Close icon
Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Wachtmeisters väg 25
Laröd - Helsingborg
6 rok
212 + 58 kvm
Tomt 1.080 kvm
20.000.000 kr/bud

Arkitekt Jörgen Michelsen och sundsutsikt från Landborgskanten

Arkitekt Jörgen Michelsen har ritat denna läckra etage-villa, en 70-tals pärla belägen på Landborgskanten med härlig utsikt över Öresund och Danmark. På arkitektkontoret Arton samarbetade Jörgen Michelsen med världskända arkitekten Jörn Utzon (som ritade operahuset i Sydney). Det syns, det finns många likheter med den villa Jörn Utzon ritade och som ligger 4 hus längre bort på gatan i originalutförande 1968 (såldes för 38 mkr), som de utskjutande taken men framförallt insidan med Höganäsklinker på golv, vita tegelväggar, träpanaler i tak, vardagsrum utefter hela villans längd med stor öppen spis och de stora fönsterpartierna med sundsutsikt. Även denna villa är i det närmaste i original då den tidigare ägaren har värnat om att bevara det arkitekten skapat. Den tillbyggnad med kök och matplats som gjordes år 2002 är också ritad av Jörgen Michelsen för samma tidsenliga formspråk. Att villan bevaras vill även staden, den är rödklassad (=särskilt värdefull bebyggelse) i Bevarandeprogrammet för Laröd (gäller endast utsida, ej insida). Villan är i tre etage med halvtrappor emellan vilket ger härlig rymd och ljus mellan planen och den ligger högst upp på Landborgskanten i Laröd, på Wachtmeisters väg som är ”gräddhyllan” i Helsingborg och ca 40 m över havsnivån och tomten är ritad av landskapsarkitekt Stig Billing. Garage finns med plats för en bil och förvaring och på garageinfart finns två parkeringsplatser.

Detta är en fastighet för arkitektur- och designmedvetna som vill bo lugnt och fridfullt på bästa läge och med härlig havsutsikt.

Området Laröd Hittarp är barnvänligt och det finns två bra skolor (F-9) liksom förskolor och livsmedelsaffär. Till Helsingborgs stadskärna tar det ca 10 minuter med bil och bussar går frekvent.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Beskrivning

Arkitekt Jörgen Michelsen har ritat denna 70-tals pärla belägen på Landborgskanten med härlig utsikt över Öresund och Danmark. På arkitektkontoret Arton samarbetade Jörgen Michelsen med världskända arkitekten Jörn Utzon (som ritade operahuset i Sydney). Det syns, det finns många likheter med den villa Jörn Utzon ritade och som ligger 4 hus längre bort på gatan och som nyligen såldes för 38 mkr i originalutförande 1968, som de utskjutande taken men framförallt insidan med Höganäsklinker på golv, vita tegelväggar, träpanaler i tak, vardagsrum utefter hela villans längd med stor öppen spis och de stora fönsterpartierna med sundsutsikt. Även denna villa är i det närmaste i original då den tidigare ägaren har värnat om att bevara det arkitekten skapat. Den tillbyggnad (med kök och matplats) som gjordes år 2002 är också ritat av Jörgen Michelsen för samma moderna formspråk. Att villan bevaras vill även staden, den är rödklassad (=särskilt värdefull bebyggelse) i Bevarandeprogrammet för Laröd (gäller utsida, ej insida). Villan är i fyra etage med halvtrappor emellan vilket ger härlig rymd och ljus mellan planen och den ligger högst upp på Landborgskanten i Laröd (”gräddhyllan” i Helsingborg och ca 40 m över havsnivån) och tomten är ritad av landskapsarkitekt Stig Billing. Garage finns med plats för en bil och förvaring och på garageinfart finns två parkeringsplatser.

Detta är en fastighet för arkitektur- och designmedvetna som vill bo lugnt och fridfullt på bästa läge och med härlig havsutsikt.

Området Laröd Hittarp är barnvänligt och det finns två bra skolor (F-9) liksom förskolor och livsmedelsaffär. Till Helsingborgs stadskärna tar det ca 10 minuter med bil och bussar går frekvent.

 

Planlösning:

- Entréplan

HALL med Höganäs klinkergolv och infällda spotlights i tak samt takfönster. Fönsterdörr till kök och halvtrappa upp till övre plan och ned till suterrängplan. Garderob.

GÄSTTOALETT med Höganäs klinkergolv. Handfat, wc och blyinfattat fönster.

KÖK MED MATPLATS i tillbyggnad uppförd år 2002, även då med Jörgen Michelsen som arkitekt. Sundsutsikt via fönsterparti med skjutdörr till upphöjt trädäck med fjärrstyrd markis och med halvtrappa ned till tomten. Kök i u-form med integrerad köksö mot matplats. Kök har bänkskivor i röd granit och maskinell utrustning är extra bred induktionshäll (Miele), frihängande fläktkåpa (Miele), inbyggnadsugn (Gaggenau) och inbyggd mikrovågsugn (Gaggenau), kyl och frys (Amana) samt integrerad diskmaskin (Miele). Infällda spotlights i tak och takfönster samt notat skeppsgolv med golvvärme. Fönsterdörr till hall och halvtrappa ned till suterrängplan med vardagsrum.

MATSAL med Högnäs klinkergolv och fönster i två väderstreck varav i norr dubbla fönsterdörrar till trädgård. Rummet har delvis öppet ned till vardagsrum i suterrängplan vilket ger ljus och närvaro mellan planen.

KONTOR alt SOVRUM med Höganäs klinkergolv och takfönster. Platsbyggt skrivbord, garderober samt fönster.

 

- Suterrängplan

VARDAGSRUM utefter hela villans bredd med Höganäs klinkergolv och sundsutsikt via de stora fönsterpartierna också utefter hela villans bredd och med skjutdörrar i väster mot markstenbelagd uteplats delvis under tak samt fönster från golv till tak i söder och norr. Stor öppen spis och infällda lampor i tak samt delvis öppet till matsal på entréplan. Halvtrappa upp till hall på entréplan och ytterligare en halvtrappa upp till kök med matplats samt halvtrappa ned till källarplan.

 

- Ovanplan

HALL med parkettgolv och halvtrappa ned till entréplan. Fönster ovan trappa.

SOVRUM med parkettgolv och fönsterparti i väster med sundsutsikt samt fönsterdörr till balkong under tak. Infällda lampor i tak samt garderob.

SOVRUM med parkettgolv och fönsterparti i väster med sundsutsikt samt fönsterdörr till balkong under tak. Infällda lampor i tak.

SOVRUM med parkettgolv och fönsterparti i väster med sundsutsikt samt fönsterdörr till balkong under tak samt fönster från golv till tak i norr. Ingång till walk in closet.

WALK IN CLOSET med parkettgolv och garderobinredning samt fönster från golv till tak och med ingång från sovrum samt hall.

BADRUM med klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar samt infällda spotlights i tak. Badrumskommod med dubbla handfat, inbyggt badkar, separat dusch, handdukstork samt wc. Fönster i tre väderstreck varav fönster vid badkar har sundsutsikt.

 

- Källarplan

ALLRUM / BIORUM med parkettgolv med golvvärme och förvaring bakom draperier.

DUSCH OCH BASTU med klinkergolv, handfat och kakel i duschdel.

TVÄTT med Höganäs klinkergolv, tvättmaskin och arbetsbänk med vask.

TOALETT med klinkergolv, handfat och wc.

VINKÄLLARE med klinkergolv och platsbyggda hyllor.

 

Tomt

Största delen av tomten ligger i väster och har utsikt över Öresund och Danmark, den grönskande och insynsfri och det är flera uteplatser varav markstenbelagd framför vardagsrum och upphöjt trädäck framför matplats i kök

 

Garage

Garage med plats för en bil och med parkeringsplatser för två bilar på infart. Fri parkering på gatorna i området.

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Wachtmeisters väg 25, 254 82 Helsingborg
Område:
Laröd - Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Antal rum:
6 rum och kök
Antal sovrum:
4
Pris:
20 000 000 kr/bud
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Fast.beteckning:
ÖVERUM 12
Byggnadstyp:
Etagevilla
Byggnadsår:
1976
Byggnadsår kommentar:
Tillbyggd år 2002
Uppvärmning:
Två värmepumpar luft/luft samt direktverkande el i golv och tak
Fönster:
3-glas
Eldstad:
Öppen spis (kontrollerad juni 2022)
Tv- och internetutbud:
Fiber
Fasad:
Helsingborgstegel
Tak:
Papp
Stomme:
Tegel
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Murstock:
Murad
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Försäkring, fullvärde:
Ja
Storlek
Boarea:
212 kvm
Biarea:
58 kvm
Tomtarea:
1 080 kvm
Driftskostnader
Kommentar:
I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Driftkostnad enligt ägarens uppgift, den kan variera och är beroende av familjestorlek, förbrukningsmönster, väderlek och aktuella tariffer. Försäkringskostnad tillkommer.
Personer i hushåll:
4
Värme:
5 817 kr/mån
Vatten/Avlopp:
287 kr/mån
Renhållning:
304 kr/mån
Driftskostnader totalt:
6 408 kr/mån
Taxeringsvärde
Totalt:
6 850 000 kr
Byggnad:
3 586 000 kr
Tomt:
3 264 000 kr
År:
2021
Taxeringskod:
220
Total fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr
Energi
Energistatus:
Beställd
Servitut
Typ:
Avtalsservitut , Avtalsservitut
Inteckningar
Totalt:
9 750 000 kr
Pantbrev, antal:
14
Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  Etagevilla ritad av arkitek Jörgen Michelsen ...
  1/37
  ... med sundsutsikt
  2/37
  3/37
  Stort vardagsrum i sutterängplan med skjutparti till tomt ...
  4/37
  5/37
  ... med sundsutsikt ...
  6/37
  7/37
  ... och öppen spis ...
  8/37
  9/37
  Matplats med sundsutsikt ...
  10/37
  11/37

  Sälj med oss

   12/37
   ... i kök ...
   13/37
   ... med skjutparti till ...
   14/37
   ... upphöjt trädäck ...
   15/37
   ... med trappa ned till tomt ...
   16/37
   ... och uteplats utanför vardagsrum
   17/37
   Matsal delvis öppet till vardagsrum
   18/37
   ... och med utgång till trädgård
   19/37
   Kontor alt sovrum med takfönster och ...
   20/37
   ... takfönster i hall och kök
   21/37
   Gästtoalett
   22/37
   Trappor mellan etageplanen
   23/37
   Halv trappa upp finns tre sovrum ...
   24/37
   ... med sundsutsikt och utgång till balkong
   25/37
   Sovrum ...
   26/37
   ... med utsikt och utgång till balkong
   27/37
   Sovrum med ...
   28/37
   ... walk in closet och ...
   29/37
   ... också utgång till balkong
   30/37
   Badrum
   31/37
   32/37
   Två halvtrappor ned finns allrum som används som bio
   33/37
   Vinkällare
   34/37
   Dusch och bastu
   35/37
   Garage
   36/37
   37/37

   Planritningar och kartor

   (1/3)

   (2/3)

   (3/3)

   Planritningar och kartor

   Catharina Grenestedt

   Reg Fastighetsmäklare | Civilekonom | Kontorschef Helsingborg

   +46 (0) 708-20 12 10

   catharina.g@sothebysrealty.se

   Catharina är både registrerad och auktoriserad fastighetsmäklare och även civilekonom samt kontorschef i Helsingborg. Hon har gedigen erfarenhet inom fastighetsmäkleri sedan år 2005. Catharinas goda renommé och succé som mäklare beror inte bara på rekommendationer från nöjda kunder utan även på flera rekordförsäljningar.

   Min driftighet, envishet och kreativitet att se möjligheter visar sig genom alla lyckade försäljningar som t ex att ha sålt till all time high slutpris i Helsingborg. Kontoret i Helsingborg startade jag i dec år 2019 och tidigare drev jag eget, Boningen Mäklarfirma. Arbetsområden är främst Helsingborg och Höganäs, välkända områden för mig som bott här sedan år 2001.

   Många av mina objekt säljs underhand dvs. utan marknadsföring, kontakta mig för information även om dessa.

   Etagevilla ritad av arkitek Jörgen Michelsen ...
   ... med sundsutsikt
   Stort vardagsrum i sutterängplan med skjutparti till tomt ...
   ... med sundsutsikt ...
   ... och öppen spis ...
   Matplats med sundsutsikt ...

   Sälj med oss

    ... i kök ...
    ... med skjutparti till ...
    ... upphöjt trädäck ...
    ... med trappa ned till tomt ...
    ... och uteplats utanför vardagsrum
    Matsal delvis öppet till vardagsrum
    ... och med utgång till trädgård
    Kontor alt sovrum med takfönster och ...
    ... takfönster i hall och kök
    Gästtoalett
    Trappor mellan etageplanen
    Halv trappa upp finns tre sovrum ...
    ... med sundsutsikt och utgång till balkong
    Sovrum ...
    ... med utsikt och utgång till balkong
    Sovrum med ...
    ... walk in closet och ...
    ... också utgång till balkong
    Badrum
    Två halvtrappor ned finns allrum som används som bio
    Vinkällare
    Dusch och bastu
    Garage

    Intresseanmälan