Close icon
Stocksund
10 rok
424 + 229 kvm
Tomt 3.037 kvm

Villa Gransäter anno 1905

Här finns möjlighet att förvärva en fantastisk herrgårdsvilla vilken har varit i samma familjs ägo i nästan 100 år. Villan byggdes 1905 av professor Gustaf Sellergren och kallades då villa Furuhäll, och när nästa ägare kom så blev namnet villa Solhaug. Sedan 1925 har den varit i nuvarande familjs ägo och döptes då till Gransäter och disponerar totalt 653 kvm, varav ca 424 kvm boarea. Detta vackra och unika hem karaktäriseras av en härlig atmosfär med många originaldetaljer som tidstypiska snickerier, fiskbensparkett, stora fönster och högt i tak med inslag av både nationalromantik och jugend. Tre stora sällskapsrum i fil. Matsal med en magnifik kakelugn och plats för stora sociala tillställningar. Sällskapsrum med öppen spis och utgång till balkong samt en salong med burspråk. Från salongen ingång till biblioteket/ herr-rummet. Kök från Poggenpohl med serveringsskåp i original och gjutjärns spis. Generös hall och två gästwc. Det övre planet har fem sovrum och ett sällskapsrum med biljardbord och vackra snickerier. Badrum en suite samt ytterligare badrum och wc. Oinredd vind samt källare med stora förvaringsutrymmen. Välbeläget i Stocksund med närhet till skolor, kommunikationer, affärer såväl som till grönskande natur och vattnet.

Intresseanmälan
Stäng

Intresseanmälan

   

  Planritningar och kartor

  (1/4)

  (2/4)

  (3/4)

  (4/4)

  Planritningar och kartor

  Christina Löfsten

  Registrerad fastighetsmäklare | Civilekonom / DIHR

  +46 (0) 708-10 79 30

  christina.l@sothebysrealty.se

  Christina är utbildad civilekonom och har även examen från DIHR.Hon har många års erfarenhet som fastighetsmäklare och arbetar med våningar på Östermalm, Söder, Kungsholmen och i Vasastan. Christina har även stort fokus på villor i Djursholm, Stocksund, Saltsjöbaden och på Lidingö samt sjöställen i Stockholms skärgård. I sitt arbete betonar hon vikten av det personliga engagemanget för att kunna driva processen framåt.
  Det innebär en hög servicenivå, uthållighet, noggrannhet och att alltid vara professionell i sitt förtroendeuppdrag för att få högsta möjliga slutpris och nöjda kunder. 
  Christina har en bakgrund inom fastighetsutveckling och marknadsföring men är även författare till böcker inom föräldraskap.

  Intresseanmälan