Exceptionell herrgårdsmiljö på Drottningholmsmalmen på Lovön, ett stenkast från kungliga Drottningholms slott med bedårande parkmiljö på 1,6 ha på friköpt tomt. Fastigheten består av tre magnifika bostadshus, alla med utsikt över Mälaren och den slottsliknande parken med stora plana gräsytor ner mot vattnet. Det f.d. Wärdshuset på 280 kvm från 1682 är med sina fina gamla trägolv, sju kakelugnar och vedeldad gjutjärnsspis är Drottningholms äldsta bevarade hus. Den imponerande herrgårdsbyggnaden på 594 kvm uppfördes 1790 efter att ha ritats av arkitekt Carl Fredrik Adelcrantz och gavs till drottning Lovisa Ulrika av kung Adolf Fredrik i morgongåva. Herrgårdsbyggnaden ståtar med originalmålningar på väggar och i tak, eldstad i marmor, vackra ekparkettgolv, hög takhöjd och många bevarade originaldetaljer samt inredd vind med synliga takbjälkar och öppen spis. Vid millennieskiftet uppfördes Stallet, på 418 kvm fördelade på tre plan och stora sociala ytor. Ingång till insprängt gräsövertäckt garage med plats för upp till tio bilar med sju separata garageportar. Ombyggt bränneri till en idag charmig sjöpaviljong precis vid vattnet som idag är ett inrett gästhus med en stor veranda mot vattnet. Hänförande park- och trädgårdsmiljö med egen lång strandlinje. I parken ståtar gamla ekar och olika sorters fruktträd. Välskötta gräsytor ner mot Mälarens strand med en väl tilltagen brygganläggning med plats för både båtar och vattenskotrar. Bryggan bjuder in till sociala tillställningar med platsbyggd bar och uteköksdel. Utöver befintliga byggnader finns byggrätt till att skapa badhus på 100 kvm i anslutning till brygganläggningen, ett bygglov för ett magasin om ca 200 kvm på tomten.
Herrgården Anno 1790
Majestätiskt bostadshus fördelat på två bostadsplan, en inredd vindsvåning samt en källarvåning. Rummen i bostaden är väl tilltagna och har en hög takhöjd. Rummen är smyckade med tidsenliga tapeter, originalmålningar i tak, stuckaturer och takrosetter, paneler på väggarna och fina trägolv i ek och furu. Huset renoverades med stor varsamhet 1995. Entréplan bjuder in till sociala sammanhang i det hemtrevliga köket som ligger intill matsal och sällskapsrum i fil med utsikt över Mälaren. Sällskapsrummet har en iögonfallande öppen spis i marmor och utgång till upphöjd stenterrass med trappor på vardera sida ner i parken med grusgångar ner mot vattnet. På entréplanet finns också ett bibliotek med låga platsbyggda bokhyllor och en vacker kakelugn. Kapprum med platsbyggd sittbänk och avhängning med pardörrar som öppnar upp sig mot den inre hallen med gäst-wc i anslutning. Från hallen via stentrappa nås det övre planet med två sovrum och en generös Master Suite med dressing room i fil med både klädkammare och flertalet garderober. Stort och ljust badrum med relaxavdelning, dusch bakom kaklad vägg, wc, dubbla handfat i kommod med matchande parfymskåp. På våningen finns även en gäst-wc samt förvaring i linneskåp. En trappa upp ligger den inredda vindsvåningen med mörkt trägolv, vitlaserade väggar och tak i furu. Fönster i rundade takkupor och takfönster. Synliga takbjälkar och murstockar. Den tilltagna våningen består av sällskapsdel och matsal med en rustik bar emellan. På våningen finns ett helkaklat badrum med klinkergolv. I källarplan finns en rymlig tvättstuga, ett teknikrum, en matkällare och en vinkällare samt en mindre gäst-wc. Herrgårdsbyggnaden består av nio rum, två badrum och tre gäst-wc.
Wärdshuset Anno 1682
Drottningholms äldsta bevarade hus med en boa på 280 kvm fördelade på två plan med utgång till en stor altan som vetter mot parken och Mälaren. Bostaden moderniserades och renoverades 1995 samtidigt som husets känsla och ett flertal originaldetaljer bevarades såsom de vackra kakelugnarna och öppna spisarna samt den gamla gjutjärnsspisen i köket. Bland annat lyftes de gamla trägolven och hela entréplanet samt badrummet på övre plan fick golvvärme. Wärdshuset består av åtta rum, ett stort kök i lantlig stil, en tvättstuga samt ett badrum och en gäst-wc.
Stallet Anno 2000
Loviselunds mest moderna bostadshus stod klart vid millennieskiftet. Bostaden har två trivsamma altaner i olika väderstreck som nås från det övre planet. På entréplanet finns ett stort master bedroom med klinkergolv och utgång till inglasat uterum med platsbyggt kök med köksö. De sociala ytorna finns på övre plan med massivt ek-golv. Ett hemtrevligt kök med vitvaror från Miele och bänkskivor i ek. Matplats i anslutning med vy över vattnet. Sällskapsrum med öppet upp till nock med platsbyggda bokhyllor och stämningshöjande braskamin. På våningsplanet finns en sovrumsavdelning med två sovrum, ett rymligt dressing room samt ett badrum med klinkergolv, kaklade väggar med dekorativ panelering. Inbyggt badkar och dubbla duschar. Stallet består av sex rum, två badrum, en gäst-wc, tvättstuga samt flertalet förråd och klädkammare på entréplan. Högst upp finns ett mysigt arbetsrum med skönt ljusinsläpp från avrundat fönster och två takfönster. Platsbyggda bokhyllor och vitmålat snedtak. Badrum med dusch och wc. I andra änden av våningsplanet finns ett mysigt sällskapsrum som nås via bro över sällskapsrummet en trappa ner.
Sjöpaviljongen Anno 1800-talet
Inrett gästhus på ca 60 kvm precis intill strandkanten med matplats och ett sovrum. På sjösidan finns en härlig träveranda med plats för sittmöbler. Paviljongen var en gång ett bränneri. Idag finns vissa detaljer bevarade från den tiden.
Brygganläggning
Vid strandlinjen finns en sandstrand och en ordentlig brygganläggning med platsbyggda bänkar och vitmålat staket. Brygganläggningen har en stor bar med utekök med bra arbetsytor utrustat med grillbord, grill och fritös. Plats för flertalet båtar och parkering för vattenskotrar.
Drottningholmsmalmen
Ett stenkast från Drottningholms slott ligger Drottningholmsmalmen där människor från början bodde och arbetade för hovet på olika vis. De boende på malmen var bl.a. byggnadsarbetare, trädgårdsmästare, hantverkare och tjänstefolk. På Loviselund drevs ett fullskaligt Wärdshus på 1600-talet och framåt i ett av de nuvarande bostadshusen på gården. Under den här tiden fanns inga broförbindelser till Drottningholms slott utan färjetrafiken anlades vid Loviselunds brygga där ankommande från färjeläget Tyska botten i Bromma kunde övernatta på ön fram till 1700-talets slut. Senare under 1800-talet brändes det olika spritdrycker nere i bränneriet vid vattnet.
I området finns mycket vacker natur med samt närhet till Drottningholms slott. Både förskolor och grundskolor samt golf- och tennisklubb finns i närheten. Fem minuters promenad bort går det bussar till närmaste tunnelbanestation Brommaplan och med bil till Stockholms innerstad tar det ca 20 min. Matbutiker och större utbud av service finns i både Bromma och ute på Ekerö.