Close icon
Mellansjö
4 rok
257 + 23 kvm
Tomt 1.680 kvm

Souterrängvilla med attraktivt läge på sjötomt vid Magelungen

Villa med modern arkitektur med högstående och stora fönsterpartier samt vitputsad fasad. Stora altaner på båda våningsplanen sträcker sig längs med husets sjösida. Utsikt över Magelungen från alla rum. Energieffektiv villa med bergvärme och genomgående golvvärme samt solceller på taket. Trädgård med plan gräsyta vid vattnet med egen brygga och sjöbod.

Entréplan
Hall med avhängning för kläder och en ljus gäst-wc. Över ytterdörren finns ett dekorativt fönster och en av väggarna vid entrén pryds av ett sjökort över Stockholms skärgård. Sällskapsrum och matsal med en väl tilltagen takhöjd på lite drygt fyra meter. Fondvägg klädd i björk och nya stora fönsterpartier ger bra rymd till rummet. Vitmålade väggar, ekparkett och fönsterbrädor i svart granit. I rummet står en braskamin från Contura. Utgång till altanen som sträcker sig längs med husets långsida mot vattnet. Intill sällskapsrummet och matsalen ligger köket med luckor i trä från Blum med bra förvaring i skafferi, inbyggda vitvaror från Husqvarna samt induktionshäll. Delvis rostfri köksbänk med dubbla hoar och backsplash i blåmelerat kakel. På våningen finns ett rymligt badrum med bastu, bubbelbadkar och dusch. Utgång till den stora altanen.

Master bedroom med sjöutsikt och utgång till separat balkong. Parkettgolv i björk, tapetserade väggar och breda fönsterbrädor i gotländsk kalksten med fossiler. Generös förvaring i fyra garderober. Tvättstuga med klinkergolv och vitkaklade väggar. Klädförvaring i garderobsvägg. Tvättmaskin från Siemens och torkskåp från Electrolux. Rostfri bänk med ho och förvaring undertill samt lång vikbänk med utsikt mot sjön. Entréplanet har fribärande takbjälkar vilket möjliggör ändringar av planlösningen. I trappan ner till det nedre planet finns en tapet som illustrerar Stockholms skärgård på 1800-hundratalet.

Nedre plan
En souterrängvåning med genomgående klinkergolv, målade och tapetserade väggar samt breda fönsterbrädor i gotländsk kalksten med fossiler. Separat utgång till trädgårdens sjösida och det nedre altandäcket som sträcker sig längs med hela huset. Två sovrum som vetter mot vattnet varav det ena är delbart till två mindre sovrum vid behov. Våningen har ett väl tilltaget badrum med sjöutsikt. Klinkergolv och kaklade väggar. Dusch bakom glasväggar med tillhörande handdukstork samt wc. Förvaring i vägghängt skåp och bred kommod från Vedum. Gott om förvaringsutrymmen finns i en inredd klädkammare samt i tre rymliga förrådsrum. Ett av förråden är uppvärmt och de andra två är ouppvärmda och lämpar sig väl som matförråd eller vinterförvaring av utemöbler. Teknikrum med bergvärmepump. Access till utgrävd krypgrund genom vilken också friskluftsintag sker som ger en behaglig temperatur och luft året runt.

Vind
Mekanisk frånluftsfläkt. Gott om förvaringsutrymme.

Garage
El-styrd garageport och betonggolv. Gott om förvaringsutrymme. Plats för ytterligare ca tre bilar på uppfarten.

Tomt
Välskött trädgårdstomt i två etage. Stenlagd uteplats under pergola på det övre med härlig vy över vattnet. Plan gräsyta nere vid vattnet med egen sandstrand och båtbrygga. Från uppfarten kan tomtens nedre etage nås med bil. På tomten växer en ståtlig 100-årig rododendron, fyra äppelträd med olika sorters äpplen och många vårblommor. På sommaren är trädgårdsbevattningen enkel med installerad sjövattenpump.

Område
Fastigheten ligger i Mellansjö som är ett naturskönt och kulturhistoriskt område vid sjön Magelungen. Fina promenadstråk, skridskoåkning på sjön och sköna bad sommartid. Ågesta golfklubb och fina restauranger samt ridhus i närheten. Närhet till flera centrum. Tunnelbana och pendeltåg på promenadavstånd. 15 min med bil in till centrala Stockholm.

Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   

  Planritningar och kartor

  Entréplan (1/3)

  Nedre plan (2/3)

  (3/3)

  Planritningar och kartor

  Entréplan

  Nedre plan

  Henrik Flinta

  Registrerad fastighetsmäklare | fil.mag.ek | fil.kand.hum

  +46 (0) 739-82 80 13

  henrik.f@sothebysrealty.se

  Driven, fokuserad och påläst.

  Lång erfarenhet av försäljning i både Sverige och utomlands har givit mig den erfarenhet och kunskap som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag arbetar alltid målfokuserat och strukturerat och får därmed ihop mina affärer på bästa möjliga sätt för både säljare och köpare.

  Intresseanmälan