Close icon

Sotheby’s grundades 1744 och är idag ett av världens största och mest respekterade auktionshus. Numera associeras Sotheby’s inte bara till dyrbar konst och exklusiva föremål. Sedan 1976 finns också Sotheby’s International Realty – Världens ledande mäklarföretag inom premiumsegmentet.

Close icon

Våra internationella hem

Våra internationella hem
Close icon

Sotheby’s

Sotheby’s
Close icon

Vår historia

Finansmarknaden var iskall. 1980-talets fastighetsyra var över, räntorna sköt i höjden och Sverige gick in i en kraftig lågkonjunktur. Det var då vi startade Skeppsholmen Fastighetsmäkleri. Till skillnad från våra konkurrenter valde vi att fokusera på möjligheterna. Vi hade inga förutfattade meningar om hur ett fastighetsmäkleri skulle bedrivas, utan med oss i bagaget hade vi ett gediget säljkunnande och en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Vi hade lärt oss förstå värdet av marknadsföring och varumärken och så här i efterhand är det lätt att inse att det låg en outvecklad marknad framför oss.

Sotheby’s International Realty har en historia som går tillbaka till 1744, då det anrika auktionshuset Sotheby’s grundades. 1976 bildades fastighetsförgreningen för att tillgodose kundernas önskemål om exklusiva fastigheter förmedlade med en lika hög service nivå, marknadskännedom och hänsynsfulla tillvägagångssätt som vid förmedlingen av konst och antikviteter. År 2010 förvärvade vi exklusiviteten på den svenska marknaden och idag finns vi representerade i 74 länder med över 1000 systerkontor. Vi delar alla samma värderingar om en högklassig service och tillgänglighet för att du som kund ska känna dig trygg. Den lokala marknaden har blivit en global angelägenhet.

Vår historia
1744

Sotheby’s Auktionshus

På New Bond Street, i hjärtat av London grundades 1744 Sotheby’s auktionshus. Auktionshuset har sedan dess blivit synonymt med hög servicenivå och konstnärlig expertis. Idag, närmare tre århundraden senare, är Sotheby’s ett av världens största och mest respekterade auktionshus som erbjuder världen de mest sällsynta och exceptionella föremål.

1976

Sotheby’s International Realty

År 1976 bildas Sotheby’s International Realty för att tillgodose auktionshusets kunder och deras önskemål om exklusiva fastigheter förmedlade med en lika hög service nivå, marknadskännedom och hänsynsfulla tillvägagångssätt som vid förmedlingen av konst och aktiviteter. Sotheby’s International Realty är idag världens ledande mäklarföretag inom premiumsegmentet och finns representerat i 75 länder med över 1000 kontor. Alla med samma värderingar, lokalkännedom och expertis.

1992

Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

I en liten lokal på Östermalm i Stockholm startade vi 1992 Skeppsholmen Fastighetsmäkleri mitt under djupaste lågkonjunktur. Vi valde att fokusera på möjligheterna och hade inga förutfattade meningar om hur ett fastighetsmäkleri skulle bedrivas. Med oss i bagaget hade vi ett gediget säljkunnande och värdefull kunskap om marknadsföring och vikten av varumärkesbyggande. Så här i efterhand är det lätt att inse att det låg en outvecklad marknad framför oss.

2010

Skeppsholmen Sotheby’s International Realty

Den lokala fastighetsmarknaden har blivit en global angelägenhet. Avstånd räknas i flygtimmar istället för i kilometer. Världen är närmare och en bostad utomlands efterfrågas i allt högre grad både för ökad livskvalitet och som ekonomisk investering. För att ge dig det bästa av denna nya värld, drev vi den svenska fastighetsmarknaden framåt igen. Sedan 2010 äger vi den exklusiva rätten till Sotheby’s International Realty i Sverige. Vad betyder det för dig? Vi gör din bostad tillgänglig för hela världen samtidigt som vi ger dig tillgång till ett globalt nätverk av världens skickligaste fastighetsmäklare. Livskvalitet och drömboende är idag ett begrepp som sträcker sig långt utanför vårt lands gränser.

2022

Välkommen in i vår värld

Vi fortsätter att driva utvecklingen framåt och lanserar vår nya hemsida. Här kan du ta del av våra drömboenden och samtidigt bli uppdaterad på det senaste inom fastighetsmarknaden. Vi har gjort vårt bästa för att du på ett enkelt sätt ska hitta hem. Under snart 30 år har vi förmedlat några av Sveriges vackraste hem och fastigheter och vi är mycket stolta över ert förtroende. Vi knyter samman säljare och köpare över hela världen via 1000 kontor i 75 länder, så genom oss når du potentiella köpare i både Sverige och utomlands. Vår internationella marknadsföring ger ditt hem en möjlighet att visas upp för drygt 70 miljoner tänkbara köpare världen över. Vi finns numera representerade i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Båstad, Malmö, Skanör-Falsterbo, Gotland och Åre och våra fastighetsmäklare finns här för att hjälpa dig. Varmt välkommen.

Våra kollegor på Auktionshuset

Vill du värdera din samling?