                          Sälj med oss

                           Sälj med oss

                            Sälj med oss

                             Sälj med oss

                              Sälj med oss

                               Sälj med oss

                                Sälj med oss

                                 Sälj med oss

                                  Sälj med oss

                                   Sälj med oss

                                    Övre plan

                                    Sälj med oss

                                     Sälj med oss

                                      Sälj med oss

                                       Sälj med oss

                                        Sälj med oss

                                         Sälj med oss

                                          Sovrum och kontorsdel
                                          Nedre plan

                                          Sälj med oss

                                           Separat lägenhet

                                           Intresseanmälan