Close icon

Wachtmeisters väg 31 Laröd - Helsingborg

Klicka här för att se alla bilder Klicka här för att se alla bilder
Wachtmeisters väg 31
Laröd - Helsingborg
9 rok
290 + 32 kvm
37.000.000 kr/bud

Världskända arkitekten Jörn Utzon, panoramautsikt och 5313 kvm tomt ned till stranden

Världskända arkitekten Jörn Utzon som ritat Operahuset i Sydney har även ritat denna fantastiska villa av internationell klass ”Villa Herneryd”. Villan ligger på absolut bästa läge högst upp på Landborgskanten i Laröd (”gräddhyllan” i Helsingborg) med milsvid panoramautsikt över Öresund och Danmark och har hela 5313 kvm tomt ända ner till stranden. Sundsutsikten med underbara solnedgångar är magisk, det gäller oavsett utsikt från tomten eller genom de stora fönsterpartierna som i det rejäla vardagsrummet löper utefter hela väggen i väster. Nedanför plan del av tomten med gräsmatta ligger stranden, trappor leder ner till bad i havet och annars utnyttjas den kakelbeklädda poolen på tomten. För bilarna finns trippelgarage och stor uppställningsplats på villans framsida.

Detta är en fastighet för arkitektur- och designmedvetna livsnjutare med öga för kvalitet och som vill bo lugnt och fridfullt på bästa läge med fantastisk havsutsikt.

Beskrivning accordion-plus accordion-minus

Världskända arkitekten Jörn Utzon som ritat Operahuset i Sydney har även ritat denna fantastiska villa av internationell klass ”Villa Herneryd”.  Villan ligger på absolut bästa läge högst upp på Landborgskanten i Laröd (”gräddhyllan” i Helsingborg och ca 40 m över havsnivån) med milsvid panoramautsikt över Öresund och Danmark och har hela 5313 kvm tomt ända ner till stranden. Sundsutsikten med underbara solnedgångar och vy över Kronborgs slott är magisk, det gäller oavsett utsikt från tomten eller genom de stora fönsterpartierna som i det rejäla vardagsrummet löper utefter hela väggen i väster. Nedanför plan del av tomten med gräsmatta ligger stranden, trappor leder ner till bad i havet och annars utnyttjas den kakelbeklädda poolen på tomten. Tomten är insynsfri och inhägnad och nere vid stranden finns grind i staket.

Hela villan genomsyras av kvalitet och genomtänkta och kreativa lösningar, spännande design och detaljer och villan har både olika golvnivåer och höjder på tak, dold belysning och ett härligt ljus inte minst med anledning av den grönskande atriumgården i villans mitt. Att villan ritats av Jörn Utzon ungefär samtidigt som ikoniska och storslagna Operahuset i Sydney syns med det svängda taket för att inte tala om taket över huvudentrén, inspirerat av segel. Operahuset i Sydney är ett världsarv och finns med på Unescos Världsarvlista. Villa Herneryd är ett konstverk och kulturskatt, inte bara en villa. Det är en fastighet för arkitektur- och designmedvetna livsnjutare som vill bo lugnt och fridfullt på bästa läge med fantastisk havsutsikt.

Villan byggdes ursprungligen till direktören på Höganäsbolaget Olof Herneryd, därav villans namn och därav all klinker och kakel från Höganäsfabriken liksom även Operahuset i Sydney har. Villan har bebotts och varit i nuvarande familjs ägo sedan år 1982 och ägarna har värnat om att bevara det arkitekt av högsta internationella status har skapat, det mesta är original vilket höjer värdet på en fastighet som denna. Att villan var mycket påkostad och vid tiden för byggnationen av högsta kvalitet märks, ålder och slitage är knappt synbart (förutom mattor) och allt fungerar, ägarna har tagit mycket väl hand om sitt hus. Nu är den till försäljning, dock är familjen måna om att köpare uppskattar Jörn Utzons arkitektur med villans unika karaktär och utseende och de har därför fri prövningsrätt. Att villan bevaras vill även staden, den är rödklassad (=särskilt värdefull bebyggelse) i Bevarandeprogrammet för Laröd (gäller utsida, ej insida).

För mer information om Villa Herneryd kan nämnas att villan omnämns i flera arkitekturböcker och nedan finns några länkar för information om Jörn Utzon och hans historia.

 

Planlösning

All klinker och kakel både inne som ute är Höganäs klinker original. Mittersta delen av innertaken är nedsänkta och har dold belysning runtom utefter väggar (ej badrum).

HUVUDENTRÉ med ingång via parytterdörrar till HALL/KAPPRUM med klinkergolv och med sundsutsikt via vardagsrumsfönster och glasade pardörrar till inre hall. Garderobsvägg med både skjutdörrar och vanliga dörrar.

GÄSTTOALETT med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, handdukstork samt wc.

INRE HALL MED ATRIUM med klinkergolv och i mitten grönskande atriumgård. Till atrium är fönster från golv till tak i tre olika väderstreck samt med tre utgångar genom helglasade dörrar varav en stor skjutdörr. Hallen har sundsutsikt via glasade pardörrar till vardagsrum och på motsatt sida om atriumgården är det öppet till vardagsrum med sundsutsikt. Även glasade pardörrar till hall/kapprum.

Rymligt VARDAGSRUM med väggen i väster bestående av stora fönster med härlig milsvid utsikt över Öresund och Danmark. Vardagsrumsdelen av det stora sällskapsrummet är i två olika nivåer och har sisalmatta i lägre delen och i upphöjd del ryamatta samt vid den stora öppna spisen klinkergolv. I den lägre delen av rummet är takhöjden 3 m och den upphöjda delen har platsbyggd bokhylla. Det är glasade pardörrar till uteplats i väster och glasad dörr till uteplats under tak och med öppen spis samt glasad dörr till utekök, dessa dörrar är i tre olika väderstreck. Rummet rymmer även matsalsdel.

MATSAL med sisalmatta och delvis öppet till vardagsrumsdel av det stora sällskapsrummet utefter hela villans längd. Fönster med sundsutsikt och till matrum och kök en 3 m hög dörr. Glasad dörr till utekök.

KONTOR /ALLRUM med klinkergolv och skjutdörrar till inre hall med atrium, med öppna skjutdörrar är rummet integrerat med hallen. Fönster mot framsida av villan och i inre hall fönster från golv till tak med stor helglasad skjutdörr till atriumgården. Garderobsvägg.

KÖK med korkoplast på golv och original köksinredning är i dubbla rader upp till tak (3 m) och har skjutdörrar samt över arbetsbänk mot matrum finns skjutlucka till serveringsbänk. Arbetsytor är av rostfritt stål och det finns dubbla diskhoar samt maskinell utrustning är spis med häll och ugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl och frys samt diskmaskin. En 3 m hög glasad svängdörr till matrum samt lika hög skjutdörr till inre hall med garderobsvägg och halvtrappa upp till inre hall med atrium. Fönster.

MATRUM med korkoplast på golv och original skåpinredning samt serveringsbänk med skjutlucka till kök. Hög dörr till matsalsdel i vardagsrum och glasad lika hög svängdörr till kök. Fönster.

SOVRUM /KONTOR med parkettgolv. Fönster mot poolområdet och ett mindre fönster anpassat för sundsutsikt sittandes vid skrivbord.

SOVRUM med parkettgolv och garderobsvägg. Fönster och utgång till poolområdet.

BADRUM med klinkergolv och kaklade väggar. Platsbyggd badrumskommod med handfat samt dusch med duschdörrar.

TOALETT med klinkergolv och kaklade väggar, handfat, handdukstork och wc.

SOVRUM med parkettgolv och garderobsvägg. Fönster och utgång till poolområdet.

SOVRUM med parkettgolv och garderobsvägg. Fönster och utgång till poolområdet.

BADRUM med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, handdukstork, duschkabin samt wc och fönster.

SOVRUM med parkettgolv, garderober och fönster. Badrum ensuite.

BADRUM med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, handdukstork och inbyggt sittbadkar.

TVÄTTSTUGA med klinkergolv och halvkaklade väggar. Arbetsbänk med vask, tvättmaskin och torktumlare. Städskåp och fönster.

GROVENTRÉ med klinkergolv. Ytterdörr till trädgård.

TOALETT med klinkergolv, handfat, handdukstork och wc. Ingång via groventré.

KÄLLARE med ingång från utvändig trappa. Källaren är uppvärmd, har något högre än normal takhöjd och bra klimat (torr) och och rymmer verkstad/förråd med fjärrvärmeanläggning och ytterligare två förrådsrum samt en vinkällare med kylaggregat.

 

Tomt

Tomt om 5313 kvm ända ner till stranden och en av de största tomterna i området. På villans framsida är tomten till stor del belagd med Höganäs tegel med gott om plats för parkering av bilar och här finns trippelgarage med fjärrstyrda portar, givetvis med samma takutformning som villan för att byggnaderna ska matcha. Från tomtens framsida till baksida är murar och låsbara portar. Baksidan i soligt västerläge har panoramautsikt över Öresund och Danmark och två vackra ekar på tomten ramar in utsikten över Kronborgs slott. Här är stor gräsmatta samt trappor ned till stranden med bad i havet, på vägen ner finns avsats med uteplats. I söder ligger poolområde med kakelbeklädd pool och tre av de 5 sovrummen har direktutgång till poolen för sköna morgondopp. I väster är uteplatser utefter hela villans längd varav viss del under tak och med öppen spis och delen i nordväst har utekök. Mitt i huset finns ett atrium, även här är grönskande trädgård.

 

Garage

Trippelgarage med fjärrstyrda portar. Idag används två garageplatser till bilar och den tredje till förvaring. Trädgårdsförråd finns dikt an villan i norr.

 

Området Laröd Hittarp är barnvänligt och det finns två bra skolor (F-9) liksom förskolor och livsmedelsaffär. Till Helsingborgs stadskärna tar det ca 10 minuter med bil och bussar går frekvent.

Fakta accordion-plus accordion-minus

Adress:
Wachtmeisters väg 31, 254 82 Helsingborg
Område:
Laröd - Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Antal rum:
9 rum och kök
Antal sovrum:
5 till 6
Pris:
37 000 000 kr/bud
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Fast.beteckning:
ÖVERUM 8
Byggnadstyp:
Enplanshus med delvis källare
Byggnadsår:
1962
Uppvärming:
Fjärrvärme
Fönster:
2-glas isoler
Eldstad:
Öppen spis
Fasad:
Tegel
Tak:
Koppar
Stomme:
Tegel, betong
Bjälklag:
Betong
Murstock:
Murad
Plåtarbete:
Koppar
Vatten och avlopp:
Kommunalt V/A
Försäkring, fullvärde:
Ja
Storlek
Boarea:
290 kvm
Biarea:
32 kvm
Tomtarea:
5 313 kvm
Driftskostnader
Kommentar:
Driftkostnad enligt ägarens uppgift, den kan variera och är beroende av familjestorlek, förbrukningsmönster, väderlek och aktuella tariffer.
Värme:
3 637 kr/mån
El:
901 kr/mån
Vatten/Avlopp:
217 kr/mån
Renhållning:
225 kr/mån
Driftskostnader totalt:
4 980 kr/mån
Taxeringsvärde
Totalt:
8 695 000 kr
Byggnad:
4 695 000 kr
Tomt:
4 000 000 kr
År:
2021
Kod:
220
Energi
Energistatus:
Beställd
Servitut
Typ:
Avtalsservitut, Avtalsservitut ledning mm,
Inteckningar
Totalt:
4 500 000 kr
Pantbrev, antal:
8

Dokument & länkar accordion-plus accordion-minus

Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   
  Arkitektritade "Villa Herneryd" av världskända Jörn Utzon ...
  1/44
  ... på Landborgskanten med fantastik utsikt ...
  2/44
  ... och tomt ända ner till stranden
  3/44
  Stort vardagsrum med härlig sundsutsikt ...
  4/44
  ... och rymd med 3 m till tak...
  5/44
  ... samt golv i två nivåer ...
  6/44
  ... och med matsalsdel
  7/44
  Det är 3 m till tak och dörrarna är lika höga
  8/44
  9/44
  10/44
  Upphöjda delen har rejäl öppen spis
  11/44
  12/44
  13/44
  Jörn Utzons unika arkitektur ...
  14/44

  Sälj med oss

   ... liksom Operahuset i Sydney (lånad bild)
   15/44
   16/44
   I mitten av villan är atrium ...
   17/44
   ... med fönster i tre väderstreck som ger mycket ljus
   18/44
   Kontor/Allrum ...
   19/44
   ... öppet mot atrium som har skjutglasdörr ...
   20/44
   ... och glasdörrar (3 utgångar i olika väderstreck)
   21/44
   Villan sedd från baksidan med sina stora fönsterpartier utefter hela väggen ...
   22/44
   23/44
   ... och härliga utsikt ...
   24/44
   25/44
   ... med Kronborgs slott inramad av de egna ekarna ...
   26/44
   ... samt med trappor ned till stranden
   27/44
   28/44
   Poolområdet som tre av sovrummen har direktutgång till för morgondopp
   29/44
   30/44
   Flera uteplatser varav denna under tak och med öppen spis ...
   31/44
   ... och också sundsutsikt
   32/44
   33/44
   Huvudentré ...
   34/44
   35/44
   ... och plats för många bilar samt ...
   36/44
   ... trippelgarage
   37/44
   38/44
   Villan är belägen på Landborgskanten ca 40 m över havsnivån
   39/44
   40/44
   Laröd bevarandeprogram
   41/44
   Välkomna på visning!
   42/44
   43/44
   44/44

   Catharina Grenestedt

   Reg Fastighetsmäklare | Civilekonom | Kontorschef Helsingborg

   +46 (0) 708-20 12 10

   catharina.g@sothebysrealty.se

   Catharina är både registrerad och auktoriserad fastighetsmäklare och även civilekonom samt kontorschef i Helsingborg. Hon har gedigen erfarenhet inom fastighetsmäkleri sedan år 2005. Catharinas goda renommé och succé som mäklare beror inte bara på rekommendationer från nöjda kunder utan även på flera rekordförsäljningar.

   Min driftighet, envishet och kreativitet att se möjligheter visar sig genom alla lyckade försäljningar som bl a. de fem dyraste fastigheterna i Helsingborg år 2020. Kontoret i Helsingborg startade jag i dec år 2019 och tidigare drev jag eget, Boningen Mäklarfirma. Arbetsområden är främst Helsingborg och Höganäs, välkända områden för mig som bott här sedan år 2001.

   Många av mina objekt säljs underhand dvs. utan marknadsföring, kontakta mig för information även om dessa.

   Planritningar och kartor

   (1/7)

   (2/7)

   (3/7)

   (4/7)

   (5/7)

   (6/7)

   (7/7)

   Planritningar och kartor

   Arkitektritade "Villa Herneryd" av världskända Jörn Utzon ...
   ... på Landborgskanten med fantastik utsikt ...
   ... och tomt ända ner till stranden
   Stort vardagsrum med härlig sundsutsikt ...
   ... och rymd med 3 m till tak...
   ... samt golv i två nivåer ...
   ... och med matsalsdel
   Det är 3 m till tak och dörrarna är lika höga
   Upphöjda delen har rejäl öppen spis
   Jörn Utzons unika arkitektur ...

   Sälj med oss

    ... liksom Operahuset i Sydney (lånad bild)
    I mitten av villan är atrium ...
    ... med fönster i tre väderstreck som ger mycket ljus
    Kontor/Allrum ...
    ... öppet mot atrium som har skjutglasdörr ...
    ... och glasdörrar (3 utgångar i olika väderstreck)
    Villan sedd från baksidan med sina stora fönsterpartier utefter hela väggen ...
    ... och härliga utsikt ...
    ... med Kronborgs slott inramad av de egna ekarna ...
    ... samt med trappor ned till stranden
    Poolområdet som tre av sovrummen har direktutgång till för morgondopp
    Flera uteplatser varav denna under tak och med öppen spis ...
    ... och också sundsutsikt
    Huvudentré ...
    ... och plats för många bilar samt ...
    ... trippelgarage
    Villan är belägen på Landborgskanten ca 40 m över havsnivån
    Laröd bevarandeprogram
    Välkomna på visning!

    Intresseanmälan