Giving back

Team Rynkeby - God Morgon

2020-12-07

Årets julgåva går detta år till Team Rynkeby - God Morgon där alla insamlade medel från sponsorer och givare går till Barncancerfonden.

Totalt har Team Rynkeby - God Morgon samlat in 157 miljoner kronor till Barncancerfonden, sedan starten i Sverige 2011.

Gå in på TeamRynkeby.se och skänk en julgåva du också.

Project Playground

2020-12-02

Årets julgåva går dessutom till Project Playground som hjälper barn och ungdomar i utanförskap och utsatthet i Sverige och Sydafrika. Tillsammans bidrar vi till att skapa en hållbar framtid. En framtid där varje barn och ungdom växer upp med en tro på framtiden och möjligheten att påverka sitt eget liv i en positiv riktning.

Gå in på Project-playground.org du också och gör skillnad.

Läkare Utan Gränser

2019-12-05

Julen handlar om att ge. Vård efter en katastrof till exempel. Därför har vi valt att stötta Läkare Utan Gränsers livräddande arbete. Vår julgåva kan räcka till ett stort tält som fungerar som fältsjukhus. Tältet rymmer upp till tio sängplatser och sätts snabbt upp där behov finns.

Gå in på lakareutangranser.se om du också vill skänka en julgåva till de som behöver den mest.

Besök Läkare Utan Gränsers hemsida här!

Min Stora Dag

2018-12-05

I år har vi på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty valt att skänka en gåva till Min Stora Dag eftersom att sjukdomar och diagnoser inte tar jullov. Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. Varje år får nära 5.000 barn och unga som kämpar vara med om en stor dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag. Vill du också hjälpa till? Besök minstoradag.org för att läsa mer om hur du kan stödja deras verksamhet. Tillsammans ger vi kraft till barn som kämpar.

Besök Min Stora Dags hemsida här!

Zonta International

2017-12-04

Julen är familjens högtid, en stämningsfull tid förknippad med god mat, varma skratt och omtanke. För många är detta en självklarhet, men tyvärr inte för alla. I år har vi valt att låta vår viktigaste julklapp gå till Zonta International som arbetar för att stötta och stärka kvinnors ställning och hälsa i världen.

Vill ni också hjälpa till? Besök zonta.org för att läsa mer om hur ni kan stödja deras verksamhet. Tillsammans kan vi se till att julens frid når utsatta kvinnor världen över.

Besök Zonta International's hemsida här!

Barncancerfonden

2016-11-06

I jul stödjer vi Barncancerfonden och bidrar till att fortsätta bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Idag överlever 80% av de som drabbas, men det räcker inte. Förhoppningen är att alla som blivit drabbade av cancer ska bli friska igen. För att kunna nå dit måste forskningen fortsätta drivas framåt. Vi önskar er en riktigt God Jul och hoppas att även ni är med och bidrar. Med hjälp av din gåva kan barncancerforskningen drivas framåt.

Besök Barncancerfondens hemsida här!FRÄLSNINGSARMÉN

2015-12-11

Många svenskar lever idag utan ett hem. Frälsningsarmén arbetar för att ge så många som möjligt av dem ett tak över huvudet. Gör som vi, köp deras fantastiska porträtt på Peter, Thomas eller Thomas, tagna av den brittiske fotografen Lee Jeffries och/eller skicka en julgåva, så är du inte bara med och bidrar till deras arbete för hemlösa. Du får också en vacker påminnelse att pryda ditt hem med. En påminnelse om att vi går mot kallare tider då vi alla behöver värme, omtanke och plats i ett hem.

Besök Frälsningsarmens hemsida här!

Rädda Barnen - För Barns Rättigheter

2014-11-24

I jul stödjer vi Rädda Barnen och bidrar till arbetet för barns rättigheter. Genom att skänka en gåva till Rädda Barnen bidrar vi till arbetet för barns rättigheter i Sverige och i världen. Med vår julgåva bidrar vi till att ge hopp åt miljontals barn som lever i utsatta situationer. Fler barn slipper bli utsatta för våld och övergrepp. Fler barn får tillgång till mat, rent vatten, hälsovård, och möjligheten att gå i skolan. Vi önskar er en riktigt God Jul.Besök Rädda Barnens hemsida här!KSSS Network

2013-12-13

I år har vi valt att låta vår julklapp gå till KSSS Network. KSSS Network är en grupp företag som tillsammans stödjer KSSS ungdomsverksamhet. KSSS utbildar nästan 1.000 ungdomar varje år och pengarna möjliggör för klubben att erbjuda alla ungdomar chansen att lära sig segla utan krav på att äga en båt eller höga anmälningsavgifter. Pengarna går framförallt till inköp av jollar och arvodering av tränare för verksamheten. KSSS är Sveriges i särklass största klubb med över 5.500 medlemmar där över 2.500 är ungdomar.

Besök KSSS hemsida här!

Stockholms Stadsmission

2012-12-11

Vi på Skeppsholmen Sotheby's International Realty har valt att förlänga vårt engagemang som vänföretag med Stockholms Stadsmission även för 2013. Vårt bidrag stödjer Stockholms Stadsmissions fortsatta verksamhet för alla barn och ungdomar som behöver stöd av en vuxen, barnfamiljer i kris, ensamstående mammor som inte får ihop sin vardag ekonomiskt, unga vuxna som är i behov av terapi, unga föräldrar som behöver stöd och råd, äldre som lever i ensamhet och alla de män och kvinnor som lever i hemlöshet och missbruk.

Besök Stockholms Stadsmissions hemsida här!

WWF - Vänföretag 2013

2012-12-11

Istället för att lägga pengar på julkort till våra högt värderade kunder och samarbetspartners väljer vi i år att bland annat skickat ett bidrag till Världsnaturfonden WWFs viktiga natur- och miljö-arbete i Sverige och i världen! Världsnaturfonden WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och natur-vårdsorganisation som bildades 1961. Med sina närmare fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella natur-vårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. Passa på att ge en gåva du också!

Besök WWFs hemsida här!

Rädda barnen - Vandring för våra barn

2012-05-14

I samarbete med Rädda Barnen ska Roger Alex göra en Pilgrimsvandring på 32 mil från Leon till Santiago De Campostela i Spanien. Självklart är vi med och sponsrar denna goda sak och hoppas att du vill göra detsamma genom att sätta in ett bidrag till Rädda Barnen på Plus-/Bankgiro 902003-3 och märk insättningen med 37712.

Besök Rädda Barnens hemsida här!

Stockholms Stadsmission

2011-12-10

Skeppsholmen Sotheby's International Realty har Julen 2011 valt att bli vänföretag med Stockholms Stadsmission. Vårt bidrag stödjer Stockholms Stadsmissions fortsatta verksamhet för alla barn och ungdomar som behöver stöd av en vuxen, barnfamiljer i kris, ensamstående mammor som inte får ihop sin vardag ekonomiskt, unga vuxna som är i behov av terapi, unga föräldrar som behöver stöd och råd, äldre som lever i ensamhet och alla de män och kvinnor som lever i hemlöshet och missbruk.

Besök Rädda Barnens hemsida här!

SOS-Barnbyar - Afrika

2011-08-21

Torkan som drabbat Afrikas horn är den värsta på 60 år. Just nu riskerar över två miljoner barn att dö av svält. SOS-Barnbyar finns på plats och gör allt de kan för att rädda liv. Vi på Skeppsholmen Sotheby's International Realty har valt att stödja deras insamling till de drabbade i Afrika.

Besök SOS-Barnbyars hemsida här!

SOS-Barnbyar

2011-04-20

Alla barn behöver en familj. Inte ett flyktingläger. Inte en tillfällig plats i ett fosterhem. Inte ett barnhem. Barn behöver veta att de får stanna. Att de inte har ett bäst före-datum. Att det kommer finnas frukostar och fotboll, plåster och födelsedagar, syskon, skolböcker och kanske en granne med en hygglig hund. Därför finns SOS-Barnbyar.

Besök SOS-Barnbyars hemsida här!

RBU

2010-12-11

I RBU samlas barn och unga med rörelsehinder och deras föräldrar, syskon, och alla andra som vill vara medlemmar. RBU företräder familjer som har barn och unga med olika typer av rörelsehinder. RBU arbetar aktivt för att förändra attityderna i samhället och skapa bättre förutsättningar för barn med funktionsnedsättningar och deras familjer. Vi uppvaktar politiker, driver kampanjer, ger ut rapporter och informationsmaterial, arrangerar kurser och konferenser.

Besök RBUs hemsida här!

Min Stora Dag

2010-04-03

MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare eller att åka på semester med sin familj är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade.

Besök Min Stora Dags hemsida här!

Unicef - Haiti

2010-01-20

Tisdagen den 12 januari drabbades Haiti, ett av världens fattigaste länder, av en kraftig jordbävning. Miljontals människor drabbades och förödelsen är omfattande. UNICEF fanns redan på plats i Haiti och kunde omedelbart inleda hjälparbetet. Hälften av befolkningen är barn och UNICEF gör sitt yttersta för att hjälpa och skydda dem. Vi har flugit in livsviktiga förnödenheter men många stora utmaningar återstår nu när Haiti ska byggas upp igen. Behoven är enorma i ett land som så katastrofalt slagits i spillror - och allra viktigast är nu att satsa på barnen.

Besök Unicefs hemsida här!

Hand in Hand

2009-12-19

Hand in hands mål är att skapa förutsättningar för bestående utveckling genom hjälp till självhjälp, med fokus på kvinnligt entreprenörskap. Vi erbjuder kvinnor möjligheten att bilda självhjälpsgrupper med 12-20 kvinnor. Kvinnorna erbjuds utbildning i att läsa och skriva samt hur man kan spara pengar och öppna ett konto på banken. Efter träning i entreprenörskap erbjuds kvinnorna mikrokrediter för att starta egen verksamhet eller för att utveckla redan existerande verksamhet.

Besök Hand in Hands hemsida här!

Unicef - Vattenpump

2008-12-18

En brunn med en vattenpump kan förse en hel by eller ett flyktingläger med rent vatten. Men den fyller också en annan viktig funktion. Tack vare pumpen kan fler flickor gå i skolan. Ofta är det flickornas uppgift att hämta vatten, vilket gör att de inte har tid att ta sig till skolan. Genom att installera vattenpumpar ger vi barn tillgång till rent vatten och en chans till utbildning.

Köp en vattenpump på Unicefs hemsida, klicka här!

Unicef - Ett ton gröt

2007-12-18

Gröten används för att mätta barn och deras familjer under längre perioder av matkris och andra katastroflägen, till exempel i flyktingläger. Gröten består till 70% av majs och till 30% av sojabönor, vilket gör den rik på proteiner och vitaminer. Den är lättsmält och undernärda barn kan lätt ta upp näringen. Gröten ges främst till undernärda barn mellan sex månader och fem år, gravida och ammande kvinnor samt andra särskilt utsatta grupper. Ett ton oblandad gröt räcker för att mätta 1 500 barn under en vecka.

Köp ett ton gröt på Unicefs hemsida, klicka här!

WWF - Hotet mot isbjörnen

2006-12-18

Idag finns det omkring 20 000 - 25 000 isbjörnar i världen. Två tredjedelar av dessa riskerar att försvinna till följd av issmältningen i Arktis. De smältande isarna gör att isbjörnen med sina ungar får allt svårare att jaga sin föda. Isbjörnarna tvingas att simma längre sträckor för att söka sina byten och riskerar att drunkna av utmattning eller till och med att svälta ihjäl. WWF arbetar aktivt för att stoppa klimatförändringen och för att rädda isbjörnen. För att lyckas med detta arbete är vi helt beroende av ditt stöd.

Bli Isbjörnsfadder på WWFs hemsida, klicka här!

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.